Roman schrijven in Australië

Alexandra Smith schreef het laatste deel van haar debuutroman in Sydney. Op de plek waar een gedeelte van het verhaal zich afspeelt, kon ze zich beter inleven in de personages. 

Schemervlucht, de debuutroman van Alexandra SmithAlexandra is een duizendpoot: ze regisseert, doet modellenwerk, zingt en schrijft. Dat schrijven deed ze al een poosje professioneel, als copywriter na haar masteropleiding tot Neerlandica. Op de achtergrond werkte ze aan haar roman Schemervlucht. Alexandra’s eerdere reizen door Australië vormden hiervoor een belangrijke inspiratiebron.

In dit interview vertelt Alexandra waarom zij zo gek is op Australië, vertelt ze hoe het is om in het isolement van een ver land een roman te schrijven, en geeft ze tips aan mensen die zelf de ambitie hebben om een boek te schrijven.

Op 27 november -morgen dus- wordt Schemervlucht aan de media gepresenteerd. Op de website kun je alvast het eerste hoofdstuk van Alexandra’s boek lezen.

2 reacties op “Roman schrijven in Australië

  1. grappig. ik lees het boek van ferris. Ik zit in malaysia, heb gebruik gemaakt van veelzijdig maleisie en ik kom op jouw website terecht via tennisactueel !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *