De 7 Beste NFT Wallets
3 March 2022
NFT wallet

NFT blijft het buzzword in crypto. Of je nu gelooft dat niet-fungibele tokens een revolutie teweeg zullen brengen in de kunstindustrie of dat je geïnteresseerd bent in hun economische potentieel, NFT’s zijn alomtegenwoordig geworden in de crypto-ruimte.

Het spreekt vanzelf dat deze gebeurtenissen een nieuwe reeks uitdagingen met zich meebrengen. Een voor de hand liggende uitdaging heeft te maken met de veilige opslag van NFT’s. Hoe kiezen we in 2022 een NFT wallet? Wat moeten de kenmerken van de wallet zijn? Waar kunnen we hem vinden? En wat voor invloed heeft dit op het groeiende universum van NFT’s? Laten we dat eens uitzoeken aan de hand van deze korte, eenvoudige gids.

Hoe NFT’s de crypto industrie overnamen

Een niet-fungibele token (NFT) vertegenwoordigt objecten uit de echte wereld, zoals kunst, muziek, video’s en andere media. Het is bedoeld als een uniek of zeer beperkt werk. Het kan online worden gekocht en verkocht met cryptocurrency. NFT’s hebben als weinig andere dingen tot de verbeelding van het publiek gesproken.

En crypto fans zijn niet de enigen die geïnteresseerd zijn in NFT’s. In de afgelopen paar jaar is de term NFT goed en wel het mainstream lexicon binnengedrongen. Wat heeft dit betekend vanuit een economisch standpunt? Uit gegevens van DappRadar blijkt dat in de eerste helft van 2021 de omzet van NFT’s in totaal $ 2,47 miljard bedroeg. Ondertussen schat het platform NonFungible.com dit op $ 1,3 miljard.

Het maakt niet uit welke gegevens je gebruikt, het gaat nog steeds om miljarden dollars, en het is een aanzienlijke stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Volgens Cloudwards bedroeg de omzet van NFT in 2020 in totaal “slechts” 250 miljoen dollar.

Ben jij op zoek naar de 10 beste NFTs 2022? Kijk hier dan verder.

NFT wallets

NFT’s en de nieuwe kunstwereld

De kunstwereld is voortdurend in beweging. Tijdens de Renaissance beeldden de beroemdste schilderijen ter wereld meestal religieuze scènes af. Rijke families of de katholieke kerk bezaten ze. De moderne kunstenaar Andy Warhol verkocht zijn eerste schilderijen voor een schamele $100. In 2013 was $105,4 miljoen de prijs van dit duurste werk.

Men kan NFT’s zien als een verlengstuk van die filosofie. Wat als kunst en van grote waarde wordt beschouwd, verandert voortdurend. CryptoPunks, Art Blocks, Bored Ape Yacht Club, Cool Cats zijn zo populair en duur dat ze zijn doorgedrongen tot de popcultuur en worden beschouwd als blue-chip NFT’s. Bovendien raden traditionele beleggingsondernemingen hun klanten aan om in te kopen.

NFT’s maken 5-10% uit van de  hele wallet van veel crypto beleggers, waarbij ze het advies van marktspecialisten overnemen. Leonardo da Vinci’s Mona Lisa verdween in 1911. De veiligheidsmaatregelen voor grote kunstwerken zijn sindsdien verbeterd. De meesterwerken van de wereldkunst worden achter slot en grendel bewaard.

Ook NFT’s moeten op dezelfde manier worden behandeld door hun eigenaars. Laten we eens kijken hoe je jouw waardevolle digitale activa kunt beveiligen.

Jouw crypto collectibles te beschermen

Gezien de waarschijnlijke waarde van een NFT-collectie, is het belangrijk om deze te beschermen. Je moet zeker de beste NFT wallets overwegen die dat doen. Natuurlijk is dit een gebied dat nog steeds groeit. Alleen een weloverwogen keuze maken kan jouvooruithelpen.

NFT wallets stellen je in staat om NFT’s of cryptocurrencies op één locatie op te slaan. Deze wallets stellen je in staat om extra activa te ontvangen en ook om digitale activa te kopen. NFT wallets zijn ontworpen om NFT-kunst die je koopt of munten op te slaan. Een NFT wallet houdt niet daadwerkelijk de activa in een digitale kopie van een bankrekening.

De wallet slaat alleen informatie op over de blockchain locatie van uw activa. Daarom moet je op zoek naar de beste NFT wallet die aan uw behoeften voldoet. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de belangrijkste kenmerken van NFT wallets, zodat het proces eenvoudig is.

De 7 beste NFT wallets van 2022

Het aanbod voor NFT wallets groeit. Zoals we al zeiden, is dit gebied nog steeds in ontwikkeling. Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van een NFT-wallet alleen gedaan moet worden na voldoende onderzoek. Download niet zomaar een wallet die u online tegenkomt.

Om dit proces makkelijker te maken, hebben we 7 NFT wallets verzameld die gegarandeerd voldoen aan de eisen die we eerder hebben beschreven. Elk heeft een goede reputatie ontwikkeld bij de cryptocurrency-gemeenschap.

metamask

 1. MetaMask NFT wallet

MetaMask is ongetwijfeld een van de meest populaire cryptocurrency wallets die er zijn. Met deze browser extensie kun je naadloos toegang krijgen tot NFT’s, marktplaatsen en meer. Metamask slaat ook meerdere adressen op, zodat je een adres kunt maken voor elke NFT die je koopt.

Met Metamask kun je een Ethereum wallet aanmaken die kan worden gebruikt om verbinding te maken met alle EVM-ondersteunde platforms voor het minten en verhandelen van deze tokens. Het is op het moment van schrijven, de beste NFT wallet.

Wie zit erachter?

ConsenSys Software Inc. ontwikkelde MetaMask, een webgebaseerd softwarebedrijf dat zich richt op Ethereum-gebaseerde tools. Aaron Davis richtte MetaMask op, de browserextensie waarmee je Ethereum DApps direct in je browser kunt draaien. Davis had hiervoor gewerkt voor Apple Inc.

Aangeboden functies

MetaMask stelt gebruikers in staat om veilig verbinding te maken met gedecentraliseerde apps via een compatibele browser of de ingebouwde mobiele browser. Het voordeel van MetaMask is dat gebruikers DApps op Ethereum-platforms kunnen verkennen zonder een volledige Ethereum-client, node, of andere DApps te hoeven draaien.

Ondersteunde blockchains

MetaMask kan worden gebruikt als zowel een browser extensie als een mobiele app om te communiceren met de Ethereum Blockchain, maar ook met alle andere Ethereum compatibele netwerken zoals Polygon, Arbitrum en Optimism. MetaMask transacties worden geregistreerd op de Ethereum Blockchain en openbaar gemaakt.

Voor- en nadelen

De voordelen van het gebruik van MetaMask wegen grotendeels op tegen de nadelen. Allereerst is MetaMask eenvoudig in te stellen. Transacties worden gesynchroniseerd tussen web- en mobiele extensies. MetaMask mobiel heeft een ingebouwde webbrowser voor NFT en DeFi apps.

Verder is het eenvoudig om van ETH-adres te wisselen of ERC-721 tokens direct in de MetaMask App over te zetten. Last but not least, de app stelt gebruikers in staat om ETH-tokens te ruilen. Er zijn ook potentiële nadelen te overwegen. Er zijn veel nep MetaMask applicaties, dus je moet voorzichtig zijn.

coinbase wallet

2. Coinbase NFT wallet

Coinbase is vooral bekend om zijn rol in het helpen van gebruikers bij het omwisselen van cryptocurrency. De Coinbase Wallet kan echter ook NFT’s of andere tokens opslaan. Coinbase geeft je als gebruiker de volledige controle over je crypto-activa. Over het algemeen is het eenvoudig om uw wallet te koppelen aan uw exchange account en uw assets over te zetten naar de wallet.

Momenteel concurreert de Coinbase NFT wallet met Metamask als de meest populaire en best beoordeelde wallet van dit type.

Wie zit erachter?

Coinbase is een van de belangrijkste crypto-uitwisseldiensten. Brian Armstrong, een ex-ingenieur bij Airbnb, richtte Coinbase op in juni 2012. Coinbase Wallet laat gebruikers toe om volledige controle te nemen over hun digitale kunst en crypto door ze veilig op te slaan op lokaal hun eigen toestellen. Coinbase maakt er een punt van te verklaren dat het niet de eigenaar is van de activa die in de Wallet zijn geplaatst.

Aangeboden functies

Coinbase Wallet is beschikbaar voor alle gebruikers van het platform. Op de desktop-versie hebben gebruikers toegang tot een tabblad waarmee ze NFT’s kunnen bekijken die gekoppeld zijn aan hun wallet-adres. Er zijn andere mobiele wallets waarmee je jouw NFT-collectie kunt bekijken. Deze omvatten Rainbow, Ark, en Argent. Browser extensies hebben echter niet typisch een native NFT-galerij.

Bovendien toont Coinbase Wallet nu uw token balansen over alle ondersteunde netwerken zoals Arbitrum, Avalanche, Binance Smart Chain, Fantom, en Optimism.

Ondersteunde blockchains

Coinbase Wallet’s in-app uitwisseling ondersteunt activa die zijn opgeslagen op de Ethereum Blockchain. Op dit moment kunnen alleen EVM-ondersteunde activa worden gebruikt voor crypto-tot-crypto conversies.

Voordelen en nadelen

Net als Metamask, lijkt de Coinbase Wallet meer functies te hebben die worden aanbevolen dan problemen. De wallet kan direct verbonden worden met uw Coinbase.com account. Verder is de interface eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Je kunt tokens overzetten met uw gebruikersnaam, zelfs als je geen publiek adres heeft. Bovendien kunt je een back-up maken van al uw private keys om ervoor te zorgen dat uw NFT’s veilig en beschermd blijven.

Het belangrijkste nadeel is nu gerelateerd aan de ondersteunde blockchain netwerken. Coinbase Wallet houdt alleen Ethereum-gebaseerde NFT-tokens vast.

3. AlphaWallet

Alpha Wallet positioneert zichzelf als een van de beste oplossingen voor diegenen die willen investeren in Ethereum-ondersteunde tokens. Met Alpha Wallet kunnen gebruikers zowel munten slaan als investeren in NFTs. Het ondersteunt NFT markten zoals ChainZ Arena en OpenSea. Over het algemeen is de UX gebruiksvriendelijk en minimalistisch, waardoor het een veilige keuze is voor nieuwe gebruikers.

Wie zit erachter?

Een multinationaal team runt Alpha Wallet. Weiwu Zhang, Victor Zhang, en James Brown zijn mede-oprichters. In hun officiële bio staat dat elk van hen jarenlange ervaring heeft in de blockchain-industrie met altcoin-projecten. Zhang, bijvoorbeeld, verklaart dat hij aan drie altcoins en zeven ICO-projecten heeft gewerkt.

Aangeboden functies

AlphaWallet kan elke token ondersteunen die onderhevig is aan een smart contract. Acties die plaatsvinden in de AlphaWallet interface, ongeacht of ze smart-contract gerelateerd zijn, worden gerenderd vanuit TokenScript bestanden en zijn niet hard-gecodeerd.

Hoewel de interface van de wallet eenvoudig te gebruiken is, kunnen de talrijke functies het gebruik ervan voor sommigen ontmoedigend doen lijken. De AlphaWallet website biedt een breed scala aan open-source tools die beleggers, ontwikkelaars, bedrijven, en andere belanghebbenden kunnen gebruiken. De ingebouwde Web3 browser staat directe toegang tot de DApps, markten, spelen, en andere middelen toe.

AlphaWallet biedt een 12-woord beveiligde sleutel. Dit is gedaan om de gebruikerservaring evenals veiligheid te verbeteren. AlphaWallet vermeldt ook tokens die TokenScript-enabled zijn op zijn platform, wat belooft een rijke native ervaring te bieden aan gebruikers.

Ondersteunde blockchains

AlphaWallet biedt native ondersteuning voor Ethereum-gebaseerde NFT’s.

Voordelen en nadelen

De AlphaWallet biedt verschillende voordelen. Het ondersteunt wel Ethereum-gebaseerde NFT’s, de meest populaire digitale tokens. Het platform is eenvoudig te gebruiken, en ontwikkelaars beloven verbeteringen in de nabije toekomst. De browser stelt gebruikers in staat om dieper in de featured DApps te duiken. Er zijn ook enkele nadelen die het vermelden waard zijn. 

De wallet werkt alleen op een mobiel apparaat. Verder bevat het geen non-ETH NFT’s.

4. Enjin NFT wallet

Enjin positioneert zichzelf als een van de leidende bedrijven op het groeiende gebied van in-game NFTs. De Enjin Wallet maakt het gemakkelijk om NFTs en andere verzamelobjecten te verzamelen die als in-game items worden gebruikt. Het platform heeft ook een eigen marktplaats waar digitale activa kunnen worden verhandeld met behulp van Enjin’s token, ENJ.

Het platform bevat eenvoudig te gebruiken functies, een goed ontworpen UI, en vroege toegang tot verschillende DeFi apps.

Wie zit erachter?

Maxim Blagov en Witek Radomski zijn de oprichters van de Enjin corporatie. Hun doel is om een modern gaming platform te creëren gecentreerd rond de crypto gemeenschap. Enjin lanceerde een initial coin offer (ICO) in 2017, waarbij ongeveer $ 18,9 miljoen werd opgehaald via de verkoop van ENJ-tokens.

Aangeboden functies

Vanwege het gebruiksgemak en het naadloze ontwerp is de UI van Enjin Wallet een van de belangrijkste attracties van het platform. Het is vermeldenswaard dat Enjin een vingerafdrukscanner heeft die verbeterde beveiliging biedt voor haar gebruikers.

Enjin’s lange lijst van functies omvat lokale valuta, meertalige interface, nul advertenties, en trackers. Zowel beginners als experts kunnen de Enjin Wallet gebruiken. De app bevat ook een kostencalculator waarmee je de kosten kunt berekenen en beperken.

Ondersteunde blockchains

Op dit moment ondersteunt Enjin uitsluitend op Ethreum gebaseerde NFT’s.

Voordelen en nadelen

Enjin profiteert van een aantal aantrekkelijke functies. Het platform ziet er goed uit en is eenvoudig te gebruiken. De aangewezen Enjin-marktplaats kan het native token omvatten. Inbegrepen is klantenondersteuning. Waar Enjin tekortschiet is in termen van zijn exclusieve mobiele toegankelijkheid. Het beschikt alleen over Ethereum-gebaseerde NFT’s.

5. Trust Wallet

Binance is eigenaar van Trust Wallet. Het is een van de NFT wallets die kan bogen op een groot gebruikersbestand. Het is een populaire wallet met meer dan 5.000.000 gebruikers. Niet alle gebruikers zijn echter NFT-eigenaren.

Wie zit erachter?

Viktor Radchenko is de oprichter en CEO van Trust Wallet. Het is wel verstaan dat Binance – een van ‘s werelds top exchange diensten – officieel assisteert in administratieve en marketinggebieden van de activiteiten van het bedrijf.

Aangeboden functies

Hoewel de wallet een geweldige manier is om uw tokens op te slaan en te beheren, kan Trust Wallet niet worden gebruikt voor transacties. Het is misschien niet de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar handel of overdracht van activa. De betrokkenheid van Binance kan hen geneigd maken om zich te richten op Smart Chain tokens.

Op Trust Wallet vindt je een lijst van gedecentraliseerde apps voor NFT platformen om met één klik toegang te bieden tot sites zoals Axie Infinity en OpenSea. Net als de andere top crypto wallets voor NFT’s, biedt Trust Wallet een DApp browser. Dit maakt het gemakkelijk om met slechts een paar klikken toegang te krijgen tot NFT-applicaties.

Ondersteunde blockchains

Native integratie is beschikbaar voor ketens zoals Binance Smart Chain en Ethereum Classic. Het bedrijf belooft meer blockchain-integratie.

Voordelen en nadelen

In wezen is Trust Wallet een goede opslagmogelijkheid voor digitale activa. Er zijn ook andere voordelen. Een soepele grafische interface geeft uw NFT’s mooi weer en toont ze. Deze wallet ondersteunt meerdere blockchains. Het is zowel bruikbaar als een DeFi wallet en als een crypto wallet. De nadelen zijn ook duidelijk. Het is alleen beschikbaar op mobiele apparaten.

6. Math Wallet

Math Wallet promoot zichzelf als een van de meest vergelijkbare opties als MetaMask. Het ondersteunt meer dan 65 publieke blockchains. Het heeft veel populariteit gewonnen en wordt door sommigen beschouwd als een van de beste NFT wallets.

Wie zit erachter?

Eric Yu richtte Math Wallet op in 2017. Het is gesteund door Alameda Research.

Aangeboden functies

Zoals vermeld, ondersteunt Math Wallet meer dan 65 blockchains. Naast de verschillende versies, kan het ook worden geïntegreerd met meerdere hardware wallets. Gebruikers kunnen ook meerdere adressen aanmaken, wat op zich een opmerkelijke functie is.

De ingebouwde DApp Browser stelt gebruikers in staat om NFT-markten te bekijken en biedt functies zoals staking, handel, enz. Math Wallet heeft ook een eigen utility token. Al deze elementen maken het een goede aanwinst voor cryptogebruikers.

Ondersteunde blockchains

Math Wallet ondersteunt 65 publieke blockchains.

Voordelen en nadelen

Math Wallet wint aan populariteit vanwege het aantal functies dat het heeft opgenomen. Daarmee heeft de wallet de meest prangende crypto-gerelateerde behoeften van NFT-eigenaren beantwoord. Het grootste verkoopargument voor Math Wallet is het feit dat het native ondersteuning biedt voor talloze blockchain netwerken. De wallet heeft ook een klassieke optie voor het omwisselen van cryptocurrencies en geeft gemakkelijk toegang tot DApp stores. Het veiligheidsaspect is ook belangrijk.

De minpunten hebben te maken met de groei van het project. Er worden nog verschillende functies toegevoegd. Bovendien heeft de interface bugs bevat op verschillende punten tijdens de ontwikkeling ervan. Een groeiend project zal steevast issues hebben.

7. Coinomi NFT wallet

Coinomi presenteert zichzelf als een multi-chain, security-first wallet. Er bestaan zowel mobiele als desktopversies. Het biedt native ondersteuning voor meer dan 125 blockchains.

Wie zit erachter?                            

George Kimionis creëerde Coinomi in 2014 om veilige oplossingen te bieden voor blockchain-toepassingen. Momenteel heeft het bedrijf minder dan 20 werknemers en heeft het nooit melding gemaakt van externe financiering.

Aangeboden functies

Coinomi heeft SegWit-ondersteuning en biedt 168 fiatvaluta-representaties die in 25 talen kunnen worden gelezen. De ingebouwde uitwisselingen kunnen helpen bij het direct uitwisselen van de ondersteunde activa. Coinomi biedt multi-seed ondersteuning, die aangepaste en dynamische mining-vergoedingen omvat en gebruikers in staat stelt om te communiceren met DeFi apps. Er zijn ook geen kosten voor transacties.

Ondersteunde blockchains

Coinomi biedt native ondersteuning voor Bitcoin en vele andere altcoins. Officieel helpt het bij de integratie van meer dan 125 blockchains.

Voordelen en nadelen

Coinomi heeft hoge beveiligingsfuncties. Het onderscheidt zich ook door het aantal blockchain netwerken dat het integreert. Er zijn geen kosten. Dit is een grote hulp voor frequente NFT-kopers en -verkopers. Het platform is niet gereguleerd. Dit is de moeite waard om op te merken. Het platform ondersteunt ook geen fiatvaluta, wat sommige gebruikers kan hinderen die de uitwisselingsoptie willen gebruiken.

Hoe kies je een geschikte NFT wallet?

Nu we hebben gekeken naar de kenmerken van de 7 beste NFT-wallets in 2022, hoe maken we een keuze? De beste manier om te beslissen welke NFT-wallet je wilt gebruiken is ervoor te zorgen dat de wallet die je kiest een aantal essentiële zaken aanpakt. Uw wallet moet veiligheid bieden voor uw activa. Hij moet makkelijk te gebruiken zijn en compatibel met uw apparaten.

Om het beste uit uw wallet te halen, moet je rekening houden met zijn aanwezigheid op verschillende platforms. De meeste NFT’s ondersteunen Ethereum vanwege de populariteit bij zowel ontwikkelaars als de industrie.

Als je NFTs op verschillende ketens wilt kopen, heb je een wallet nodig die compatibel is met deze ketens en hun eigenschappen. Als de wallet die je gaat kiezen aan deze behoeften voldoet, zou je jezelf goed op uw gemak moeten voelen over het gebruik ervan.

De top NFT wallet

NFT’s staan voor technologie en een markt die in 2022 alleen maar lijkt te groeien. Bijna 200.000 actieve wallets waren actief in 2021, volgens schattingen. Technologische vooruitgang is al aanwezig in veel NFT wallets. Apps zoals MetaMask of Coinbase Wallet zijn erg populair. Echter, NFT-gerelateerde technologie wordt steeds beter. Alle hier genoemde NFT wallets hebben voordelen die opwegen tegen de nadelen.

Zorg ervoor dat je hun functies onderzoekt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over hoe je jouw NFT’s wilt beschermen.


Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/home/adminseph/:/tmp/:/var/tmp/:/opt/alt/php80/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php80/lib/:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/lib/php/) in /home/adminseph/domains/werkenvanuithetbuitenland.nl/public_html/wp-blog-header.php on line 24