De voordelen van HR software
25 April 2024

Iedere succesvolle organisatie met een gemiddeld tot groot personeelsbestand maakt gebruik van HR software. Zo is de HR software van HoorayHR bijvoorbeeld ontzettend populair op het moment. Het is natuurlijk niet meer van deze tijd om fysieke personeelsdossiers te bewaren. Maar er zijn meer redenen waarom HR software echt onmisbaar is. Welke voordelen brengt HR software met zich mee, en waarom voldoet Excel bijvoorbeeld niet? Wij geven je daar graag een antwoord op.

HR software helpt om alles overzichtelijk te houden

Allereerst helpt HR software om het personeelsdossier overzichtelijk te houden. Zo kun je onder meer eenvoudig arbeidscontracten en verlofdagen inzien. Met de juiste cloudsoftware kan dit bovendien altijd en overal. Dus ook als je vanuit huis werkt, is het mogelijk om een personeelsdossier in te zien. Uiteraard zijn moderne HR-systemen ook goed beveiligd, waardoor onbevoegden geen toegang hebben. Zo helpt de software je ook om aan de privacywetgeving te voldoen.

Het voordeel van uitgebreide HR-software is bovendien dat een HR-manager niet alleen gegevens kan inzien, maar bijvoorbeeld ook meldingen ontvangt. Verloopt een contract bijna? Dan ontvangt men hier een melding van. Maar ook het inplannen van periodieke functioneringsgesprekken wordt met de juiste software een stuk eenvoudiger. De software helpt je dus om alles in goede banen te leiden.

Het wordt eenvoudiger om kosten te declareren

Binnen een grote organisatie worden vaak ook veel kosten gemaakt. Lang niet al die kosten worden rechtstreeks van de bedrijfsrekening afgeschreven. Het is bijvoorbeeld heel gebruikelijk dat personeelsleden zelf werkkleding kopen. Die kosten moeten uiteindelijk wel allemaal vergoed worden. HR-software kan het makkelijk maken om alle declaraties snel te verwerken. Een grote stapel bonnetjes op je bureau? Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd! Met een declaratie app kunnen personeelsleden hun bonnetjes uploaden. Zo hoef je niet langer fysieke bonnetjes te bewaren en uit te zoeken.

Het voeren van evaluatiegesprekken

Functioneringsgesprekken zorgen ervoor dat iedereen binnen de organisatie blijft weten wat er van hem of haar verwacht wordt. Zijn er verbeterpunten? Dan kun je deze benoemen in een functioneringsgesprek. Maar ook als iemand erg goed presteert, is het de moeite waard om dit te benoemen. En ook dan biedt een functioneringsgesprek daarvoor alle ruimte. Periodieke functioneringsgesprekken zijn goed voor de persoonlijke groei van personeelsleden, maar ook voor de organisatie in zijn geheel. Een goede HR-tool helpt de HR-manager om personeel te beoordelen en periodieke functioneringsgesprekken in te plannen.