Van plan om online vanuit het buitenland te werken?
14 March 2024

Als je volkomen online werkt, hoef je niet in Nederland te blijven. Steeds meer mensen werken als digital nomad en dat is niet zonder reden. Je kunt van de mooiste plekken ter wereld je ‘kantoor’ maken en stippel je het slim uit, dan kies je een land waar je je euro meer waard is dan in Nederland. Dat is een van de redenen dat er hordes Nederlanders te vinden zijn op Bali. Overweeg je ook om je vaste baan op te zeggen en als digital nomad te gaan werken? Zorg er dan altijd voor dat je een goede verzekering afsluit. Dit kan namelijk heel veel problemen voorkomen. We leggen je in dit artikel uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je een reisverzekering passend bij jou afsluit. Zo heb je altijd een vangnet achter de hand.

Waarom is een reisverzekering zo belangrijk als digital nomad?

Als digital nomad ben je geen standaard toerist; je bent een reizende ondernemer. Dat betekent dat je je zaakjes goed moet regelen. Als ondernemer moet je zorgen dat je onnodige risico’s kunt voorkomen. Tijdens je verblijf in het buitenland kan er veel misgaan, misschien word je ziek, wellicht verlies je je bagage of moet je extra kosten maken, omdat je vertraging oploopt tijdens je reis. Voor al deze situaties is een reisverzekering het vangnet dat je nodig hebt. Je kunt namelijk contact opnemen met je verzekeraar die zal bekijken wat geregeld moet worden om jouw situatie tot een goed einde te brengen. Mocht je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moeten, dan kijkt de verzekeraar waar je terechtkunt en hij kan je zelfs helpen om daar te komen. Mocht je terug naar Nederland moeten komen, dan kan je verzekeraar je daarmee helpen. Heb je geen verzekering achter de hand, dan moet je al deze kosten zelf betalen en dat kan een forse aderlating zijn. Met een goede polis zorg je er dus niet alleen voor dat je problemen sneller opgelost worden, maar ook dat je jezelf niet in schulden hoeft te steken om je problemen op te lossen. Sluit er daarom altijd een af. 

Vergeet niet om ook een annuleringsverzekering af te sluiten 

Als je langdurig in het buitenland bent, is het verstandig om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Rekening houden met een annuleringsverzekering zorgt er namelijk voor dat wanneer je ineens terug naar huis moet, je dit vergoed kunt krijgen. Ook wanneer je iets geboekt hebt, maar wegens omstandigheden niet meer kunt gaan, kan je verzekeraar de gemaakte kosten uitkeren. Met een goede verzekering verspil je dus geen geld en dat zal je als ondernemer aanspreken. Je kunt je geld wel beter gebruiken. 

Stem je polis zo goed mogelijk af op jouw wensen en plannen

Een goede verzekering is volledig op jouw situatie afgestemd. Bekijk daarom altijd de extra dekkingen even. Ga je lang op reis? Verleng dan de maximale reisduur, dit kan tot 180 dagen. Reis je met dure elektronica, zorg er dan voor dat je deze spullen extra verzekerd. Mocht er iets gebeuren tijdens je reis, dan draai jij niet op voor de onkosten. Check ook even goed of jouw bestemming gedekt wordt door de basisverzekering. Is dit niet het geval? Kies dan voor de werelddekking. Tot slot: je zult zien dat je een eenmalige of een doorlopende verzekering kunt kiezen. Als digital nomad is het verstandig om een doorlopende verzekering af te sluiten. Je bent dan altijd verzekerd en je kunt gaan waar en wanneer je wilt. Kijk even op de site van je verzekeraar om je verzekering vandaag nog af te sluiten.