Wat kost een maand in Chiang Mai? Uitgaven in november 2013

Nadat ik er achter kwam dat ik op Koh Samui € 32 per dag uitgaf, was ik vastbesloten in Chiang Mai goedkoper uit te zijn. Het resultaat? Leven als een koning voor bijna € 29 per dag.

In een maand waarop ik verrassend veel SEO-werk kreeg, was een biertje hier en een duur etentje daar geen enkel punt. Van fanatiek kosten besparen was dus geen sprake. Toch pakte een maandje Chiang Mai zo’n honderd euro goedkoper uit dan het levensonderhoud op Koh Samui.

Een maand van 25 dagen

Omdat ik er op lazy Koh Samui moeite mee had mijn uitgaven dagelijks bij te houden, schoten er zes dagen bij in. Daarom heb ik voor een realistische vergelijking ook maar 25 dagen van november gepakt. Het totaalbedrag kwam waarschijnlijk boven de € 800.

Even voor de duidelijkheid: dit zijn de kosten voor één persoon. Soms heb ik voor ons beiden een maaltijd of de boodschappen opgehoest. Een stelletje dat strikter de kosten deelt, is minder kwijt per persoon. Daarentegen zal iemand die alleen reist waarschijnljk meer excursies doen en vaker uitgaan.

Dit is en blijft dus een heel persoonlijk overzicht, maar het geeft je een goed idee van de kosten in Chiang Mai. Klik hier voor de complete spreadsheet.

6 reacties op “Wat kost een maand in Chiang Mai? Uitgaven in november 2013

 1. Leuk om je uitgaven zo te zien. Valt me ook op dat Thailand mss toch niet zo goedkoop is als altijd wordt beweerd.

  Toen Rian en ik in 2010 in Honduras woonden gaven we gemiddeld met z’n tweeën €500 uit! We deden daar alles lokaal en ik kookte veel thuis, maar ook de huur was maar€120

  We zijn toen ook 2 maanden in de Dominicaanse Republiek geweest, hier reisde we langzaam rond en gingen we veel meer uit eten. Kosten €1000 per maand voor 2 personen

 2. Goed om te zien, dank! Ik was gem. ook E 700,- kwijt in Ubud. Maar je huur was wel erg laag: had je een appartement voor een jaar? Via welke agency vind je in Chiang Mai zulke goedkope huizen?

  • Hoi Anne, de huur was niet zo goedkoop met 11.000 baht per maand. Ik betaalde hier 8.000 baht van. We konden gewoon in hetzelfde gebouw (ander appartement) terecht als tijdens ons eerste verblijf in Chiang Mai. Ditmaal bleven we er maar twee maanden.

   • Hi Andre, kun jij nog een goeie agency aanraden voor huizen in Chiang Mai? Wellicht hebben wij als digital nomads daar wat aan:-) Hope so!

    • Chiang Mai Properties is erg vriendelijk en neemt je vrijblijvend in de auto mee naar allerlei beschikbare appartementen/huizen. Ze rekenen geen commissie, da’s ook erg prettig. Op hun site zie je het actuele aanbod. Alleen een optie als je langer dan zes maanden wilt blijven, trouwens!

 3. Pingback: Modern Nomads. Woon- en werkalternatieven. | MNEMO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *