Wonen en Werken in Shanghai

Verhuizen naar Shanghai kan zowel opwindend als ontmoedigend zijn. Aan de ene kant heb je de kans om een nieuwe cultuur en levenswijze te ontdekken. Maar aan de andere kant kun je te maken krijgen met taalbarrières, onbekende gewoonten, en een andere werkomgeving. Of je nu om werk- of persoonlijke redenen verhuist, er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar Shanghai. Hier helpen we je voorbereid te zijn op alles wat je moet weten!

Populariteit

3.58/5 (Rank #114)

Familie

Redelijk

Gezelligheid

Redelijk

Veiligheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Slecht

Begaanbaar

Heel goed

Temperatuur

Airconditioning

Goed

Internet

2 Mbps

Gratis Wifi

Heel goed

Coworking

191.00

Ziekenhuizen

Heel goed

Religieuze overheid

Niet religieus

Vrije meningsuiting

Niet bekend

Levenskwaliteit

Goed

Racisme

Goed

LGBTQ vriendelijk

Slecht

Vrouwvriendelijk

Heel goed

Levenskosten

$ euro 1,944

Inkomensniveau

$ Heel laag

Opstartscore

Redelijk

Familiekosten

$ 3,603.00

Ontwikkelingsniveau

Middelmatig

Nomad kosten

$ 2,298.00

Engels sprekend

Redelijk

Toerisme vriendelijk

Heel goed

Gezelligheid

Heel goed

Nachtleven

Heel goed

Fooi

Nee

Cashless betalen

Nee

Wonen in Shanghai

Er zijn veel voordelen aan het wonen in Shanghai. Een van de meest voor de hand liggende is de mogelijkheid om een nieuwe taal te leren. Jezelf onderdompelen in een vreemde cultuur is een uitstekende manier om snel en effectief een taal te leren. Bovendien kan wonen in Shanghai ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.

Een ander voordeel van in Shanghai wonen is de kans om een andere manier van leven te ervaren. Dit kan een belevenis op zich en verhelderend zijn, en een frisse kijk geven op de eigen cultuur en waarden.

Tenslotte kan wonen in Shanghai een uitstekende manier zijn om je carrière vooruit te helpen. Veel werkgevers stellen internationale ervaring op prijs, en een ander land aan je CV kunnen toevoegen kan een groot verschil maken als het gaat om het veroveren van een droombaan.

Continent Azië
Gemiddelde reistijd 10 dagen
Internet 2 Mbps
Weer
Stopcontact Australische plug
Beste buurt Franse Concessie Noordoost
Tip Nee
Betalen met kaart Nee
Coworking $ 191.00
Kraan water Nee
Terugkeer 13%
Populatie 24,000,000
BBP $ 8,126.00
Religieuze overheid Niet religieus

 

Shanghai ligt in Azië. Hier heb je weer. De ligging geeft Shanghai een verscheidenheid die het een interessante plaats maakt om te bezoeken.

Reizen naar Shanghai kan een opwindende en verrijkende ervaring zijn, maar ook een stressvolle. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je reis vlotter te laten verlopen. Ten eerste, zorg ervoor dat je onderzoek doet naar Shanghai. Het is bijvoorbeeld handig als je de verblijfkosten weet en ook een op de hoogte bent over de veiligheid. In Shanghai kost een gemiddelde hotelovernachting $ 62.00, de veiligheid in Shanghai is Heel goed.

Meer weten over wonen of werken in Shanghai? Schrijf je dan snel in voor onze cursus!

Wat zeggen anderen over het wonen Shanghai

Anneke

Shanghai is een prachtig land met een rijke geschiedenis en een verrukkelijke cultuur. Van de verbluffende architectuur van Shanghai tot de natuur, er is veel te ontdekken in Shanghai. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en het eten is er absoluut heerlijk. Ik raad ten zeerste aan wat tijd in Shanghai door te brengen – je zult niet teleurgesteld worden!

Henry

Ik ben altijd gefascineerd geweest door Shanghai – het land, de cultuur, de geschiedenis. Ik herinner me dat ik in mijn les wereldgeschiedenis op de middelbare school over Shanghai leerde en meteen geïntrigeerd was. Ik was vooral geïnteresseerd in het Tijdperk van de Ontdekkingsreizen en de rol die Shanghai daarin speelde. Ik maakte er een punt van Shanghai te bezoeken zodra ik kon en ik werd niet teleurgesteld. Het land is prachtig, de mensen zijn vriendelijk, en er is zoveel te zien en te doen. Ik zou een bezoek aan Shanghai beslist aanraden aan iedereen die een unieke en verbazingwekkende reiservaring zoekt.

Marina

Shanghai is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. De schitterende landschap, pittoreske dorpjes, en vriendelijke mensen maken het een geweldige plaats om te bezoeken. Shanghai, is vooral de moeite waard met zijn bruisende sfeer, interessante architectuur, en heerlijke eten. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of een boeiende stedentrip, Shanghai heeft iedereen iets te bieden.

Veelgestelde vragen over Shanghai

Wat is de gemiddelde reistijd die nodig is?

Om in Shanghai een goede tijd door te kunnen brengen en alle bezienswaardigheden gezien te hebben, moet u gemiddeld 10 dagen tijd uit trekken. Met deze tijd kunt u er zeker van zijn dat u een goede rondreis in Shanghai kunt maken.

Hoeveel budget moet ik uit trekken als ik een AirBnb accommodatie overweeg?

Indien je een Airbnb accommodatie overweegt, kan je tenminste $ 2,149.00 per maand uitrekenen. Indien je van plan bent minder dan een maand in Shanghai te blijven dan is het gemiddelde Airbnb tarief per nacht $ 70.00.

Welke plek zou ik zeker moeten bezoeken?

Als je in Shanghai bent dan moet je zeker tijd vrij maken om de buurt Franse Concessie Noordoost te bezoeken. Franse Concessie Noordoost is een veelbezochte buurt in Shanghai, er zijn heel veel bezienswaardigheden en bezigheden om aan je trekken te komen.

Hoe veilig is het?

Ontwikkelde landen hebben de neiging veiliger te zijn dan ontwikkelingslanden, omdat ze doorgaans sterkere economieën en een betere infrastructuur hebben. Bovendien hebben landen met veel armoede en misdaad de neiging minder veilig te zijn dan landen met weinig armoede en misdaad. Shanghai heeft gemiddeld een Heel goed veiligheidsniveau.

Is het betalen met kaart mogelijk?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je in een vreemd land met een kaart betaalt. Ten eerste moet je er zeker van zijn dat je kaart een PIN code heeft en dat je weet hoe je die moet gebruiken. Ten tweede, wees je bewust van de buitenlandse transactiekosten die je bank kan aanrekenen voor het gebruik van je kaart in het buitenland. Tenslotte moet je je uitgavenlimiet in de gaten houden, want je wilt misschien niet het maximum uit je kaart halen als je op vakantie bent! In Shanghai is het antwoord op de vraag of je kunt betalen met kaart: Nee.

Is het drinken van kraanwater veilig?

Sommige steden in Shanghai hebben betere waterzuiveringsinstallaties dan andere, en sommige staten hebben strengere voorschriften voor de waterkwaliteit dan andere. Maar in Shanghai is over het algemeen kraanwater Nee om te drinken.

Hoe zijn de ziekenhuizen?

De ziekenhuizen in Shanghai zijn over het algemeen Heel goed. Indien je ziekenzorg nodig hebt kan je contact maken met de nodige instanties in Shanghai voor de nodige hulp.

Is het een veilige bestemming voor vrouwen?

Shanghai is Heel goed voor vrouwen. Volgens wereldwijd onderzoek is geen enkel land echt veilig voor vrouwen, want geweld tegen en discriminatie van vrouwen komen in alle uithoeken van de wereld voor. Sommige landen zijn echter wel gevaarlijker voor vrouwen dan andere.

Ik ben Marion (38) en ik houd erg van reizen en backpacken. Ik heb het geluk gehad veel verschillende landen te bezoeken, en vele ervaringen te hebben opgedaan. Ik houd vooral van het verkennen van afgelegen gebieden, waar je echt even weg kunt zijn van de drukte. Reizen is de perfecte manier om de wereld in een langzamer tempo te zien. Het is ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe culturen te leren kennen. Door de ervaringen en belevenissen van mijn rondreis, ben ik in staat deze reviews voor jou in elkaar te zetten. Ik hoop dat het door mij in elkaar gezette informatie jou kan helpen om te genieten van jou reis, precies op dezelfde manier als hoe ik van mijn tripjes heb genoten.

Neem contact op