Mifi-router: zó werkt ieIk heb het al eerder over de mifi-router gehad. Hiermee zet je een 3G-internetsignaal om in een wifi-signaal, waarna meerdere apparaten daar gebruik van kunnen maken.

De mifi-router die ik van Mifiwinkel.nl kreeg opgestuurd is de Huawei E585. Bob de Hees, eigenaar van deze webwinkel, vroeg mij welk simkaartje ik ermee wilde gebruiken, waarna hij me gedetailleerde instructies voor deze maatschappij (in mijn geval Movistar)toestuurde. Na deze eenmalige configuratie zit je er, elke keer dat je hem gebruikt, binnen een halve minuut mee op internet.

Hoe het werkt

Wanneer je de mifi-router aanzet, herkent hij meteen je sim-kaartje. Binnen enkele seconden heeft hij het 3G-signaal omgezet in wifi, zodat je er met je laptop, tablet en smartphone verbinding mee kunt maken. Om hem op te laden, sluit je hem aan op een USB-poort in je laptop.

Tijdens het gebruik zie je hoeveel megabyte je aan gegevens hebt gedownloadt, wat handig is als je data-abonnement een maximum verbruik kent. Ook wordt de sterkte van het 3G-signaal met balkjes weergegeven.

De test

Laatst gebruikte ik hem in een hotel toen ik met Wouter voor Melookyoubook bezig was. Omdat er dankzij de versnaperingen geen ruimte meer op tafel was, stak ik hem in mijn zak. Het signaal bleef prima en allebei hadden we een snelle internetverbinding. Geen enkele hapering. Toen de batterij na 4 uur gevaarlijk leeg leek te worden, sloot ik de mifi-router weer aan via het USB-kabeltje, zonder dat dit het signaal deed verzwakken.

Ideaal voor digital nomads

Nu blijkt dat de Huawei E585 als een zonnetje werkt, is hij gepromoveerd tot één van de weinige dingen die in mijn bagage mee mogen naar Thailand. Met een Thaise simkaart met pay-as-you-go data-abonnement kan ik er overal mee op internet: in een guesthouse, aan de rand van mijn toekomstige zwembad, op de kleinste eilandjes, in de koffiebar, enzovoort. Handig is dat ik het signaal met mijn vriendin kan delen en we dus niet twee losse USB-modems hoeven te kopen. Een aanrader voor digital nomads!

Gegevens

Simlock: geen
Batterijduur: 4 uur
Bereik: ca. 10 meter
Prijs:  € 99,37

8 reacties op “Mifi-router: zó werkt ie

 1. Erg handig! Al vraag ik me af of je hem echt nodig gaat hebben in Thailand, ze hebben hier werkelijk óveral internet (echt overal), en het mobiele internet is geen 3G verbinding maar GPRS (EDGE)… Weten jullie al waar in Thailand je naartoe gaat? Wij zijn nu nog aan het rondreizen.

 2. Ik heb de huawei E583C bij mifiwinkel gekocht. In NL krijg ik keurig een 3G signaal, maar in Thailand (bangkok en daarbuiten) alleen 2G met een sim-kaart van AIS. Het apparaatje schijnt in Thailand geen 3G te ondersteunen.

 3. Overigens is het ondanks de 2G verbinding in Thailand een fantastisch apparaat, dat ik vaak als back-up heb gebruikt in afgelegen gebieden in thailand.

 4. De Huawei E483c werkt inderdaad in Thailand enkel op 2G, dit omdat de frequentie voor Azië 3G niet ondersteunt wordt door het apparaat. Eventueel de Huawei E586W heeft wel ondersteuning voor deze landen.

 5. Ik ga naar Thailand en overweeg om zo’n apparaat aan te schaffen zodat ik hem voor mijn smartphone en de Ipad kan gebruiken. Blijkbaar moet ik er dus op letten dat hij ook 3G ondersteunt in Thailand. Maar hoe werkt het activeren van een prepaid-data-simkaart dan? Moet ik dat via een pc doen?
  Alvast bedankt voor je reactie.

  PS Ben je familie van George Gussekloo?

  • Hoi Tjakko, als je zo’n 3G-simkaart koopt, activeren ze hem voor jou in de winkel. Dan slopen ze ook meteen de PIN-code eruit zodat je daar geen last van hebt.

   P.S. Nee, George ken ik niet, al zijn we ongetwijfeld verre familie!

   • Ok, Dank je wel.
    Ik twijfel nog of ik er een ga aanschaffen, vooral omdat ik begrijp dat er bijna overal Wifi is. De keuze is of ter plaatse een data/bel-sim kopen voor mijn smartphone (S4) of voor een Mifi die ik nog zou moeten aanschaffen.

 6. Ik ben niet zo erg handig met deze dingen dus vraag ik uitleg aan jullie,
  Wij verblijven 4 maanden in thailand en mogen dan tegen betaling gebruik maken van het internet van onze buren, de ontvangst is erg slecht.
  Wij gebruiken allebei een tablet, is het mogelijk om een betere ontvangst te krijgen met mifi en wat moet ik daar voor doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *