MiFi: overal ter wereld een hotspot bij je

Een mifi-router zet het 3G-signaal om in een WiFi-netwerk. Je kunt daarna met meerdere apparaten tegelijk van dit WiFi-signaal gebruik maken.Heb je ooit van mifi gehoord? Dankzij deze handige uitvinding kun je vrijwel overal ter wereld op internet. Niet alleen met je laptop, maar met wel vijf apparaten tegelijkertijd.

Stel je voor dat je een prachtige villa op een Thais eiland hebt gevonden, maar niet een vaste internetverbinding wilt nemen. Met je mifi-router los je dit probleem snel op. Geen gedoe met kabels, want hij is geheel draadloos. En zowel jij als je mede-reiziger(s) kunnen er verbinding mee zoeken.

Hoe het werkt

Een mifi-router verbindt zich met het 3G-netwerk dat je mobiele telefoon gebruikt, en zet dit signaal vervolgens om in een wifi-netwerk met een straal van ongeveer 10 meter. Het leuke van zo’n mifi-modem is dat hij niet constant op de netspanning hoeft te zijn aangesloten; je kunt hem opladen en vervolgens urenlang gebruiken. Op terrasjes, in parken, op het strand, waar je maar toegang tot internet wilt hebben.

Voordelen en nadelen

Een mifi-modem is natuurlijk ideaal voor stelletjes die met twee laptops tegelijkertijd online willen, of voor flashpackers die ook hun smartphone en tablet meenemen. Je moet er wel een apart simkaartje voor kopen –prepaid of met data-abonnement– op je bestemming. Daarmee word je beperkt tot het 3G-netwerk van de betreffende provider.

Hebbeding

Laat ik eerlijk zijn: ik heb er nog geen in huis, want ik heb nog geen smartphone (hoe ouderwets!) of ander wifi-slurpend apparaat dan mijn laptop. Maar voor een reis naar bijvoorbeeld Zuidoost-Azië lijkt zo’n mifi-router me een echt hebbeding. Heb jij er eens één mogen testen of heb je zelf een mifi-router? Laat ons hieronder je ervaringen lezen!

4 reacties op “MiFi: overal ter wereld een hotspot bij je

 1. Is dit eigenlijk tethering, wat tot extra kosten leidt bij bv. Vodafone? Zag zaterdag een programma, waarin ze zeiden dat sommige providers hiervoor extra kosten in rekening brengen. Just want to know! 

 2. Hoi Angelina. Nee, dit is geen tethering, wat min of meer illegaal is. Met een mifi-router gebruik je een simkaart die al speciaal voor internetten is bedoeld. Je moet natuurlijk wel goed uitkijken hoeveel data je downloadt, maar dat is vaak goed bij te houden via een programma of afgeschermde website van de provider. Hopelijk beantwoordt dit je vraag!

 3. Erg handig. Al moet ik wel zeggen internet met 3g, vooral in Azie niet echt snel is en vaak frustraties oplevert en niet met alle providers zomaar op internet kan en soms aparte packages moet kopen. Voor de rest redelijk te doen als je hier en daar emails moet sturen voor je werk, maar verwacht niet dat je er snel mee kan downloaden of uploaden. Maar het klaart de klus, zolang je maar geduld heb. Tenminste in Azie.. het blijft afhankelijk van de snelheid van de provider. Voor bijvoorbeeld Indonesie raad ik mensen aan om Smartfren te gebruiken, dit is zeker een van de snelste.. pakket van 12gb data per maand kost ongeveer 12 euro per maand, snelheid prima.. snel genoeg om bijvoorbeeld youtube te bekijken zonder vastlopers.

 4. wil een mifi gaan gebruiken op mijn vakantie park in Nederland.
  moet wel een 4G zijn daar wij op de grens zitten van Duitsland.
  hoe wekt het ??? heb Ziggo thuis . op het vakantie park hebben ze KPNHotspot.
  ook hiervoor moet een maand abonnement voor worden aangemaakt.
  wat is het handigst op te gaan gebruiken en waarop???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *