Belastingontduiking
16 September 2022
belasting ontduiken

Ongelooflijk, wij ontvangen regelmatig berichten over enorme belastingschulden. Mensen die precies weten wat de personen- en vennootschapsbelasting gaat doen met het geld van hun enorm succesvolle jaar, overspoelen regelmatig onze helpdesk. Misschien hebben ze geen geld om te betalen of willen ze dat gewoon niet. In beide gevallen komen deze cliënten naar ons toe in de hoop te leren hoe zij geen belasting hoeven te betalen over het inkomen dat zij dit jaar al hebben verdiend.

Helaas moeten we veel mensen vertellen dat ze ons een jaar geleden hadden moeten bellen. Het adagium “voorkomen is beter dan genezen” is in deze situatie zeker van toepassing. Een wettelijke strategie voor belastingvermindering voorbereiden voordat u geld begint te verdienen is het beste moment om dit te doen. Onze periode is er een van openheid. Het tijdperk van heimelijk offshore bankieren en inkomen op de een of andere plaats onderbrengen is al lang voorbij. Belastingontduiking is een ernstig misdrijf met verstrekkende gevolgen.

Ondanks het feit dat je dit jaar misschien niet in staat bent om belastingen te ontwijken, zijn er toch acties die je kunt ondernemen om dat in de toekomst wel te doen. Hoewel er niet veel dingen zijn die u nu kunt doen om uw belastingen te verlagen, zijn er veel dingen die u kunt doen om te voorkomen dat u te veel belasting betaalt.

U kunt een omstandigheid creëren waarin u meer van uw geld in uw bedrijf houdt door uw leven en bedrijf te verplaatsen naar waar u het best wordt behandeld. een omstandigheid waarin u vrijwel niets betaalt wanneer het belastingseizoen aanbreekt. Dit bericht bespreekt ons standpunt over belastingontduiking en enkele strategieën om uw leven en bedrijf zodanig te structureren dat uw belastingdruk wordt verminderd.

Het onderscheid tussen belastingontwijking en -ontduiking

Telkens wanneer we praten over het verlagen van een belastingaanslag, komt de vraag “is het ontduiking of ontwijking?” aan de orde.

Werken met de belastingwetten van het land waar u belasting moet betalen om het bedrag dat u verschuldigd bent te verlagen, staat bekend als belastingontwijking. Belastingontwijking is een legale aanpak om u te helpen meer van uw geld in uw bedrijf te houden als u uw bedrijf goed opzet.

Anderzijds is belastingfraude verboden. Mobsters zoals Al Capone die hun inkomsten niet opgaven en hun wettelijke belastingverplichtingen als burgers ontliepen, werden uiteindelijk door belastingontduiking voor het gerecht gebracht. Als het om belasting betalen ging, werd ik opgevoed met een zeer ethisch perspectief. Tijdens mijn laatste jaar op de middelbare school bezorgde ik bestellingen voor een restaurant.

Wanneer klanten een creditcard gebruiken om de rekening in een restaurant te betalen, wordt hun fooi meestal toegevoegd aan hun gewone salaris. Het wordt belast en gerapporteerd als een onderdeel van hun inkomen. Het was echter niet ongewoon voor obers om de fooien in cash te houden en te beweren dat ze ze nooit hadden ontvangen.

Dit is belastingfraude.

In mijn familie kwam zoiets niet voor. Mijn vader voedde geen belastingontduiker op. Of ze nu contant waren of niet, al mijn fooien werden opgenomen in mijn inkomstenoverzicht. Dat is de norm die ik heb gehandhaafd, en bij Nomad Capitalist helpen we anderen om hetzelfde te doen en toch hun belastingverplichtingen te verlagen.

Belastingontduiking is misschien moeilijker dan het verzinnen van een fooi die nooit heeft plaatsgevonden, maar het is nog steeds goed mogelijk. Het is ook legaal.

De ongelijkheid inzake belastingontwijking

Wanneer belastingontwijking ter sprake komt, doen mensen dat vaak vanuit een moreel verwrongen standpunt, wat problematisch is.

Een ober die geen contante fooi geeft aan de IRS bestempelen als belastingontduiker kan voor sommige mensen een beetje hard klinken. Wanneer het belastingseizoen aanbreekt, zal niemand het merken als de kleine man die een beetje extra geld verdient door de buurman te helpen zijn huis schoon te maken of die de superbowlpool van het bedrijf wint, dat inkomen niet opgeeft.

Hoewel het onwettig is, wordt het maatschappelijk geaccepteerd. Dezelfde mensen zullen woedend zijn als een succesvolle ondernemer een legale techniek ontdekt om zijn belastingverplichting te verminderen door zijn activiteiten naar het buitenland te verplaatsen. Hoe durven ze hun middelen en vaardigheden elders onder te brengen!

Volgens dit standpunt is de financiële toestand van een crimineel een excuus voor zijn daden. Het stigma is niet echt logisch.

Niemand zal het je kwalijk nemen als je je huis verlaat om een beter leven te leiden, zelfs als dat betekent dat je naar een andere staat of een ander land moet verhuizen. Het is logisch om zo te handelen. Maar zodra je aankondigt dat je ergens wilt gaan wonen waar je minder belasting betaalt dan in je eigen land, verdwijnt dat begrip.

Om het meeste voor hun geld te krijgen, besteden mensen veel tijd aan het opzoeken van coupons en kortingen of het doornemen van internetrecensies. Wat de omgang met producenten betreft, heeft de gewone klant een vrij goed begrip van concurrentie, maar niets van dat begrip wordt weerspiegeld in zijn belastingrekening.

In werkelijkheid concurreren landen op dezelfde manier als bedrijven. Ondanks het negatieve maatschappelijke stigma zijn overheden afhankelijk van bedrijven om geld in het land te brengen, en zullen ze alles in het werk stellen om hun rivalen te overtreffen in het aantrekken van bedrijven en eigenaars.

U kunt legaal uw belastingdruk verlagen, zodat u meer geld hebt om te investeren in uw bedrijf, te doneren aan een zaak die u na aan het hart ligt, of iets anders te doen wat u nodig hebt of wilt bereiken door uw leven en uw bedrijf te structureren met behulp van deze globale kijk op concurrentie.

Kan ik dit jaar geen belasting betalen?

Hoe kom je onder die enorme belastingaanslag uit die je niet verwachtte, wetende dat de sleutel belastingontwijking is, niet belastingontduiking? U kunt waarschijnlijk niet veel doen, is het snelle antwoord.

Mensen bevinden zich vrij vaak in dit soort situaties. Het is normaal dat men de belastingfactuur op een laag pitje zet en zich concentreert op de inkomsten. Toen ik op 19-jarige leeftijd mijn eerste bedrijf oprichtte, waren al mijn inspanningen gericht op het verhogen van de omzet. Ik dacht niet echt na over hoe ik een aanzienlijke belastingbetaling aan het eind van het jaar kon vermijden. En toen de eerste rekening kwam, kwam dat als een schok.

Sinds ik dat eerste bedrijf ben begonnen, heb ik ontdekt dat er manieren zijn om minder belasting te betalen, maar de meeste van die initiatieven moeten worden genomen voordat het bedrijf inkomsten begint te genereren. Ik zou mijn belastingen op geen enkele manier kunnen verlagen door dat bedrijf meteen naar het buitenland te verplaatsen. Het bedrijf was het hele jaar al actief in de VS, en ik had er al geld mee verdiend.

Het gebrekkige kader dat ik de hele tijd had gebruikt, zou niet veranderen door een korte aanpassing aan het einde van het jaar. Een offshore structuur beginnen kan u helpen veel van de zorgen en problemen te vermijden die komen kijken bij het uitzenden van activa, in de veronderstelling dat u het financieel kunt verantwoorden. U krijgt een nieuwe start.

Een wereldwijd perspectief op belastingen

Als je besluit de sprong te wagen en je bedrijf of je leven naar het buitenland te verplaatsen, moet je nog andere fiscale overwegingen maken. De belangrijkste vraag bij een offshore-verhuizing is of je te veel hebt betaald. Zo ja, waar dan precies? Het probleem dat veel mensen hebben, is dat je plaatselijke belastingdeskundige je misschien niet kan helpen met die problemen.

Te veel belasting betalen wanneer u uw bedrijf en levenswijze naar het buitenland probeert te verplaatsen, is een veel voorkomend probleem. De meeste binnenlandse belastingconsulenten vinden het werken met offshore belastingen een enorme uitdaging, omdat ze er gewoon niet aan gewend zijn. Hoe eenvoudig het voor jou ook lijkt, ze zijn binnenlands ingesteld, dus zullen ze het moeilijk vinden.

Nu, het is oké voor hen om bezig te zijn met binnenlandse belastingen. Het merendeel van hun zaken zal daar vandaan komen. Maar door samen te werken met mensen die uw doelstellingen kennen, kunt u merkbaar betere resultaten behalen. Als u vertrouwt op een accountant die niet op de hoogte is van alle kosten die gepaard gaan met zakendoen in het buitenland, is de kans groot dat u ergens te veel betaalt.

Uw belastingschuld wegwerken

Wat gebeurd is, heeft al plaatsgevonden. Er zijn een paar dingen die misschien onopgemerkt zijn gebleven en een paar voordelen die u kunt gebruiken om uw bestaande belastingverplichting te verlagen. Misschien had u geen fiscaal inwoner van dat land moeten zijn, of misschien kunnen we uw inkomen zo verdelen dat een deel ervan niet belast wordt.

Misschien. Maar het is onwaarschijnlijk dat u dit jaar veel mogelijkheden zult hebben om geen belasting te betalen. Maar met wat zorgvuldige planning kunt u dat in de toekomst veranderen. U kunt een plan bedenken waarmee u uw belastingtarief kunt verlagen tot nul of een ander niveau dat u aanvaardbaar vindt. Met deskundige hulp kunt u een verblijfsstrategie ontwikkelen waarmee u kunt gaan waar u het best wordt behandeld.

Begin gewoon nu met het doorvoeren van aanpassingen.