Wanneer je voor langere tijd in het buitenland verblijft, is het fijn om regelmatig contact te hebben met ‘het thuisfront’. Maar soms heb je een halve dagtaak aan het beantwoorden van berichtjes van mensen die willen weten hoe het met je gaat, of je wel goed eet en wat voor weer het daar is. Heel lief, maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden. En daarnaast staan er ook nog administratieve dingen als zorgverzekering vergelijken en natuurlijk je werkzaamheden op je takenlijst.
Er zijn verschillende manieren om veel mensen tegelijkertijd op de hoogte te houden van je verblijf in het buitenland, zoals een online fotoalbum of reisdagboek. Dat scheelt alvast weer een paar berichtjes die je moet beantwoorden.
Online fotoalbum
Je kunt al je mooie kiekjes en ‘stories’ op een Instagram-account plaatsen. Maar sinds oktober 2019 kunnen mensen zonder account nog maar enkele afbeeldingen bekijken. En het zou toch jammer zijn als niet iedereen al je posts kan zien. Gelukkig zijn er ook sites als Myalbum.com en Flickr.com, waar je gratis online fotoalbums kunt creëren die door iedereen die over de link beschikt bekeken kunnen worden.
Online reisdagboek
Wanneer je aan het rondreizen bent maak je vaak zoveel mee dat je soms niet eens meer weet wat je een week eerder gedaan hebt. Een online reisdagboek bijhouden zorgt ervoor dat jijzelf eventjes stilstaat bij al je belevenissen (en ze nog eens terug kan lezen) en dat het thuisfront mee kan lezen en meteen weer op de hoogte is. De app Polarsteps houdt via GPS je route bij en je kunt hier tekst en foto’s aan toevoegen. Mocht je niet zo van het fotograferen zijn, dan is de app Journal misschien iets voor jou. In deze mooi vormgegeven app kun je dagelijks één foto plaatsen met tekst.
Maar er zijn natuurlijk ook mensen met wie je wat nauwer contact wilt houden, zoals ouders of goede vrienden. Bellen, mailen en Skype (of een vergelijkbare dienst) zijn dan allemaal goede opties, maar heb je ook al eens aan de volgende mogelijkheden gedacht?
Stuur een kaartje
Wie vindt het nu niet leuk om een gezellige, ouderwetse ansichtkaart op de deurmat aan te treffen? Maak er een sport van om de meest ‘cheesy’ kaart uit te zoeken die er maar te vinden is en schrijf er een persoonlijke boodschap voor de ontvanger op. Succes gegarandeerd!
Maak een leuk pakketje
Struin de markt of naar lokale (houdbare) producten, stop ze in een doos en breng het pakketje naar het postkantoor. Jammer dat je er niet bij bent als het bezorgd wordt, maar reken er maar op dat de ontvanger blij verrast zal zijn.