Wonen en werken in Gran Canaria
11 February 2020

De Canarische Eilanden, en in het bijzonder Gran Canaria en Tenerife. Is zich in een zeer hoog tempo aan het opklimmen als populaire bestemming onder digital nomads. En wij snappen wel waarom, het fijne klimaat en de Europese levensstandaard zorgt er voor dat het een ideale plek is om heen te trekken voor digital nomads. Veel Europese locatie onafhankelijke ondernemers, kiezen er tegenwoordig voor om zijn of haar bedrijf te runnen vanaf dit zonnige oord. Wij geven ze groot gelijk!Gran Canaria Digital Nomad

De meeste digital nomads die besluiten om naar de Canarische Eilanden te trekken kiezen er voor om zich voornamelijk te vestigen in Tenerifé of Las Palmas. Om deze reden zullen we deze twee plekken dan ook verder voor je uitlichten. In dit artikel vind je alle informatie die voor de digital nomad in Gran Canaria van belang zijn, veel lees plezier!

Visumregeling Gran Canaria

We beginnen zoals gebruikelijk als eerste met de geldende regelingen omtrent het visum in Gran Canaria. Dit is ook gelijk het eerste aantrekkelijke punt voor digital nomads met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Voor het inreizen naar Gran Canaria is het namelijk niet nodig om een visum te regelen indien je beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Dit is voor veel digital nomads die zich toch liever wat langer op één plek willen vestigen een zeer aantrekkelijk punt. Dit omdat er geen langdurige, ingewikkelde visumaanvragen en visa-runs, aan een verblijf in Gran Canaria verbonden zitten!

De twee populaire digital nomad bestemmingen in Gran Canaria

De twee meest populaire digital nomad bestemmingen zijn zoals al aangegeven, Tenerife en Las Palmas. Dit is niet geheel zonder reden, Tenerife staat momenteel zelfs op nummer 4(!) van de welbekende Nomadlist! Las Palmas staat op nummer 86 maar doet in onze beleving niet veel onder aan Tenerife.

In dit artikel zullen we de 2 plekken verder uitlichten wat betreft de belangrijke punten voor de digital nomad.

1.      Tenerife

Tenerife staat bekend als ‘’Het eiland met de eeuwige lente’’. Tenerife is een principe een Spaans eiland, maar zit qua locatie dichter bij Afrika. Het eiland ligt zeer dicht bij Marokko en vanwege deze locatie is het er winters eigenlijk nooit kouder dan 13 graden. In de zomertijden kan je op Tenerife een zonnig klimaat verwachten met temperaturen van om en nabij de 30 graden. Ontzettend aangenaam dus, vooral voor digital nomads die de koude wintermaanden en vrieskou willen ontvluchten!Digital Nomad Tenerife

Aantrekkelijke punten voor digital nomads in Tenerife

Wat Tenerife zo aantrekkelijk maakt binnen de digital nomad scéne hebben we al een beetje verklapt. Er heerst een uitermate aangenaam klimaat in zowel de winter als zomertijden.

Een ander zeer belangrijk en aantrekkelijk punt voor de digital nomad, is de Europese kwaliteit van het internet waar Tenerife over beschikt! Overal in Gran Canaria heb je de beschikking over een uitstekende en stabiele 4G connectie, Hallelujah! Dit is pm een hoge werk productiviteit te kunnen waarborgen in het leven als digital nomad natuurlijk essentieel onderdeel.

 

Werken in Tenerife als digital nomad

In Tenerife hoef je, zoals al besproken. Absoluut niet bang te zijn dat je niet voldoende productieve uren aan je werk kunt besteden, vanwege een slechte internetverbinding. Het is zeer gemakkelijk overal op het eiland te kunnen werken zonder je zorgen te hoeven maken om een goede internetverbinding. Op sommige stranden is er zelfs een WiFi verbinding beschikbaar, zo kan je werken aan je kleurtje en tegelijkertijd productief bezig zijn. Sounds good, right?!

Overal over heel Tenerife vindt je een enorm scala aan cafés en hotel lobby’s, waar je plaats kan nemen met jouw laptop. Waar vandaan je prima kan werken met de WiFi die er op de bestemming aanwezig is.

Wanneer je liever de beschikking wil hebben over een eigen bureautje biedt Tenerife hier ook voldoende de mogelijkheid voor. Dit in de vorm van co-working spaces op het eiland.

De co-work spaces in Tenerife zullen je absoluut niet teleurstellen! In Puerto de la Cruz vind je bijvoorbeeld ‘FU Family’. Deze Co-work space is geheel gratis en is van alle gemakken voorzien. Je kan in de co-work space bijvoorbeeld gebruik maken van meeting rooms, een geluidsdichte opname kamer en een camera met microfoon. Dit alles is geheel gratis en vrij om te gebruiken voor iedereen! Geweldig toch?

Wonen in Tenerife

Tenerife staat bekend om een redelijk betaalbare plek om te leven en wonen. Dit geldt ook voor huisvesting op het eiland. De meeste digital nomads kiezen er voor zich te vestigen in de hoofdstad van het eiland. Namelijk; Santa Cruz. In deze levendige stad vind je een enorm aanbod aan hotels, appartementen en huizen.

Een handige en betrouwbare manier om een accommodatie te boeken is via het welbekende Airbnb. Op Airbnb vindt je een enorm aanbod aan verschillende soorten huisvesting in Santra Cruz. Dit aanbod varieert van studio’s tot appartementen en van appartementen tot luxueuze villa’s. Voor elk budget is er hier voldoende mogelijk.

Voor een appartement binnen het centrum van Santa Cruz, moet je uitgaan van een bedrag van om en nabij de €400,- per maand. Lekker betaalbaar dus, helemaal in vergelijken met andere Europese steden!

Wanneer je liever de beschikking hebt voor een luxueuze privé villa is dit ook mogelijk. Uiteraard is dit een stuk duurder dan een appartementje. Voor een luxueuze villa betaal je maandelijks een bedrag van om en nabij de €1500,-

Eten in Tenerife

Ondanks dat Tenerife een vrij toeristische bestemming is, zijn er maar weinig grote food ketens die hier opereren. Goedkope en makkelijke maaltijden zijn er bijvoorbeeld lastiger dan te vinden. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld de Aziatische digital nomad hotspot Bali. Ook liggen de prijzen hiervan helaas een stuk hoger.

We hebben een kleine lijst opgesteld met de prijzen van een aantal gerechten op Tenerife om je een idee hier van te geven. Deze is als volgt:

  • Kleine sandwhich- €3,50,-
  • All-you-eat Japans eten- €13,-
  • Grote kebab- €7,50
  • Cheeseburger- €9,00

Uiteraard zijn er goedkopere lokale opties mogelijk in de wat meer binnenlands gelegen dorpen. Wie goed zoekt, zal zeker iets naar wens vinden!

Vervoer in Tenerife

In Tenerife is het over het algemeen zeer gemakkelijk je te navigeren en te transporteren. Wegen en verschillende plaatsen staan goed aangegeven aan de hand van borden, zoals wij in Nederland gewend zijn dus!

Korte afstanden zijn relatief gemakkelijk te voet af te leggen. Een ander pluspunt is dat Tenerife een zeer fiets-vriendelijk eiland is. Op het eiland zijn er daarom ook veel fietsverhuur bedrijven te vinden om jou te voorzien van een fiets. Voor het huren van een fiets betaal je zo’n €5,- per dag.

Een goede optie voor de wat langere afstanden is om gebruik te maken van een huurauto . Voor het huren van een auto raadt ik je aan, om gebruik te maken van het zeer betrouwbare bedrijf Cicar op Tenerife. Je betaald bij Cicar een bedrag van om en nabij de €100,- per week, voor het huren van een auto.

Voor mensen die geen rijbewijs hebben of hier liever geen gebruik van willen maken. Is het openbaar vervoer op Tenerife een uitstekend alternatief. De prijzen hiervan zijn vrij laag en er is gemakkelijk gebruik van te maken. Voor een ritje van het noorden naar het zuiden van het eiland betaal je zo’n €7,00.

2.      Las Palmas

Las Palmas, de hoofdstad van de Canarische eilanden, is in een razendsnel tempo naam aan het maken als een van de meest populaire digital nomad steden. Sommigen noemen Las Palmas, zelfs het Chiang Mai van Europa!

De reden waarom dit is, is omdat Las Palmas beschikt over een zeer aangenaam klimaat, het leven is er goed betaalbaar en er is een levendige co-working scéne! Je zal er dus veel soortgelijken vinden om mee te socializen.Las Palmas Digital Nomad

In Las Palmas heerst een heerlijk aangenaam klimaat. En staat net als Tenerife bekend als de stad met de eindeloze lente. In de wintermaanden wordt het er niet kouder van om en nabij de 15 graden. In de zomermaanden kan je er subtropische temperaturen verwachten van om en nabij de 30 graden, heerlijk vertoeven dus onder de Spaans/Marokkaanse zon!

Werken in Las Palmas als digital nomad

Wanneer je, tussen het zonnen door, lekker productief met je werk bezig wilt zijn. Dan ben je in Las Palmas absoluut aan het goede adres! De stad beschikt namelijk, over een groot aantal nieuwe co-work spaces en uitstekende cafés met een goede WiFi verbinding.

We hebben een aantal zeer goed aangeschreven co-work spaces in Las Palmas voor je uitgelicht. Dit om de keuze voor je te vergemakkelijken.

ReStation

ReStation heeft naast een coliving space, een uitstekend aangeschreven co-working space. Deze co-work space bevind zich op 5 minuten afstand van het strand en heeft een uitstekende WiFi verbinding. Ook heerst er in deze co-work space een prettige digital nomad community sfeer. Wat het gemakkelijk maakt om te socializen en nieuwe connecties op te doen.

Sopa De Azul

Sopa De Azul is een uniek concept, dat een cowork space combineert met een kunst studio. Sopa De Azul is om deze reden een uitstekende plek voor de wat meer creatieve en artistiek ingestelde digital nomad.

De prijs voor een eigen bureau in deze co-work space is €150,- per maand. Je krijgt dan een eigen sleutel en 24/7 toegang. Plus je kan gebruik maken van alle bijkomstige faciliteiten. Waaronder een zeer snelle Wifi verbinding, goede koffie en 2 meeting rooms.

Playa Chica Work

Dit is een van de nieuwste cowork spaces in Las Palmas. Deze cowork space bevindt zich slechts 50 meter van het strand. De perfecte plek voor de zon/strand liefhebber dus!

Je betaald voor een maandelijks abonnement bij Playa Chica Work slechts €65,-. Je kan met een abonnement gebruik maken van de super snelle WiFi verbinding en je krijgt een eigen bureau om aan te werken. Deze cowork space is alleen tijdens doordeweekse dagen geopend van 07:00-19:00.

 

Wonen in Las Palmas

In de stad Las Palmas zijn er een aantal buurten die er echt uitspringen, qua hoeveelheid expats dat er wonen. Desondanks hangt er geen extreem toeristische vibe. Iets dat voor de meeste nomads/expats, die van een wat meer van een lokale beleving houden. Als zeer prettig wordt ervaren. We hebben de drie meest populaire buurten kort voor je uitgelicht.

Playa Las Canteras

Het gebied dichtbij het strand genaamd Playa Las Canteras is de meest populaire buurt. Het is een buurt dat zich op loopafstand van het strand bevind. Ideaal voor digital nomads die van het zon/zee/strand leven houden. Een ander pluspunt voor digital nomads is dat er zich in deze buurt, ontzettend veel cowork spaces bevinden en er veel expat/nomad evenementen plaats vinden.

La Isleta

La Isleta is een klein plaatsje, met een beetje een dorpachtige vibe. Toch is het een erg populaire plek voor digital nomads om heen te trekken, dit vanwege de rust die er heerst. Het huren van een accommodatie is hier over het algemeen, ook wat goedkoper dan in de andere buurten. Ideaal voor de digital nomad, met een iets krapper budget.

Vagueta en Triana

De in het oude stadje gelegen gebieden Vagueta en Triana zijn de andere twee populaire gebieden. De architectuur is er geweldig mooi om te zien. Qua uiterlijk is dit misschien wel het mooiste gebied van Las Palmas. Toch kiezen de meeste nomads er voor hier niet te verblijven. Dit omdat het verder van het strand gelegen is en de meeste nomads zich dichterbij alle actie en belevenissen, in de andere gebieden willen bevinden.Oude stad Vagueta

Accommodatie

Een accommodatie vinden om te verblijven in Las Palmas is geen probleem. De meest gemakkelijke manier om een plek te vinden, is het betrouwbare Airbnb. Een kamer in Las Palmas kost maandelijks zo om en nabij de 3 á 400 euro. Een volledig appartement kost maandelijks zo’n €800-1000.

Deze prijzen zijn natuurlijk niet te vergelijken met digital nomad hotspots in Azië zoals bijvoorbeeld Bali. Maar toch voor West-Europese begrippen vrij goedkoop.

Eten in Las Palmas

Voor foodies is Las Palmas een hemelse plek. De stad beschikt over talloze restaurants in verschillende stijlen en culturen. Van Aziatisch eten tot traditionele Spaanse paella, in Las Palmas zul je het vinden. Las Palmas biedt je de kans om luxueus uit eten te gaan in sterren-restaurants, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor digital nomads met een smaller budget.

Vervoer in Las Palmas

Op Las Palmas is het net als in Tenerife, zeer gemakkelijk en bovendien veilig, om je ter voet  te verplaatsen. Er zijn genoeg wandelpaden en het verkeer is er erg goed geregeld.

Voor de sportievelingen onder ons die langere afstanden willen afleggen, maar liever niet te voet. Is het huren van een fiets een uitstekende optie. Las Palmas biedt hier voldoende mogelijkheden voor. Het stikt er namelijk van de fietsverhuur bedrijven!

Een handige en zeer goedkope manier voor de wat langere afstanden, is het gebruik maken van het openbaar vervoer op het eiland. Busritjes kosten slechts €1,40 per rit! Een kleine tip om het nog goedkoper te maken; koop een busabonnementkaart genaamd Guagua card.

In Las Palmas is geen Uber of iets dergelijks, dit is ook niet bepaald nodig. Taxi’s zijn over hier namelijk over het algemeen goed betaalbaar. Voor een ritje van om en nabij 15 minuten betaal je zo’n €5,-.

Handige informatie en tips

Tot slot zullen we wat handige informatie en tips over Gran Canaria met je delen.

Valuta in Gran Canaria

Gran Canaria zijn Spaanse eilanden. Deze beschikken net zoals Spanje zelf sinds 1 januari als de zelfde munteenheid als Nederland. Namelijk, de Euro.

Je hebt er dus geen last van vreemde valuta. Waarbij je constant bezig bent met omrekenen.

Inentingen Gran Canaria

Voor een verblijf in Gran Canaria zijn geen inentingen verplicht. Deze worden ook niet aangeraden, zelfs niet bij een langer verblijf.

Kosten vliegticket en tijdsverschil Gran Canaria

Kosten van vliegtickets zijn zeer variabel en afhankelijk van waar je vandaan vliegt en in welke periode. De vliegtijd bedraagt ongeveer 5 uurtjes.

Voor een enkele vlucht naar Las Palmas vanaf Amsterdam, betaal je een bedrag van om en nabij €100,-

Voor een enkele vlucht naar Tenerife vanaf Amsterdam, betaal je een bedrag van om en nabij de €100,.

De Canarische Eilanden valt tijdens de wintertijd in tijdzone UTC +0. In de zomertijd is dit UTC +1. Op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Conclusie Canarische Eilanden voor digital nomads

De Canarische Eilanden is een uitstekende uitvalsbasis voor digital nomads die houden van zon en warmte. Maar toch onder Europese Standaarden willen leven.

De Internetverbinding is er uitstekend, een absolute must in het leven van een digital nomad om een hoge productiviteit te kunnen waarborgen. Daar naast ligt de kwaliteit van het leven er hoog en ben je er van alle gemakken voorzien.

Een ander positief punt aan de Canarische Eilanden is, dat het er vrij goedkoop is voor Europese begrippen. Zeker in vergelijking met andere Europese hoofdsteden zoals bijvoorbeeld Madrid in Spanje.