Wil Je Online Werken? 13 Manieren Om Geld Te Verdienen Op Internet
online werken geld verdienen op het internet

Kappen met die kantoorbaan; op internet ligt het geld voor het oprapen. Bekijk hier 13 bewezen manieren om online geld te verdienen.

online geld verdienen thailand

Zie jij jezelf hier al zitten?

‘s Ochtends in je Thaise strandbungalow wakker worden en ontdekken dat je tientallen euro’s rijker bent: kan dat? Het hangt ervan af wat je online aan gaat bieden. Als freelancer is jouw inkomen min of meer evenredig met de uren die je werkt, terwijl je bij het verkopen van digitale producten slapend je loon kunt verdienen.

Met dit artikel gaan we terug naar de basis. Weet je al precies wáár je vandaan zou willen werken, maar nog niet wát je precies wilt doen, dan reik ik je op een dienblad 13 verschillende manieren aan om online knikkers te verdienen. Sommige overlappen elkaar en vrijwel allemaal zijn ze te combineren. Laat je in een reactie op dit artikel weten voor welke strategie jij kiest?

 Verdienen met Enquetes invullen

Oke, toegegeven niet heel erg spannend en het is ook nog eens niet schaalbaar. Wel is het een eenvoudige manier om online 300 tot 500 euro extra per maand te verdienen.  Je kunt je namelijk aanmelden bij enquete en spaarprogramma’s. Als je hiervoor dagelijks een aantal minuten voor vrij maakt kan het al snel oplopen.

Op Vuljespaarpot.nl word je uitgelegd hoe je tot honderden euro’s per maand er eenvoudig bij kunt verdienen. Als je net begonnen bent met freelancen of nog geen ervaring met online werk hebt, dan bied dit een leuke optie. Op Vuljespaarpot leggen ze je uit hoe je het maximale kunt halen uit het invullen van enquetes. Je zult je verbazen hoe je toch eenvoudig een side-inkomen kunt binnen halen.

Kortom, voor beginners en mensen die een klein side inkomen willen is dit het overwegen waard. Wil je echter meer aan een business bouwen lees dan door in dit artikel. We lichten namelijk 13 andere tips toe! Direct aan de slag kan hier.

Wordt verkoper op Bol.com

Bol.com is de grootste webwinkel van Nederland. Maar wist je dat een groot deel van de producten in deze webwinkel niet door Bol.com zelf worden verkocht, maar door partner verkopers?

Je kunt zelf beginnen met producten te verkopen via Bol.com. Tegenwoordig is het erg eenvoudig om producten spot goedkoop te importeren uit China of andere landen. Je koopt bijvoorbeeld 100 producten in voor 3 euro die je op Bol.com voor 19.99 kunt verkopen. Dit klinkt erg eenvoudig, maar waar begin je?

Product research

Je begint eerst met het doen van product research. Want een product die niet goed verkoopt, ga je nooit wat mee verdienen. Er zijn verschillende manieren om te onderzoeken welk product goed loopt.

Producten inkopen

Zodra je je product research hebt afgerond, kun je de producten zelf gaan inkopen. Via Alibaba of andere Chinese platformen kun je in contact komen met een leverancier. Onderhandel over de prijs en importeer de producten naar Nederland. Dit is erg kort samengevat hoe de inkoop verloopt natuurlijk.

Start met verkoop

Zodra je de producten binnen hebt, kun je deze te koop aanbieden op Bol.com. Met duizenden klanten per dag, is Bol.com de perfecte marktplaats om snel je producten te verkopen. Schrijf een mooie advertentie en plaats professionele foto’s om het vertrouwen van je klanten te winnen.

Het verkopen via Bol.com klinkt erg eenvoudig, maar is niet voor iedereen. We raden je aan om eerst goed in de materie te verdiepen voor je zo maar start met het importeren van producten. Wat we wel weten is dat het een bewezen concept is waar nog vele kansen open liggen voor de hardwerkende ondernemer.

Word freelancer

Wat weleens oneerbiedig uurtje factuurtje wordt genoemd, is in werkelijkheid een prima manier om via internet geld te verdienen. André doe dit al ruim acht jaar door zijn diensten als webtekstschrijver te verkopen – eerst vanaf Gran Canaria, toen vanuit Thailand, vervolgens vanuit Midden-Amerika en nu vanaf Lanzarote.

Inmiddels zijn er zelfs veel werkgevers die het niet erg vinden als jij je werk remote uitvoert. Heb je nog geen skill die je online en vanaf een afstand kunt uitvoeren? Boyd leert mensen hoe je een agency kunt starten en zo 1000 tot 3000 euro per maand kunt verdienen.

Tekstschrijver worden kun je leren, maar er zijn natuurlijk genoeg andere specialiteiten die zich voor freelancen lenen: programmeur, virtueel assistent, webdesigner, boekhouder, enzovoort.

 

Word een online coach

Als je expert bent in een bepaalde overdraagbare skill als schrijven, productiviteit, maar ook een fysieke trainingsvorm of sport, overweeg dan om jouw kennis door middel van een coachingstraject of losse coachingsessies op anderen over te brengen.

Als je een psycholoog, therapeut of verslavingsexpert bent dan kun je je dienst ook op deze manier aanbieden. Het verschil tussen ‘coach’ en ‘therapeut’ (allebei breed genomen) is:

Een coach helpt een persoon beter in een bepaalde vaardigheid te worden en heeft lang niet altijd kwalificaties in het trainen zelf buiten de skill die overgebracht wordt.
Een therapeut helpt een persoon om met emoties, andere mensen en situaties (uit het verleden) om te gaan en is hier vaak formeel voor opgeleid en kan dit aantonen.

De manier waarop je als coach of therapeut geld verdient is bijvoorbeeld door:

€150 – €1.500 per maand te vragen als copywriting coach voor een wekelijkse Skype meeting en het geven en controleren van huiswerk
€75 per Skype sessie van 60 minuten te vragen als psycholoog
€100 per maand te vragen als personal trainer op afstand en dagelijkse reminders te sturen via Whatsapp of SMS en wekelijks te bellen om de voortgang te bespreken

Je kunt je diensten aanbieden via:

 • Alle soorten freelance websites, alhoewel ik niet denk dat dit erg effectief is
 • Het platform dat hiervoor bedoeld is: Coach.me
  Op dit platform bieden coaches hun diensten aan en kunnen particulieren een coach vinden voor van alles en nog wat (Mindfulness, productiviteit, financieen etc.)
 • Je eigen website en blog
  Deze optie kan ik je sterk aanbevelen omdat je zo 100% marge houdt, je eigen prijs zelf kunt bepalen en jezelf als expert kunt positioneren op je eigen website, zonder dat je er één van de duizenden bent.

Ook als (business) consultant of adviseur kan je op deze manier je diensten aanbieden.

Strijk commissie op (met affiliate marketing)

Webwinkels, reisorganisaties, verzekeraars en nog veel meer partijen betalen je commissie als er een offerte-aanvraag of verkoop bij jou vandaan komt. Via affiliate-netwerken als Daisycon vind je snel partners in de relevante categorieën.

Je hebt trouwens geen website nodig om mensen op affiliate-links te laten klikken. Zo kun je producten of diensten op YouTube recenseren en kijkers aanmoedigen om door te klikken naar de site van de aanbieder. Of een lijst met e-mailadressen aanleggen en een aanbieding of recensie rondmailen. De cursus affiliate marketing revolutie gaat hier dieper op in.

5. Verkoop producten met dropshipping

Bij dropshipping ben jij een handelaar met bijvoorbeeld een webshop waarop bestellingen binnenkomen. Zodra een bestelling binnenkomt wordt deze echter (geautomatiseerd) doorgezet naar de leverancier die zorgt voor de afhandeling en verzending van het product. Als er contact met de klant nodig is dan regelt de leverancier dat vaak ook, maar dit is afhankelijk van de afspraak die je als dropshipper met de leverancier hebt gemaakt.

De klant betaalt de dropshipper en de dropshipper betaalt de leverancier.

Een groot voordeel van dropshipping is dat je zelf geen investeringen hoeft te doen en ook geen voorraad hoeft te hebben. Er is daarom weinig risico. Jouw enige taak is eigenlijk om nieuwe klanten binnen te halen.

Wat is het verschil tussen affiliate marketing en dropshipping?

Dropshipping lijkt op, maar verschilt van, affiliate marketing. Het grote verschil is dat je bij affiliate marketing de klant naar de leverancier door stuurt en dus zelf geen contactgegevens of betaling van de klant opvangt. Je hoeft de leverancier echter niet te betalen en krijgt uitbetaald in commissie voor elke klant die je doorstuurt. Affiliate marketing is dus nog laagdrempeliger, omdat je zelf nooit iets met de klant te maken zult hebben.

 Speel online poker

geld verdienen online poker

No Limit Texas Hold’em

Mijn eerste grote (nou ja, toen was het veel) online geld heb ik met poker verdient. No Limit Texas Hold’em poker is een spel dat vaak als kansspel gezien wordt en ook zeker een kanselement heeft, maar eigenlijk een vaardigheidsspel is. Als jij beter bent dan de spelers op het prijsniveau waar je op speelt en ook goed blijft spelen, bijvoorbeeld met de hulp van bepaalde ondersteunende programma’s, dan kun je er veel winst mee behalen.

Zo speelde ik op Pokerstars en gebruikte PokerOffice als statistiek software en TableNinja voor hotkeys.

Er zijn echter 3 belangrijke redenen waarom ik je aanraadt om niet aan een carrière als online pokerspeler te beginnen.

Lees meer in dit artikel >>>

Word daytrader

Day traders zijn mensen die gedurende de dag aandelen of opties inkopen die ze voor het einde van de dag weer proberen te verkopen met winst.

Ze doen dit via een handelsplatform van hun effectenmakelaar, een gespecialiseerd handelssoftware bedrijf of via een platform dat ze hier zelf voor ontwikkeld hebben.

Om dit succesvol te kunnen doen hebben ze meerdere monitors en een hele snelle internetverbinding nodig om kansen die voorbij komen meteen te zien en te kunnen grijpen.

Hoe verdienen ze nou geld?

De meest gebruikelijke strategie is dat deze handelaren een aandeel, index (een specifiek deel van de aandelenmarkt) of valuta pakken die volatiel genoeg is. Dat houdt in dat de prijs nogal fluctueert en dat de kans dus groot is dat als je koopt op het moment dat een object op een dieptepunt in zijn gebruikelijke fluctuatie zit, dat deze snel weer een piek zal gaan bereiken. Daar is natuurlijk geen garantie voor, maar er zijn mathematische modellen waarmee je de waarschijnlijkheid uit kunt rekenen dat een aandeel binnen een bepaalde termijn weer een bepaalde koers zal bereiken. Als volgens zo’n model de investering gunstig is, dan koop je dat object (aandeel, valuta, index etc.). Deze verkoop je zodra de koers weer omhoog is gegaan.

Day traders doen dit niet met grote koers verschuivingen, maar echt met kleine percentages, maar op grote schaal. Zo kan het zijn dat ze op een dag €10.000 investeren en €100 verdienen omdat het aandeel met 1% in waarde gestegen is die dag. Vaak gaan traders echter long of short met een bepaald object, waardoor ze gebruik kunnen maken van een hefboomeffect. Dit houdt in dat ze bijvoorbeeld een 5:1 uitbetalingsstructuur aangaan voor de waardestijging (long) of daling (short) van een bepaald aandeel. Klopt die voorspelling en cashen ze uit, dan wordt de €10.000 die ze ingelegd hebben als €50.000 beschouwt. Dat is het hefboomeffect. Het nadeel hieraan is dat als de koers van het object onder of boven (afhankelijk van of je long of short gaat) een bepaalde waarde komt, dat je je volledige investering kwijtraakt. Het is dan ook nooit verstandig om met heel je bankroll long of short te gaan.

Overweeg je om day trader te worden?

Think again.

” 10% van de day traders is succesvol. Die andere 90% betaalt voor die 10% zou je kunnen zeggen”

Je hebt ontzettend veel kennis, discipline en analytische vaardigheden nodig om winstgevend te traden. Ook moet je je emoties en ego compleet buiten de deur kunnen laten. Zodra je emotioneel gaat traden zul je verliezen namelijk, net als met poker. Veel mensen overschatten zichzelf en hun eigen vaardigheden. In andere vakgebieden kom je daar misschien mee weg, maar niet bij day trading. Je gaat dan vroeg of laat de klos zijn. Mocht je meer willen weten over beleggen, bekijk dan deze link

 Bouw je eigen software

Deze optie is niet voor iedereen weggelegd en is by far de moeilijkste manier om online geld te verdienen, vooral als je net begint en geen technische vaardigheden hebt. Ook is dit vaak een dure optie en een die heel veel werk met zich meebrengt (en blijft brengen).

Dat gezegd hebbende kan het wel een van de meest lucratieve opties zijn. Hier een aantal voorbeelden van bedrijven (die vaak ook als eenmanszaken begonnen zijn) die succesvolle software in de internet marketing markt uitgebracht hebben:

 1. https://ahrefs.com/ (SEO tool voor backlink en concurrentie analyse, $99 p/m/)
 2. https://www.leadpages.net/ (Landingpage builder $25 p/m)
 3. https://moz.com/ (SEO tool voor o.a. backlink analyse $99 p/m)
 4. https://www.crazyegg.com/ (Website analyse tool $99 p/m)
 5. https://www.semrush.com/ (SEO tool voor concurrentie analyse $99,95 p/m)

Zoals je ziet zitten 4 van deze 5 voorbeelden op een prijs van $99 per maand. Dit is geen toeval. Dit is een ontzettend fijn verdienmodel omdat je heel accuraat kunt voorspellen hoeveel geld er de volgende maand binnen zal komen. Je weet namelijk dat je in het slechtste geval 5% van je klanten per maand zult verliezen (hier zijn modellen voor) en dat als je dus 10.000 betalende gebruikers hebt, dan je de volgende maand ongeveer $1 miljoen aan cash binnen zult krijgen.

Als je software aanbiedt tegen een maandelijks verdienmodel, dan hoef je je maar op het verbeteren van 2 cijfers te focussen:

 1. de churn rate: hoeveel mensen stoppen hun lidmaatschap per maand?
 2. het aantal nieuwe klanten dat je per maand binnenhaalt

Zorg dat je churn zo laag mogelijk ligt door een goed onboarding proces. Dat houdt in dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je klanten je software ook daadwerkelijk gaan gebruiken en hier waarde uit gaan halen. Alleen zo zullen ze op de lange termijn lid blijven.

Ontwikkel apps

De shopping-apps van Jeroen Baidenmann stellen hem in staat om overal vandaan te werken. Met zijn vrouw en twee kinderen kiest hij deze winter voor de zongarantie van Gran Canaria. Hij kan vanuit het appartement met zwembad gewoon doorgaan met programmeren, maar hij heeft ook een lijstje met coworkingkantoren die hij in de hoofdstad van het eiland, Las Palmas, wil bezoeken. Voor de komende tijd gaat hij zich op bepaalde niches (zoals mode) richten, waarbij Jeroen affiliate-commissie verdient uit aankopen die gebruikers van zijn apps maken.

Geef boeken uit

Boeken (laten) schrijven en ze vervolgens uitgeven betekent dat je passief inkomen verdient: je investeert eenmalig je tijd en kunt daarna bij wijze van spreken slapend rijk worden. Via deze pagina lees je hoe André binnen een half jaar van $ 200 naar bijna $ 1000 per maand in royalty’s voor e-boeken ging. Winkels waarin je e-boeken kunt uitgeven zijn die van iBooks, Barnes & Noble en Bol.com en Amazon Kindle Store.

 Creëer een online cursus

De Lean Website online geld verdienen

De Lean Website

Samen met mijn businesspartner Jerome Knoot maakte ik een hele serie SEO cursussen in Las Palmas, Gran Canaria. Het mooie hieraan was dat we deze pas zijn gaan maken op het moment dat we er van tevoren al voldoende verkocht hadden via de pre-order. Zo wisten we dat de tijdsinvestering de moeite waard zou zijn en dat er vraag was naar ons product. Meer hierover lees je in het boek ‘de Lean Webste’.

Voor het maken van een videocursus heb je nodig:

   1. Cameragear
   2. Een goede microfoon
   3. Video editing software

    rode microphones online geld verdienen

    Deze microfoon van RØDE Microphones kan ik je echt aanraden

   4. Voldoende lichten/natuurlijk licht
   5. Leeromgeving om de video’s in te zetten
   6. Een planning
   7. Hele waardevolle content om te delen

Begin een adviesbureau

Er valt wat voor te zeggen om deze optie onder het freelancen te scharen. Sinds 2008 geven Wouter en André via Melookyoubook vliegticketadvies op maat: trucs om (eventueel via omwegen) nóg goedkoper naar een bestemming te vliegen. Voor € 29 per vliegreis zetten zij hun kennis van luchtvaartmaatschappijen en routes in om mensen aan een voordelige vliegreis te helpen. Er zijn vaste klanten die trouw terugkeren voor elke reis die ze maken. Geen wonder, want zijn helpen hen tijd en geld te besparen.

 

Membership site

positive psychology program geld verdienen met internet

Positive Psychology Program

Het hebben van een membership site is in mijn persoonlijke ervaring het allerfijnste verdienmodel dat er is. Zelf heb ik gedurende mijn leven waarschijnlijk op meer dan 50 verschillende manieren geld verdient (nee, niet op die manier, viespeuk) totdat ik uiteindelijk bij het maken van een membership site uit ben gekomen: Positive Psychology Program.

Nu ik daar wederkerende inkomsten uit krijg is het, net als bij het verdienmodel van de software, een kwestie van meer mensen aanbrengen en zorgen dat ze zo lang mogelijk blijven. Mijn business partner bouwt aan ons informatieproduct en zorgt dat bestaande leden zich aan ons binden en ik zorg ervoor dat er zoveel mogelijk nieuwe leden bijkomen. Zo garanderen we de groei van onze business.

Een hele gebruikelijke manier om waarde te creëren is door informatieproducten in een online omgeving (gebouwd met bijvoorbeeld Wishlist of Woocommerce subscriptions als je met WordPress werkt) aan te bieden.

Denk dan aan:

   • online trainingen
   • losse video’s of webinars
   • boeken
   • checklists
   • guides
   • of oefeningen

Het nadeel van dit verdienmodel is dat je door moet blijven ontwikkelen en dat je niet zomaar 2 maanden niets van je kunt laten horen. Dan verlies je leden. Je kunt dit oplossen door vooruit te werken en ervoor te zorgen dat je updates van het product en emails naar de achterban al ingepland hebt staan. Zo kun je toch voldoende vrij zijn van je business.

 

Heb je zelf nog meer tips? Laat het me weten in een reactie.