Dankzij Skype-coaching wereldwijd kunnen werken

Joyce van Ombergen-Jong woont op het Andalusische platteland tussen Málaga en Marbella. Daarvandaan coacht ze, via Skype, haar cliënten in o.a. Nederland. In haar eerste boek legt Joyce uit hoe jij óók op afstand kunt coachen.

Op WVHB zijn al veel unieke manieren voorbij gekomen om vanuit het buitenland te werken: als telemarketeer, als webmaster, als importeur/exporteur, als tekstschrijver, als boekhouder en als webdesigner. Het beroep van Joyce was echter nog niet de revue gepasseerd. Toen zij als intuïtief coach de beslissing nam om met haar gezin naar Spanje te verhuizen, vroeg ze zich af hoe ze haar klanten ‘mee kon nemen’. Toen kwam ze op het gouden idee om Skype in te zetten.
Net als in Nederland coacht zij, onder de naam Joy-Ce, entre- en intrapreneurs (een mooi woord voor ondernemende werknemers). Door op intuïtief niveau aan de slag te gaan, inspireert zij hen tot het creëren van hun persoonlijke succesverhaal. Ook geeft ze presentaties over coaching en ‘Het Nieuwe Werken’ via Skype.

De Online Coach - door Joyce van Ombergen en Diana Vilé

Gids maakt Skype-coaching makkelijker

De stap van fysieke, face-to-face coaching, waarbij je emoties en vibraties veel beter voelt, naar online coaching maak je niet zomaar. Met vallen en opstaan heeft Joyce geleerd om haar coachingmodel om te zetten naar de online variant. Haar inzichten heeft ze verwerkt in de praktische gids De Online Coach, waarmee zij zich tot dé Skype-coachingexpert van Nederland bombardeert.

Het interview

Ik was erg benieuwd naar tips die Joyce voor ondernemende wereldburgers zoals jij en ik had. In dit interview stel ik haar de volgende vragen:

  • 0:20 Wat is intuïtieve coaching eigenlijk?
  • 2:55 Wat vonden je klanten ervan toen je via Skype ging coachen?
  • 4:13 Waarom denk jij dat Skype-coaching een grote vlucht gaat nemen?
  • 6:28 Op welke andere manieren dan met coaching kun je via Skype geld verdienen?
  • 7:57 Welke tips heb je voor mensen die via Skype hun diensten willen aanbieden?