Hoe ik geld verdien terwijl ik slaap

Vanmorgen werd ik wakker en schoof ik met een bakje koffie achter mijn pc. Een blik in mijn mailbox deed mij glimlachen: terwijl ik lag te slapen heb ik gewoon geld verdiend!

Slapend rijk worden. Het klinkt als iets dat onmogelijk is, net als al reizend je geld verdienen. Gelukkig zaagt het internet steeds harder aan de stoelpoten van de traditionele economie. In dit artikel leg ik je uit hoe jij ook een passief inkomen kunt creëren en zo van een maximale vrijheid kunt genieten.

Geld is tijd

Hoe meer geld je hebt, des te meer tijd je hebt om van de écht mooie dingen in het leven te genieten. En door te zorgen voor een constante geldstroom, dek je een steeds groter deel van je maandelijkse uitgaven. Sinds ik dat eind vorig jaar ontdekte, ben ik voorzichtig aan de slag gegaan met het creëren van een passieve inkomensstroom.

Het begon als een wedstrijd

Ik heb mijn website boogiewoogiepianosheetmusic.com om mee te doen aan een wedstrijd van Mitchel van Duuren. Daarin streed ik o.a. tegen Martijn Reintjes , die een niche-site over goudvissen verzorgen heeft. Helaas werd deze wedstrijd vroegtijdig gestaakt, maar mijn website heb ik natuurlijk aangehouden.

Affiliate-links

Met affiliate-links naar producten die interessant zijn voor de bezoekers aan die site, scoor ik steeds vaker een sale. Zo werd ik op respectievelijk 6, 9, 20, 27 en 29 juni verblijd met een mailtje van Sheet Music Plus met als onderwerpregel: NEW ORDER!  Het gaat steeds om kleine bedragen, maar er zit duidelijk groei in.

Google Adsense

Een andere manier om geld te verdienen met je website is door middel van Google Adsense. Meld je aan en plaats een code op je site, die zich vervolgens vertaalt in een advertentieblokje. Voor elke klik op de links in dat advertentieblok, krijg je een aantal cent van Google. Ook daar druppelen de inkomsten van binnen via mijn affiliate-site.

Ik ben nog maar een beginner

Naar mijn gevoel valt er nog veel winst te behalen. Zo ziet de site er nog onaantrekkelijk uit en is er nog weinig content, waardoor ik nog lang niet op nummer 1 in Google sta voor relevante zoektermen. Verder moet ik nog aan linkbuilding doen. Ook heb ik nog maar iets van 20 bezoekers per dag. Ik ga voor de 50!

Update: 28 november 2011
De 50 bezoekers per dag heb ik inmiddels gepasseerd en de inkomsten zijn ook meegegroeid. September 2011 was een topmaand met € 62,56  aan passieve inkomsten. 

Wat zijn jouw vorderingen?

Een affiliate-website hebben is één van de manieren om passief inkomen te genieten en zo heerlijk vanuit het buitenland te kunnen werken. Ik kan je dit dan ook van harte aanbevelen. Of misschien heb je hier al ervaring mee? Ik lees graag over je ervaringen. Laat daarvoor een reactie op dit artikel achter.

Foto: Nicola since 1972, Flickr

10 reacties op “Hoe ik geld verdien terwijl ik slaap

 1. Hoeveel tijd ben je nog kwijt aan je site? Ik ben toch maar weer bezig gegaan met m’n goudvissen site. Afgelopen maand bijna €10 mee verdiend, wil er nog een paar artikelen voor schrijven die zich richten op nieuwe zoekwoorden en wat linkbuilding op “goudvissen” zodat ik op pagina 1 in google kom. Met die changes denk ik dat ik het aantal bezoekers zeker kan verdubbelen.

 2. Ben er weinig tijd aan kwijt, misschien 2 uurtjes per week. Maar eerder dan er “tijd aan kwijt” zijn, is het “blij bestede tijd”. Het is gewoon leuk en een sport om te zien wat kleine veranderingetjes kunnen betekenen voor de opbrengsten.

  Jouw € 10 klinkt fantastisch, je zit dus al op meer dan € 100 per jaar. Ga zo door! Daarna nog een stuk of 20 niche-sites bouwen en je kunt zonder je laptop op wereldreis. 🙂

 3. Andre,
  ik probeer dit ook te doen. Echter het is niet zo makkelijk om vanuit het niets een website te lanceren. Kunnen jullie een blik werpen op de website http://www.congalessen.nl en kijken wat voor tips je kunt geven? Misschien is het een idee om samen te leren hoe je een website kan promoten en van de grond krijgen. Ik ben 1 jaar bezig geweest om alleen al de membership features van deze website voor mekaar te krijgen. En dan de betaling met Ideal. 

  De vraag is: is de prijs te veel, moet er een gratis les getoond worden? Moet je meer met Facebook of Twitter doen? Allemaal vragen waar je mee te maken krijgt als je een website wilt lanceren. Dus mijn ervaring: het kan succesvol zijn, maar het gaat heel erg langzaam. Alles ligt aan bekend worden.

  • Hoi Runy, leuk dat je dit voorbeeld met ons deelt. Je bent al heel ver gekomen, zie ik, en nu ontbreekt het misschien aan een stukje marketing en promotie. De prijs lijkt me zeker niet te hoog. Wel zie je op internet vaak dat de prijs het nummer 7 op het eind heeft, dat schijnt beter te verkopen (bijvoorbeeld € 127). Ook zou ik een gratis les weggeven in ruil voor inschrijving op een nieuwsbrief. Aan die abonnees kun je dan later je betaalde lessen aanprijzen. Ik zou ook belangeloos en met een klein linkje in mijn handtekening op relevante forums vragen gaan beantwoorden. Zo krijg je “authoriteit” en links naar je site. Hetzelfde geldt voor twitteren. Zoek dagelijks naar mensen die over congo’s hebben getweet en reageer leuk, zonder direct je cursus aan te prijzen.

   Je kunt heel erg veel leren door over internetmarketing te lezen, bijvoorbeeld van Casper Camps die op Curaçao woont. Die vertelt je precies hoe je een campagne van de grond kunt zetten en welke technieken je kunt gebruiken om binnen enkele weken duizenden euro’s binnen te halen.

   Het is inderdaad een goed idee om vanuit WVHB eens een cursus te organiseren, ik had zoiets ook al bedacht. Nu alleen nog even kijken in welke vorm en met welke inhoud, want iedereen heeft natuurlijk een ander niveau van technische kennis.

 4. Bedankt voor je antwoord Martijn 🙂

  1000 bezoekers is al aardig wat. Ben benieuwd waar het eindigt.
  Succes ermee.

 5. Andre welke wordpress plugin gebruik je voor Disqus. Ik heb net eentje geinstalleerd op mijn nieuwe site en het synct niet. Ik wil ook zulke mooie commentaren als deze disqus op mijn blog.

  Runy

   • He Andre,
    hij doet het!!! Thanks. 

    En nu moet ik mooie en interessante artikelen schrijven over hoe je spreadsheet modellen kan gebruiken in je business op problemen op te lossen. Naast die congalessen is dat mijn belangrijkste werk wat ik lever.

    Bedankt,
    Runy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *