Hoe Kun Je Geld Verdienen Met Pinterest: Meer Dan 20 Tips Voor Jouw Account
geld verdienen met pinterest

Als je denkt aan geld verdienen met het internet, denk je waarschijnlijk niet direct aan Pinterest. Toch wordt de kracht van Pinterest, als snelst groeiende website ooit, onderschat. Ik leg je uit hoe je het sociale netwerk in kunt zetten om geld te verdienen.

pinterest-logo-geld-verdienen

Pinterest logo

Pinterest fungeert als een prikbord. Je kunt afbeeldingen, video’s en artikelen die je vindt op het internet ‘pinnen’ (op een online prikboard hangen) om uiteindelijk een moodboard te creëren met een mooie verzameling van images en artikelen. Bij elke pin kun je een beschrijving toevoegen. Deze moodboards zijn openbaar en kunnen gedeeld en gevolgd worden door andere gebruikers. Ook kun je afbeeldingen of artikelen van andere gebruikers ‘repinnen’. Dan plaats je de pin van iemand anders op je eigen moodboard.

Als je niet bekend bent met Pinterest heb je vast wel ooit dit logootje zien staan in een afbeelding, video of artikel. Heb je een Pinterest account en klik je op deze P dan pin je het vast op je prikbord.


Waarom wil je geld verdienen met Pinterest?

Pinterest is een platform waar veel inspiratie opgedaan wordt.

chihuahua geld verdienen met pinterest

Passie voor Chihuahua kleren.

Van de inrichting in je huis tot het aankleden van je chihuahua. En van de leukste zomerjurken tot de beste manieren om zelf een lampenkap te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Heb jij een passie en wil je deze delen met anderen? Dan is Pinterest een mooie optie om mensen te inspireren.

Heb jij een eigen bedrijf, webshop of blog? Dan is Pinterest een mooie optie om mensen naar jouw website te krijgen.

Eigen bedrijf/blog of niet, met beide opties valt er geld te verdienen op Pinterest.

Overweeg van te voren wel of Pinterest het juiste platform is voor jou.

Ben je een accountant dan kun je wel hele mooie plaatjes van en artikelen over cijfertjes gaan plaatsen, maar houd er wel rekening mee dat dit over het algemeen minder populair is dan een moodboard over de nieuwste modetrends.

Vraag jezelf af of het de moeite waard is voor jouw bedrijf of voor jouw passie om actief te zijn op Pinterest. Net zoals op elk ander social media kanaal is het van belang dat je regelmatig content post om je volgers tevreden te houden en meer bekendheid te krijgen. Dit kost tijd.

Doe voordat je alle toeters en bellen uit de kast gaat halen even een zoekwoordenonderzoekje op Pinterest of er überhaupt wel vraag is naar jouw interesses, passie of werk. Dit is simpel: type je onderwerp in in de Pinterest zoekbalk en kijk hoeveel moodboards over jouw onderwerp bestaan en hoeveel volgers deze borden hebben. Zo zie je snel of je je kostbare tijd in Pinterest wilt steken.

pinterest profiel geld verdienen

Voorbeeld Pinterest profiel

Hoe maak je een Pinterest Account aan?

Is Pinterest iets voor jou?

De eerste stap die je moet zetten is een account aanmaken op Pinterest. Dit is gratis en lekker eenvoudig. Voeg een foto (van jezelf of je logo) toe aan je profiel zodat mensen weten met wie ze te maken hebben. Dat werkt altijd goed. Pinterest vraagt je ook om een stukje over jezelf of je bedrijf te vertellen. Maak hier gebruik van! Schrijf kort maar krachtig hoe jij het leven van mensen beter maakt met jouw moodboards.

Heb je een profiel aangemaakt dan kun je gaan beginnen met het pinnen. Je kun eigen geschreven artikelen of eigen afbeeldingen toevoegen vanuit je eigen bestanden, maar je kunt ook content van anderen pinnen.

Wat pin je op Pinterest?

In principe kun je alles pinnen wat je interessant vindt of waar je een passie voor hebt. Je kunt voor elk onderwerp een apart bord aanmaken.

Maar wil je ook wat geld verdienen met Pinterest, ga dan niet lukraak vanalles pinnen zodat er chaos ontstaat op je prikbord. Houd je dashboard overzichtelijk. Een goed uitziende, overzichtelijke dashboard is veel aantrekkelijker om te volgen dan een zooitje ongeregeld. Vind je ook niet?

Volgers zijn namelijk ontzettend belangrijk als het aan komt op geld verdienen met Pinterest.

Hoe krijg je meer volgers op Pinterest?

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw pins gezien worden en dat mensen je gaan volgen?

 1. Creëer een moodboard over een onderwerp waar veel op gezocht wordt. Je kunt dit nagaan door verschillende onderwerpen in te typen op Pinterest en dan de statistieken te bekijken. Mode en beauty gerelateerde onderwerpen doen het bijvoorbeeld erg goed.
 2. Heb je je onderwerp gekozen dan kun je deze specificeren door verschillende moodboards aan te maken met deelonderwerpen. Voorbeeld: je onderwerp is interieur. Dan kun je voor elke ruimte in huis een andere moodboard aanmaken. Zo houd je het overzichtelijk en bereik je meer mensen.
 3. Afkijken! Richt je dashboard op een aantrekkelijke manier in. Inspiratie doe je op door simpel weg te kijken naar andere populaire Pinterest accounts.
 4. voorbeeld geld verdienen pinterest1

  Doe inspiratie op bij populaire Pinterest accounts

  Ben zelf ook actief op Pinterest met pinnen. Voeg dagelijks verspreid over de dag een aantal nieuwe pins toe om je zichtbaarheid te vergroten. Met de nadruk op verspreid over de dag. Je wilt geen 50 nieuwe pins toevoegen binnen tien minuten. Geloof me, dat vinden je volgers niet leuk.

 5. Zorg ervoor dat je pins mooi en aantrekkelijk zijn. Uiterlijk is op Pinterest ontzettend belangrijk.
 6. Ga zelf ook borden binnen jouw onderwerp volgen om beter zichtbaar te worden in je branche. Let op: ga niet te veel andere borden en accounts volgen in een keer. Je wilt niet over komen als een spammer.
 7. Like en Re-pin: dit is het pinnen van iets dat iemand anders al gepind heeft. Dit vergroot je zichtbaarheid.
 8. Deel met andere social media kanalen dat je ook op Pinterest te volgen bent. Familie en vrienden willen vast wel voor je op volgen klikken.

Pinterest optimaliseren (SEO) voor meer vindbaarheid in zoekmachines

 1. Doe een zoekwoordonderzoek op basis van jouw onderwerp. Een zoekwoordonderzoek kun je uitvoeren door bepaalde tools als Google Adwords of Yoast suggest te gebruiken. Zo kom je er achter waar mensen op zoeken binnen je onderwerp.
 2. De zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden verwerk je in je titel en beschrijvingen onder je pins. Wees specifiek, je hebt hier maar ongeveer ruimte voor 100 woorden. Gebruik je de juiste zoekwoorden dan word je al veel beter zichtbaar.

Gaan we nu over geld verdienen praten? Jep!

Betaald bedrijven promoten op Pinterest

Heb je een Pinterest moodboard gecreëerd over een populair onderwerp en heb je al veel pins en volgers verzameld? Goed bezig!

Vanaf een paar duizend volgers word je aantrekkelijk voor marketeers. Het kan dus zomaar zijn dat marketeers je zelf gaan benaderen om bepaalde producten te gaan promoten.

Voorbeeld: je hebt een Pinterest account met moodboards over fitness, fit worden en gezond eten. Heb je een paar duizend volgers dan wordt je aantrekkelijk voor marketeers werkzaam in de sportbranche. Zo kun je gevraagd worden om tegen een vergoeding een bepaalde sportdrank te promoten via je Pinterest account.

Maar je kunt zelf ook contact leggen met bedrijven die mogelijk geïnteresseerd zijn in een samenwerking. Vraag wel alleen bedrijven die ook echt passen bij jouw bord. En zorg er voor dat je een paar 1000 trouwe volgers hebt. Je kunt bijvoorbeeld een bedrijf met fitnessproducten benaderen. Met de statistieken in Pinterest kun je aantonen hoeveel volgers je hebt en dat deze trouwe achterban gewillig door klikt op jouw links. Dit is interessant voor bedrijven. In ruil voor een vergoeding kun je bepaalde producten gaan promoten.

Geld verdienen met affiliate marketing op Pinterest

Geld verdienen met affiliate marketing is een andere optie. Dit houdt in dat je door middel van affiliate links je volgers vraagt om een bepaald product of dienst te kopen.

Door je aan te melden op affiliate netwerken (Tradetracker bijvoorbeeld) zie je welke affiliate links van bedrijven je kunt gebruiken. Deze link plaats je in je pin zodat wanneer iemand daar op klikt deze persoon doorgestuurd wordt naar de pagina van het desbetreffende bedrijf.

Een affiliate link kan geld opleveren als er op geklikt wordt, als er een verkoop uit voortkomt of als er een lead uit voorkomt. Met lead bedoel ik bijvoorbeeld dat de volger zijn emailadres achterlaat.

Bedenk je wel dat je alleen affiliate links wilt gebruiken van bedrijven die ook bij jouw bord past. Ga geen sportschoenen promoten als je een bord hebt over tuinieren. Je wilt namelijk geen volgers kwijt raken. Hoe meer volgers je hebt, des te meer mensen je pins zien en op je affiliate link kunnen klikken.

Ga niet bij elke pin die je plaatst een affiliate link plaatsen.

“Word geen affiliate spammer, Pinterest vindt dat niet leuk. En je volgers vinden dat ook niet leuk. Niet doen dus!”

Je kunt je volgers er ook van op de hoogte stellen dat je een affiliatie link hebt geplaatst in een pin. Dit vindt Pinterest fijn en dat vinden je volgers fijn. Transparantie wekt vertrouwen op en volgers willen dan ook je volgers blijven.

Promoot je eigen producten en diensten op Pinterest

Heb je eigen producten of diensten dan kun je deze natuurlijk ook promoten op Pinterest.

Ben je een schrijver? Vermaak je volgers met insight informatie over je boek of karakters. Ben je een personal trainer? Plaats motivatie quotes. Heb je een webshop met kleding? Plaats foto’s van je nieuwste items.

 1. Bied je volgers niet alleen maar pins aan die leiden naar je website. Vermaak ze ook met content die niet direct gelinkt is aan je website, maar wel interessant is voor je volgers. Op deze manier kun je volgers beter aan je binden. Je
  voorbeeld giveaway geld verdienen met pinterest

  Give-away Pinterest

  probeert ze niet enkel iets te verkopen, maar je vermaakt ze en geeft ze ook daadwerkelijk informatie over hun interessegebied.

 2. Plaats je een pin die wel je product of dienst promoot? Doe dit op een aantrekkelijke manier. Vertel de volgers de benefits van jouw product of dienst en stuur ze door naar je website. Zorg ervoor dat deze website gebruiksvriendelijk is, met een duidelijke call-to-action zodat de volger meteen weet waar je product gekocht kan worden.
 3. Om je meer leads te krijgen voor je website vraag je volgers expliciet om hun emailadres achter te laten. Pak een leuke afbeelding waar mensen graag op klikken. Stuur ze vervolgens door naar je website waar duidelijk vermeld staat hoe ze hun emailadres achter kunnen laten. Vertel altijd hoe jij het leven van mensen beter gaat maken wanneer je om een emailadres vraagt. Conversie schiet namelijk omhoog als mensen weten wat ze van jou kunnen verwachten.
 4. Maak bijvoorbeeld leuke win-acties zodat je volgers met plezier naar je website gaan en hun emailadres achterlaten.
 5. Of werk met give-aways. Een give-away is bijvoorbeeld een ebookje met informatie over jouw branche. Het woordje gratis is populair en mensen zijn dan sneller geneigd om jou hun emailadres te geven.

Of je nou een eigen bedrijf hebt of mensen wilt inspireren met je passie, in beide gevallen kun je door middel van Pinterest een mooi zakcentje bijverdienen. Bepaal wel eerst of Pinterest het juiste medium voor jou is vanwege het hoge visuele gehalte. Net zoals bij elk andere social media platform kost het tijd om een trouwe achterban te creëren, maar uiteindelijk kan dit wel zorgen voor geld in het laatje.

Tip: Pinterest expert worden? Volg een cursus via Createandgo  

Is Pinterest toch niet wat voor jou? Bekijk de andere . manieren van online geld verdienen.

Vragen en of opmerkingen? Laat een reactie achter, we horen graag van je!