Beste gadget digital nomads

5 onmisbare gadgets voor digital nomads

Als je veel reist en steeds weer op verschillende plekken ter wereld neerstrijkt met je laptop, zijn sommige gadgets niet alleen handig; ze zijn onmisbaar. Want laten we eerlijk zijn: hoe digital kun je zijn zonder WiFi of elektriciteit? De onderstaande props maken je nomadenbestaan een stuk simpeler.

1.      Universele wereldstekker

 

<span樂威壯
“” />Niet is zo vervelend als op je bestemming aan te komen naar een lange reis, neer te ploffen op het bed van je nieuwe parel van een Airbnb in the middle of nowhere, om er volgens achter te komen dat je je telefoon en je laptop niet kunt opladen.

 

Dunne pinnen, ronde pinnen, twee of drie gaten… Voor bijna elke letter van het alfabet is er ergens wel een type stopcontact (types A tot en met L om precies te zijn). Waarom de wereld zoveel verschillende stopcontacten kent, is voor jou misschien minder belangrijk om te weten, dan waar je nou welke stekker nodig hebt, maar mocht je toch geïnteresseerd zijn in ‘s werelds stopcontactgeschiedenis: op Wiki vind je een heleboel achtergrondinfo plus een handig overzicht van de stekkers die in elk land gebruikt worden.

 

Handig om die lijst even te controleren voordat je in het vliegtuig stapt, maar met deze universele wereldstekker ben je voor de meeste soorten voorzien. Hij werkt in meer dan 150 landen en is met 4 USB-poorten geschikt om tot wel 3 apparaten in 1 keer op te laden. Ook handig als je hotelkamer maar 1 stopcontact beschikbaar heeft.

2.      Powerbank

In het verlengde van bovengenoemde, op nummer 2 opnieuw een gadget om in je stroombehoeften te voorzien: de powerbank.

 

De powerbank is voor iedereen die niet aan huis gekluisterd zit tegenwoordig onmisbaar, maar al helemaal voor de digital nomad. Als je altijd en overal snel online wilt kunnen zijn om werk af te ronden of een statusupdate te delen en als je overal ook nog eens foto’s wilt maken en onderweg filmpjes kijkt, muziek luistert en digitaal boeken leest, dan moeten je telefoon en andere digitale apparaten vaker aan de lader dan dat jij een stopcontact ziet.

 

Powerbanks krijgen een steeds grotere capaciteit en ook niet onbelangrijk: ze worden steeds lichter gemaakt. Houd er bij de aanschaf rekening mee dat je voor de gemiddelde smartphone/iPhone zo’n 3000 MV vermogen nodig hebt om ‘m volledig op te laden.

Met de Samsung USB-C 10.000mAh Powerbank heb je een stijlvolle externe batterij te pakken die voorzien is van twéé USB poorten. Daardoor kun je twee apparaten tegelijk “aanleggen”.

 

Deze powerbank ondersteunt bovendien ook Fast Charge. Hierdoor worden apparaten meerdere keren op volle snelheid volledig opgeladen. De Samsung is beschikbaar in roze en zilver.

 

Vergeet niet dat je powerbank alleen in je handbagage het vliegtuig mee in mag.

3.      MiFi router

Je hoeft niet veel bestemmingen van je bucketlist te hebben afgevinkt om te weten dat de kwaliteit van de internetverbindingen op deze planeet nogal wisselend is. De WiFi-kwaliteit verschilt per regio en van hotel tot hotel en café tot café.

 

Maar altijd online willen we zijn. Daarom is de MiFi router ook een onmisbare gadget in je tas. Met dit apparaatje kun je overal ter wereld met een lokale simkaart een hotspot opzetten. Het enige dat je hiervoor dus nog even zelf op je plek van bestemming moet uitvinden is welke mobiele netwerk-aanbieder de beste bundels aanbiedt en het beste bereik heeft.

 

Het apparaat is ongeveer even groot als een pakje sigaretten en is dus makkelijk mee te nemen. Ten opzichte van het opzetten van een hotspot met je telefoon, bespaar je hiermee weer wat batterij (hotspot-verbindingen zorgen vaak voor veel energieverbruik). De kwaliteit van de verbinding is echter hetzelfde. Om ervoor te zorgen dat je zowel met je mobiele telefoon als met je laptop altijd online kunt zijn en niet te snel door de data van de simkaart van je smartphone heen gaat, kan een aparte sim voor je MiFi router ideaal zijn.

 

De TP-LINK M7350 is een optie die 4G/LTE (de nieuwe mobiele standaard) ondersteunt, met downloadsnelheden tot 150Mbps. Zo kun je onderweg ook HD-films streamen zonder onderbrekingen, probleemloos een video chat houden of zelfs online gamen (als dat jouw ding is).

 

In de meeste landen zijn de kosten van een lokale simkaart verwaarloosbaar. Zo kun je ervoor zorgen dat je nooit een bericht hoeft te missen en altijd overal online aan het werk kunt.

4.      Laptopstandaard

Als je veelvuldig gebruikmaakt van je laptop, doe je er verstandig aan een laptopstandaard aan te schaffen (of je nou een digital nomad bent of niet). Een standaard zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je nek of schouders door de optimale stand voor jouw houding in te stellen.

 

Filmpjes kijken en bewerken, blog-artikelen schrijven en scrollen door je Facebook-feed – je doet het met een laptopstandaard voortaan 100% nekkrampvrij.

 

Met de LURK® Slim verstelbare universele ergonomische laptop/notebook standaard ben je voor elk model notebook of laptop geholpen aan de juiste stand voor jouw lichaamshouding. In een simpele beweging klap je de laptopstand uit en verstel je deze in de juiste positie. Je krijgt bij deze standaard bovendien ook een handige reistas voor onderweg. Hij is licht, stevig en opvouwbaar.

 

Tip: met een los toetsenbord en een losse muis erbij werk je een stuk fijner. Allemaal erg ergonomisch verantwoord en handig!

5.      Backpack organiser

 

Hoe meer je reist, hoe systematischer je te werk gaat tijdens het onderdeel inpakken (en wegwezen). Ongeorganiseerde chaos zal je – als het niet al direct een obstakel vormt – op den duur gaan irriteren. Bij de zoveelste uitpaksessie wil je er niet opnieuw achter komen dat die ene jurk of dat ene t-shirt weer helemaal opgefrommeld zat en gekreukt is. Een strijkijzer zul je bovendien in alle waarschijnlijkheid niet altijd binnen handbereik hebben.

 

Ga daarom georganiseerd op reis met een backpack organiser. Scheelt je een hoop (zoek-)tijd en frustratie. Met de TravelMore packing cubes bijvoorbeeld wordt inpakken een stuk efficiënter.

 

Dankzij de aparte cubes weet je voortaan precies in welk vakje je jouw kleding voor vandaag gaat vinden. Bovendien houden ze je kleding niet alleen georganiseerd en schoon, maar ook kreukvrij. En het allerhandigst: met deze losse compartimenten kun je de ruimte in je koffer, reistas of backpack optimaal benutten.

 

Met een set van verschillende maten, kun je bovendien sorteren op soort: de kleinste voor je ondergoed en zwemkleding, de middelste voor t-shirts en overhemden en de grootste voor truien, jurken en broeken.

 

De mesh-voorkant zorgt voor ventilatie en helpt je de kleding die erin zit snel te herkennen. Ook fijn: de TravelMore packing cubes waterafstotend. Dat maakt een lekkende toilettas een stuk minder vervelend.

 

De packing cubes zijn verkrijgbaar in het zwart, lichtblauw, donkerblauw en rood.

 

Gebruik jij andere gadgets die volgens jou aan dit rijtje onmisbare gadgets voor digital nomads toegevoegd moeten worden? Laat het ons weten in de comments; zo maken we elkaars nomadenbestaan samen nóg comfortabeler.

 

 

suggestie