Beste Creditcard voor digital nomads & wereldreizigers

Als je veel reist, is een creditcard vrijwel onmisbaar. Een vlucht of hotel boeken, je volgende Airbnb reserveren, of betalen in het vliegtuig? Het is allemaal een stuk eenvoudiger met een creditcard op zak. Maar wat is nou de beste kaart voor jou?

Over de algemene voordelen van een creditcard hoeven we niet lang uit te wijden. Maar om je even kort te helpen herinneren: je kunt wereldwijd altijd en overal geld opnemen, punten sparen voor korting op toekomstige vliegtickets of hotels en je hoeft niet continu cash op zak te hebben, want de juiste creditcard wordt vrijwel overal ter wereld geaccepteerd.

 

Een creditcard is daarnaast in de meeste gevallen ook nodig als je online een visum wilt betalen. Bovendien zijn de aankopen die je doet met een kredietkaart verzekerd en je krijgt vaak ook nog eens een reisverzekering bij je kaart cadeau.

Maar wat is nou de meest geschikte creditcard voor jou als digital nomad?

Beste creditcard voor digital nomads

Afhankelijk van je portemonnee en je betaalgedrag zijn er diverse opties die voor jou interessant en voordelig kunnen zijn. Maar valt veel te kiezen, dus om het wat makkelijker te maken voor jou als (mede-) digital nomad, maakten we een top 5 van onze favoriete kredietkaarten. Selectie-succes verzekerd, denken wij. Hier komt ‘ie:

1.        American Express Green

Onze nummer 1 is American Express Green. Waarom? Je kunt profiteren van veel voordeel: met deze creditcard spaar je punten en bovendien is de kaart het eerste jaar gratis. Na het eerste jaar betaal je voor de Green card 5,50 euro per maand.

 

Een voordeel van deze kaart is dat je per euro die je met ermee uitgeeft, 1 Membership Rewards-punt spaart. Deze punten zijn in te wisselen bij 9 verschillende frequent flyer-programma’s. Daarnaast kun je ook aankopen met punten betalen.

 

Ook handig: je bent met American Express Green verzekerd op reis met een reisongemakken en reisongevallenverzekering. Dit is inclusief een verzekering voor bijkomende kosten door vertraging van bagage of vlucht van minimaal 4 uur. Voor aankopen ben je met deze kaart verzekerd tot 700 euro per gebeurtenis. Je krijgt er ook standaard een fraude-verzekering bij, zonder eigen risico.

 

De American Express Green heeft geen standaard bestedingslimiet. Je bouwt bij deze kaart je eigen bestedingsruimte op, gebaseerd op je persoonlijke profiel, lidmaatschapsduur en uitgavenpatroon. Je betaalt je openstaande saldo maandelijks terug, waardoor de kaart je geen BKR-registratie oplevert en je voorkomt dat je door te hoge uitgaven in de financiële problemen komt.

 

Ben je iemand die bovendien geregeld een concert bezoekt, dan biedt deze kaart ook een leuke bonus: je krijgt met de Green card (net als bij de overige Amex-kaarten in dit rijtje) toegang tot exclusieve presales voor de ticketverkoop voordat de reguliere verkoop start.

Meer info over deze kaart

 

2.        N26 creditcard (in combinatie met bankaccount)

Een andere interessante creditcard voor jou als digitale nomade en/of reislustige ondernemer, is de N26 Mastercard. Wij zetten ‘m hier op 2, omdat dit een prepaid creditcard is, maar hij is helemaal gratis! Dat betekent dus echt 0 euro jaarlijkse kosten – ook na het eerste jaar – en directe acceptatie.

 

Alleen voor pinnen in vreemde valuta wordt 1,7% in rekening gebracht. Betalen doe je gratis, ook in het buitenland.

 

Je hebt bij deze kaart wel een bankrekening van N26 nodig, maar deze is eenvoudig online te openen en ook hiervoor zijn gratis opties beschikbaar. Open je een zakelijke rekening, dan krijg je bij N26 bovendien 0,01% cashback op je uitgaven – ook 犀利士
bij de gratis variant.

 

Ga je voor een betaalde optie, zoals N26 You, Business You of N26 Metal, dan betaal je €9,90 tot €16,90 per maand. In dat geval krijg je er ook een verzekeringspakket van Allianz bij. Hiermee ben je verzekerd voor een vertragingen van meer dan 4 uur van een vlucht of je bagage, is acute medische hulp in het buitenland gedekt en ben je gecoverd in het geval van diefstal. Op bepaalde aankopen die je met je kaart doet, kun je met N26 You ook verlengde garantie krijgen.

Meer informatie over deze kaart

3.        Mastercard Classic

De Mastercard Classic een van de populairste creditcards ter wereld en wordt dan ook vrijwel overal geaccepteerd als betaalmiddel. De kaart beschikt standaard over een aankoop- en een reisverzekering en je krijgt ook aflevergarantie op online aankopen.

 

Het eerste jaar krijg je de kaart gratis, daarna kost deze 20 euro per jaar. Daarmee is de kaart ten opzicht van de American Express Green dus een stuk voordeliger.

 

De bestedingslimiet is €2.500,- per maand en je hebt elke maand 21 dagen de tijd om je rekening van de vorige maand te voldoen. Bij deze kaart is dus ook geen sprake van een BKR-registratie.

Meer informatie over deze kaart

 

4.        American Express Blue

De American Express Blue is ook een gunstige creditcard voor iedereen die veel reist en tijd in het buitenland spendeert. Deze kaart is met 35 euro op jaarbasis (3 euro per maand) goedkoper dan de eerder genoemde Green Card van Amex, maar hij is het eerste jaar niet gratis.

 

Net als met de Green card spaar je met de Blue bij elke betaling Membership Rewards-punten. In dit geval spaar je wel ietsje langzamer: in plaats van een punt voor elke euro, krijg je met deze kaart een punt voor elke 2 euro die je ermee uitgeeft.

 

Je krijgt met deze creditcard ook een reisongevallenverzekering, fraude-verzekering en een aankoopverzekering (bij elke aankoop tot een bedrag van 500 euro per gebeurtenis) en toegang tot presales van concertkaarten.

Meer informatie over deze kaart

5.        American Express Flying Blue Entry

Deze kaart is vooral interessant voor de frequent flyers onder ons. Net als de vorige kaart kost deze je 35 euro per jaar en betaal je vanaf het moment van aanschaf, maar hierbij krijg je wel gelijk Miles cadeau: 2.500 om precies te zijn.

Daarna spaar je met deze kaart een halve Mile bij elk euro die je uitgeeft met de kaart. Spendeer je bijvoorbeeld 1000 euro per maand met de kaart, levert dit je dus elke maand 500 Miles op.

Deze Miles kun je besteden aan vliegtickets, upgrades, loungetoegang of producten en diensten bij de partners van het spaarprogramma.

Ook een interessant voordeel van deze kaart als je vaak vliegt, is dat het je een “fly now, pay later”-optie biedt.

De overige voorwaarden en voordelen van deze kaart zijn vergelijkbaar met de eerder genoemde twee kaarten van American Express: je bent verzekerd tegen fraude, diefstal of schade van aankopen, krijgt een reisongevallenverzekering en ticket-presales toegang bij de kaart.

Meer informatie over deze kaart

 

Top 3 premium creditcard met toegang tot airport lounges en meer

Leuk als je veel tijd doorbrengt op vliegvelden en je deze daar goed wilt besteden: creditcards waarmee je toegang krijgt tot lounges op de airport. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM en British Airways, en andere airport-partners hebben hun eigen lounges, waar je in alle rust kunt ontspannen of juist onderweg nog even kunt doorwerken aan dat ene project. Premium creditcards bieden vaak toegang tot deze lounges.

 

Een premium creditcard heeft gemiddeld hogere opstart- en jaarlijkse kosten, maar je kunt hiermee ook meer Miles sparen bij uitgaven op vliegtickets en andere uitgaven en profiteren van betere service, uitgebreidere verzekeringen en andere interessante extra’s.

 

Heb je wat meer te besteden en heb je behoefte aan meer (werk-)comfort of ontspanning onderweg? Dan zijn dit interessante kredietkaarten voor jou:

1.        Mastercard Black

De Mastercard Black is de meest exclusieve Mastercard. De kaart kost 204 euro per jaar, maar geeft je toegang tot meer dan 1000 VIP Lounges op de grote vliegvelden in meer dan 75 landen. De bestedingsruimte op deze kaart is hoger dan bij de andere Mastercards. Ook biedt de kaart een doorlopende reisverzekering en een extra uitgebreid hulpverleningspakket.

Meer informatie over deze kaart

2.        American Express Platinum

De Platinum creditcard van American Express biedt ook toegang tot vele airport lounges ter wereld. Deze kaart kost je normaal gesproken €58,50 per maand, maar het eerste jaar krijg je nu 50 procent korting. Je spaart met deze kaart 1,5 Membership Rewards-punt bij elke euro die je uitgeeft. De reis- en aankoopverzekeringen zijn bij deze creditcard ook zeer gunstig. Bovendien krijg je jaarlijks de Platinum Card Travel Voucher van 150 euro cadeau.

Meer informatie over deze kaart

 

3.        American Express Gold

Deze kredietkaart is met €16,50 per maand de voordeligste in het rijtje van kaarten die toegang bieden tot airport lounges. De toegang is bij deze kaart wel gelimiteerd tot twee keer per jaar. Dit is bij de andere kaarten niet het geval. Gunstig bij deze kaart is dat je hem de eerste 6 maanden gratis kunt uitproberen. Verder biedt de Gold card ook uitgebreide verzekeringen en krijg je jaarlijks een Travel Voucher van 75 euro cadeau.

Meer informatie over deze kaart

De goedkoopste creditcard

Als je niet uit bent op premium services, gebruik van airport lounges of andere exclusieve extra’s, maar simpelweg een zo voordelig mogelijke creditcard wilt gebruiken, dan is dit onze top 3:

1.        N26

Zoals eerder genoemd is de N26 Mastercard volledig gratis in combinatie met een (eveneens gratis) N26 bankrekening. Je dient op deze kaart echter wel eerst geld te storten, want het is een debit card met het betaalgemak van een creditcard.

Meer informatie over deze kaart

2.        De Bijenkorf Card

De Bijenkort Card is ook een voordelige creditcard. Je betaalt voor deze kaart slechts €16,50 per jaar en spaart vanzelfsprekend punten bij je aankopen bij de Bijenkorf. De kaart biedt ook verschillende verzekeringen, heeft een bestedingslimiet van €2.500,- en maakt uitgesteld betalen mogelijk.

Meer informatie over deze kaart

3.        Mastercard Classic

De Mastercard Classic krijg je nu het eerste jaar gratis, daarna betaal je 20 euro per jaar. De bestedingslimiet is net als bij de vorige kaart €2.500,- per maand en je hebt elke maand 21 dagen de tijd om je rekening te voldoen. De kaart levert je dus geen BKR-registratie op.

Meer informatie over deze kaart

De beste prepaid creditcard

Ben je niet in de (financiële) positie om een creditcard aan te vragen, bijvoorbeeld omdat je pas sindskort als freelancer je diensten aanbiedt en daardoor niet aan de inkomenseis voor de aanvraag voldoet? Dan kun je altijd nog gebruik maken van een prepaid creditcard, oftewel een debit card, zoals de N26.

De prepaid creditcard biedt hetzelfde betaalgemak als een reguliere creditcard, maar geeft je niet de mogelijkheid om in de min te staan. Om met deze kaarten te kunnen betalen dien je dus eerst geld op de kaart te storten.

Naast de N26 creditcard zijn er nog een aantal andere kaarten die je van hetzelfde gemak kunnen voorzien en die je overal ter wereld kunt gebruiken.

 

In onderstaande tabel vind je een overzicht van prepaid creditcards:

N26 Bunq Travel Card Money2go Cash passport Viabuy  
Eenmalige Kosten Gratis €9,99 €10 €10 – €15 €70
Jaarlijkse kosten Gratis Gratis €20 €0 €20
Storten Gratis Gratis 2% €5 – €10 ​Gratis
Terugstorten Gratis Gratis €10 Gratis €5
Geld opnemen Gratis (5x p.m.) €0,99 €3,50 €2,50 €5
Valuta opslag 1,7% 2,50% ​5,75% ​2,75%
 Bekijk

Welke kaart voor jou als digital nomad het beste aan jouw behoefte voldoet, is dus afhankelijk van je bestedingsgedrag, je behoeften aan extra’s, spaarpunten of Miles en andere premium services én je inkomsten. Maar ongeacht je bestemming en wat je ook verdient, met de komst van de prepaid creditcard hoef je hoe dan ook niet zonder optimaal internationaal betaalgemak op pad.