5 zinloze gadgets voor digital nomads
11 March 2012

Als je op (werk)reis gaat, is het makkelijk om uit enthousiasme al die handige gadgets mee te nemen. Of erger zelfs: nieuwe te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Hier is een lijst van gadgets die totaal overbodig zijn.

Opvouwbare laptoptafel
Deze laptoptafel verhoogt je laptopmonitor naar een comfortabel werkniveau. Het probleem is alleen dat je toetsenbord dan automatisch meestijgt. Wie dit ergonomische compromis voor lief neemt, hoeft hem alleen nog maar even in de backpack te duwen. Succes!

Waarom zinloos?

Een beetje werkreiziger zoekt een inspirerend terras op. En voor langdurige werkzaamheden zit je natuurlijk stukken comfortabeler in een coworking-kantoor. Tip: wil je 6 maanden gratis coworking-ruimte wereldwijd? Word dan Facebook-fan!

i.Saw: de USB-kettingzaag
Als lifestyle designer zit je het liefst op een onbewoond eiland. Maar omdat je alle seizoenen van Expeditie Robinson hebt gezien, ga je voorbereid op reis. Deze handige maar niet zo handzame USB-kettingzaag helpt je bij het op maat snijden van die palmstronken voor je eigen strandhutje.

Waarom zinloos?
Die hele vraag is eigenlijk nutteloos. Je komt er niet eens het vliegtuig mee in, laat staan dat hij in je backpack past. En o ja, waar haalt je computer eigenlijk de stroom vandaan op dat onbewoonde eiland?

USB-koelkast
Tijdens je werkzaamheden moet je wel voor de inwendige mens zorgen. Of jij nou van de vruchtensapjes of de alcoholische versnaperingen bent, met deze koelkast blijft je blikje ijskoud.

Waarom zinloos?
Eén van de basisregels van een bestaan als digital nomad is het terugdringen van je bezittingen. Binnen de filosofie van het minimalisme is USB-koelkast niet eens leuk om als cadeautje wég te geven, dus al helemaal niet om hem te ontvangen. Nee, vraag op reis liever om een ijsklontje, of drink je drankje gewoon iets sneller op.

Wifi-t-shirt
Dit t-shirt heeft een ingebouwde wifi-detector. De blauwe streepjes op je borst lichten op wanneer het t-shirt een wifi-signaal bespeurt. Ideaal voor de weinige mensen die hoofdpijn krijgen van wifi-netwerken.

Waarom zinloos?
In de jungle is dit misschien een leuke gespreksstof, maar op iedere andere bewoonde plek zul je constant met een oplichtend t-shirt rondlopen. En wie zegt dat die WiFi-signalen openbaar toegankelijk zijn? Nee, voor internet op reis gebruik je gewoon een USB-modem.

Vliegtuigstoelhoes
“Deze hoes transformeert een vermoeide, uitgewoonde vliegtuigstoel tot een vrolijke, blije zitplaats,” aldus de Amerikaanse fabrikant PlaneSheets. Verkrijgbaar voor zowel economy class- als first class-stoelen, heb je met deze melige hoezen niets te dulden van enge beestjes, kruimels en vlekken.

Waarom zinloos?
Dat smetvrees ook een vorm van vliegangst is, bewijst de fabrikant van deze hoes voor vliegtuigstoelen. Maar wie smetvrees heeft, kan eigenlijk helemaal niet op reis. Want elke plek buitenshuis is vergeven van het vuil!

Zo, nu weet je in elk geval wat je niet mee moet nemen. Stay tuned voor een lijst met wél draagbare en vooral erg nuttige gadgets voor digital nomads.