Zichtbaar met jouw eigen bedrijf vanuit het buitenland

waarbij het niet uitmaakt maakt of je thuis, op kantoor of in een tropische bar zit. Klinkt dit niet fantastisch? Opstaan hoe laat je wilt, een lekker bakkie koffie en vervolgens klap je de laptop open. Op een plek die normaal alleen als vakantie dient. Toch zijn er een aantal dingen belangrijk wanneer je locatieonafhankelijk werkt. Je moet immers wel een baan hebben, die jou toestemming geeft te werken vanuit het buitenland. Wat natuurlijk ook een optie is, is het zelfstandig ondernemerschap. Als jij met je eigen bedrijf naar het buitenland gaat is het belangrijk om zichtbaar te zijn. In dit artikel gaan we dieper in op dit laatste. 

Een eigen website voor betere zichtbaarheid

Wanneer je een eigen bedrijf hebt kun je alles naar eigen wens indelen. Misschien heb je al talloze klussen, misschien moet je hier nog naar op zoek. Belangrijk is in ieder geval dat je zichtbaar bent. Zeker wanneer je in het buitenland bent. Je ziet toch minder Nederlandse potentiele klanten. Daarom is het handig om online te kunnen worden gevonden. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk een goedkope website starten. Het is een kwestie van een goede domeinnaam kiezen, de juiste host kiezen en vervolgens de website vullen met de benodigde content. 

Je kunt natuurlijk ook zichtbaar zijn op social media. Jouw website en social media zijn uiteindelijk toch een soort portfolio. Mochten bedrijven gebruik maken van jouw diensten kan het zijn dat ze iets meer van je willen zien. Daarvoor zijn een mooie website en social mediakanalen het perfecte podium voor. Ook als je al wel verzekerd bent van werk kan het nuttig zijn toch een website te hebben. Misschien vertellen jouw bestaande klanten wel aan anderen hoe goed ze jou vinden. Dan hebben ook zij een beter idee van wie jij bent en wat je doet. 

Locatieonafhankelijk werken vergt flexibiliteit

Wanneer je de keuze maakt met jouw bedrijf naar het buitenland te gaan zijn er natuurlijk een aantal zaken die drastisch veranderen. Wat te denken van het klantcontact dat je misschien in Nederland hebt? Wanneer je bijvoorbeeld vanuit Bali werkt, vlieg je niet even op en neer voor een korte vergadering. Gelukkig zijn er tegenwoordig Skype, Zoom en Google Meet om je daarmee uit de brand te helpen. Maar je moet hier natuurlijk wel voor open staan.

En wat te denken van het tijdsverschil? Waar de mensen in Nederland lekker om 9 uur beginnen, kan dit voor jou nog wel eens anders worden. Het zou zomaar kunnen dat je heel vroeg of juist heel laat nog aan het werk bent. Waarschijnlijk is het geen probleem voor jou. Je wilt die vrijheid al hebben en flexibiliteit is daar toch enigszins aan gebonden. 

Eindelijk die gewenste vrijheid

Het fijnste aan locatieonafhankelijk werken is de vrijheid. Vroeger zagen mensen rijkdom in het hebben van een grote auto of huis. Inmiddels is de grootste rijkdom het hebben van vrijheid. Geen druk van bazen, je eigen tijd indelen zonder vast te zitten in het dagelijkse stramien en de verwachtingen eromheen. 

Hoe lekker is het om ergens aan de andere kant van de wereld op jouw moment de laptop open te klappen? Een ochtendje geen zin? Dan ga je toch eerst een uurtje surfen of een mooie rit door de rijstvelden maken? Je kunt aan het eind van de dag ook heus nog wel wat doen. Het hele idee van werken vanuit het buitenland is voor veel mensen het ultieme doel. Ook al is het eng en spannend, het plezier dat je er uiteindelijk uit gaat halen is veel waard. Rust in je hoofd, een inkomen en dit gecombineerd met het reizen wat je als het goed is toch al in je hebt.

Volg je droom

In dit artikel heb je gelezen over een aantal belangrijke dingen die komen kijken bij het werken vanuit het buitenland met je eigen onderneming. Het is belangrijk zichtbaar te blijven voor potentiele klanten in Nederland via een website of social mediakanalen. Daarbij is goed je flexibel en makkelijk op te stellen voor jezelf een naar je klanten. In principe doen zij dit ook al, door vanuit de andere kant van wereld met jou samen te werken. Het belangrijkste is dat je vooral doet wat je echt leuk vindt en je dromen najaagt. Het is mogelijk voor iedereen. Zolang je er maar in gelooft en een aantal concessies maakt. Maar dan heb je ook wat.