Wat is Zcash (ZEC) en wie zit erachter?

Zcash is een privacybeschermende, digitale valuta die gebaseerd is op sterke wetenschap. Met Zcash kunnen mensen efficiënt en veilig handelen tegen lage kosten. Afgeschermde Zcash zorgt ervoor dat transacties vertrouwelijk blijven terwijl mensen selectief adres- en transactiegegevens kunnen delen voor controle of naleving van de regelgeving. Zcash adressen zijn ofwel privé (z-adressen) of transparant (t-adressen). Privé-z-adressen beginnen met een “z”, en transparante t-adressen beginnen met een “t”. Tussen deze twee soorten adressen zijn er vier soorten transacties. Een Z-naar-Z-transactie verschijnt op de openbare blockchain, zodat bekend is dat deze heeft plaatsgevonden en dat de kosten zijn betaald. Maar de adressen, het transactiebedrag en het memoveld zijn allemaal gecodeerd en niet openbaar zichtbaar. Dit type van vercijfering is alleen mogelijk door het gebruik van nul-kennis bewijzen.

De eigenaar van een adres kan ervoor kiezen om z-adres en transactiegegevens bekend te maken aan vertrouwde derden – denk aan auditieve en compliance behoeften – door het gebruik van view-sleutels en het openbaar maken van betalingen. Een T-to-T transactie werkt net als Bitcoin: De afzender, ontvanger en transactiewaarde zijn openbaar zichtbaar. Terwijl veel portemonnees en beurzen vandaag de dag uitsluitend gebruik maken van t-adressen, verhuizen veel van hen naar afgeschermde adressen om de privacy van de gebruiker beter te beschermen. De twee Zcash adrestypes zijn interoperabel. Fondsen kunnen worden overgedragen tussen z- en t- adressen. Het is echter belangrijk dat gebruikers de privacyimplicaties van het afschermen of afschermen van informatie via deze transacties begrijpen.

Zcash (ZEC) koers verwachting 2021-2022

In het algemeen zijn de crypto verwachtingen voor eind 2021 en 2022 zeer positief. Recent (mid 2021) is er een flinke dip geweest waarbij veel koersen (BTC en andere cryptocurrencies) flink omlaag zijn gegaan. Echter zijn er positieve verwachtingen voor het einde van dit jaar en het volgende jaar. Vele specialisten zeggen dat 2022 het jaar van de cryptocurrency zal worden. Recent zijn er verschillende Centraal-Amerikaanse landen (El Salvador en nog meer) die officieel hebben aangegeven BTC als betalingsmiddel goed te keuren. Dit werd bekend gemaakt op de Crypto Conferentie in Miami. Het lijkt erop dat meerdere landen gaan volgen en dit heeft goede gevolgen voor de prijs van Zcash.

Gaat de Zcash koers stijgen in 2022? 

Wordt Zcash meer waard in 2022? Dit is natuurlijk de vraag die iedereen beantwoord wil hebben. Ons team geen financieel advies geven en helaas de toekomst ook niet voorspellen. Wel kunnen we naar verschillende experts kijken en hun meningen analyseren. Als we kijken naar verschillende crypto experts en wat ze zeggen over Zcash zien we in het algemeen een positieve lijn van verwachtingen. Veel experts verwachten dat de Zcash koers eind 2022 misschien wel met 100-200% gestegen zal zijn. Natuurlijk is dit nog even afwachten en kunnen we op het moment alleen maar speculeren.

De toekomst van Zcash (ZEC)

Er zijn verschillende meningen over de toekomst van Zcash. Als we kijken naar wat experts zeggen lijkt het zeer positief. Vele experts verwachten dat de prijs van Zcash in de toekomst nog eens met grove percentages omhoog gaat schieten. Dit is natuurlijk nog afwachten. Als we kijken naar verschillende crypto markt zien we dat de kwaliteit en kwantiteit van crypto projecten steeds hoger wordt. Elke dag is er wel weer wat in het nieuws over verschillende projecten. Dit heeft als gevolg dat er veel nieuwe mensen in de crypto markt stappen, en er veel mensen geld investeren in crypto’s. Dit heeft positieve effecten op wat verschillende experts verwachten van Zcash.

Zcash kopen in 2021-2022?

Wil je graag geld investeren in crypto en vandaag de crypto Zcash nog kopen? Registreer je dan bij een crypto exchange en je kunt direct beginnen. Meld je aan bij Bitvavo (Nederlands platform) of Binance (internationaal platform) en je kunt direct beginnen met een inleg vanaf 10 euro.