Wonen en Werken in België: 35 Tips Voor Digital Nomads
Wonen en werken brussel belgie

Even geen zin om uren in het vliegtuig te zitten? Dat is ook nergens voor nodig hoor. Waarom pak je niet de trein richting België? Onze zuiderburen hebben dan wel geen mooier weer als dat wij hebben, maar de grote steden zijn er leuk en gezellig.

wonen en werken in belgie digital nomad

De kaart van België

België, het land tussen Frankrijk en Nederland in, waar de ene helft Frans spreekt en de andere helft Nederlands. Handig voor als je even geen zin hebt om Engels te praten of als je je Frans wilt verbeteren.

De Vlaamse frieten, Luikse wafels, Belgische bonbons, de speciaal biertjes. Klinkt best aantrekkelijk toch?

Maar wat zijn de beste plekken om te wonen en werken voor digital nomads in België? De hoofdstad van België, Brussel bijvoorbeeld. Denk ook aan Antwerpen, Gent, Brugge of Leuven.

Brussel reisgids voor Digital Nomads

Wonen in Brussel als digital nomad
hostel grand place brussel wonen en werken

Hostel Grand Place

In Brussel kun je naast uren staren naar Manneken Pis ook prima wonen. Voor een appartementje in het centrum betaal je zo’n €700,- per maand. Een kamer huren bij Airbnb doe je voor een gemiddelde prijs van 30 euro per nacht.

Vind je het niet erg om een kamer te delen? Vergeet ook niet naar hostels te kijken. Kies bijvoorbeeld voor het 2GO4 Quality hostel Grand Place in Brussel. De naam zegt het al, dit hostel zit op de Grote Markt midden in de stad. Je betaalt hier ongeveer €20,- per nacht.

Werken in Brussel als digital nomad

Beta cowork is de oudste co-working ruimte in Brussel. Je hebt hier een bureau vanaf €14,- per dag. Er zijn verschillende vergaderruimtes aanwezig en je kunt gebruik maken van de keukens.

Bij Factory Forty betaal je €70,- voor 4 dagen of €280,- per maand voor onbeperkte toegang. Er zijn mogelijkheden om vergaderruimtes te huren en je hebt toegang tot een keuken en relaxruimte.

wonen en werken workshop cafe brussel belgie

Workshop Café

Blijf je maar een paar dagen dan kun je het beste vanuit cafeetjes gaan werken.

Workshop Café is een mooie locatie om een aantal uurtjes te werken. Twee verdiepingen zijn hier ingericht met leren banken, design stoelen en houten tafels. Dit is een populaire plek om even je laptop open te klappen.

My little cup is een klein cafeetje in het centrum van Brussel. Voor de vroege vogels is deze plek al om half 8 geopend maar om 4 uur ook weer gesloten. Ze beweren hier de beste koffie van Brussel te serveren.

Bezienswaardigheden in Brussel

Loop over de Grote Markt, een eeuwen oud plein midden in het centrum van Brussel, naar Manneken Pis.

wonen en werken brussel belgie atomium

Atomium

Bezoek de kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele en bekijk deze gotische kerk en glas-in-lood ramen.

Ga naar het Jubelpark en bekijk de triomfboog en klassieke tuinen. Hier vind je ook het Koninklijk museum voor Kunst en Geschiedenis en het Koninklijk museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis.

Bezoek het Atomium. Dit gebouw is gebaseerd op de structuur van een kristal en is gemaakt van staal. In de ballen zijn expositieruimtes gecreëerd.

Antwerpen reisgids voor digital nomads

Wonen in Antwerpen als digital nomad
wonen en werken antwerpen belgie ash hostel

The ASH Hostel

Voor een appartementje in Antwerpen betaal je rond de €600,- per maand. Het hostel The ASH is een aanrader als je liever niet alleen woont. Hier kun je gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimte, bibliotheek, keuken en tuin. Voor een gedeelde kamer betaal je hier ongeveer €20,- per nacht.

Werken in Antwerpen als digital nomad
wonen en werken hangar 41 antwerpen belgie

Hangar41

In Antwerpen kun je voor een co-working ruimte terecht bij Dots coworking. Hier zijn 20 werkplekken beschikbaar en kun je gebruik maken van gratis koffie en thee en een keuken. Je betaalt hier vanaf €35,- voor een maand.

Bij Coffeelabs kun je naast werken ook genieten van de beste koffie, verse sappen en huisgemaakte limonade. Je kunt hier ook dagelijks ontbijten en lunchen.

Aan de Antwerpse Scheldekaaien vind je Hangar41. Dit is de perfecte plek om even aan de stadsdrukte te ontsnappen. Ook hier kun je prima eten en drinken bestellen.

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Loop door de oude binnenstad en over de Grote Markt. Hier vind je gezellige restaurantjes en barretjes.

Bezoek de Onze-Lieve-VrouweKathedraal in het middel van de binnenstad.

Loop door het stationsgebouw op Antwerpen centraal. Dit is een van de mooiste stations van Europa.

Bezoek het MAS, een museum met collecties over scheepvaart en volkenkunde. Je hebt hier ook een mooi uitzicht over de stad vanaf het panorama dak (gratis).


Gent reisgids voor de digital nomad

Wonen in gent als digital nomad
wonen en werken gent belgie hostel uppelink

Hostel Uppelink

In Gent betaal je zo’n €700,- per maand voor een appartementje. Als hostel is Hostel Uppelink een leuke optie. Dit hostel is al drie jaar op rij als beste hostel in België verkozen door Hostelworld. Je kunt hier gebruik maken van de keuken, het ontbijt en gratis wandeltouren door de stad. Voor een overnachting betaal je ongeveer €17,-.

Werken in gent als digital nomad
dokwerk coworking gent belgie

Dokwerk

Blijf je voor een langere periode in Gent dan biedt Dokwerkers een leuke coworking ruimte. Je kunt hier terecht vanaf €95,- per maand. Je kunt dan gratis gebruik maken van de vergaderzaal, thee, water, koffie en fruit.

Werk je liever vanuit een café, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij koffiehuis Labath.

Bezienswaardigheden in Gent

Midden in het centrum van Gent vind je de Sint-Niklaaskerk, de Sint-Baafskathedraal en het Belfort. Prachtige gebouwen waar je zeker een kijkje wilt nemen.

kasteel gravensteen bezienswaardigheid gent belgie

Kasteel Gravensteen

Gent staat ook bekend om de grote hoeveelheid aan kastelen en parken. Het mooiste kasteel is kasteel Gravensteen. Hier vind je ook het Gerechtsmuseum en het Wapenmuseum.

Openbaar vervoer in België

Bus, tram, metro, trein, fiets: het kan hier allemaal. Het openbaar vervoer is hier goed geregeld. Met de app Uber kun je in Brussel goedkoop van a naar b gebracht worden. Uber zal de aankomende jaren ook in andere steden in België ingevoerd worden.

Eten en drinken in België

Als liefhebber van bier kun je je hart ophalen in België. Er zijn hier meer dan 170 bierbrouwerijen. Bezoek bijvoorbeeld brouwerij Achouffe of Westmalle. Kulminator in Antwerpen is een van de beste biercafé’s van de wereld.

België staat naast bier ook bekend om z’n frieten. De beste eet je bij Maison Antoine in Brussel. Aan de kust in België eet je vooral veel vis en mosselen. In de Ardennen kun je de beste wildgerechten eten.
vlaamse frieten eten belgielachouffe bier wonen en werken belgie

Het weer in België

Het weer in Antwerpen, het weer in Brussel, het weer in Gent; het is hier overal een beetje hetzelfde als het weer in Nederland. Voor zon, zee en strand kun je als digital nomad beter een ander land dan België kiezen. Hou je niet van extreme kou of extreme hitte dan is België natuurlijk wel een prima optie.

Vakantiegevoel in België

Leuven is een echte studentenstad met prachtige bibliotheken. Hier vind je ook de brouwerij Artois, voor de echte bier liefhebber.

ardennen belgie vakantie

Ardennen

Enkele bezienswaardigheden in Brugge zijn bijvoorbeeld de Basiliek van het Heilig Bloed, Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Begijnhof. Als chocolade liefhebber ga je natuurlijk naar The Chocolate Museum en als kunstliefhebber ga je naar het Museum Salvador Dalí.

Flinke wandelingen maken en een zijn met de natuur doe je in natuurgebied de Ardennen in België. Hou je meer van een strandwandeling ga dan naar Westende of Oostende.

Heb je even geen zin om uren in het vliegtuig te zitten of om ver weg te zijn van familie en vrienden? Je kunt je ook prima een tijdje vermaken in België. Pak bijvoorbeeld de trein richting Antwerpen waar je overdag werkt en ‘s avonds de beste biertjes drinkt.

Heb je zelf nog meer tips voor wonen en werken in België? Laat een berichtje achter!