Wonen en werken in Denemarken
3 November 2020

Denemarken is een prachtig land. Denemarken bestaat uit een deel vasteland en een deel schiereilanden. Denemarken heeft prachtige stranden en het is er heerlijk om een tijdje te verblijven. In Denemarken is veel kunst en cultuur te vinden.Denemarken

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Kopenhagen is een prachtige stad. In Kopenhagen zul je daarom ook veel kunst en cultuur vinden.

Visum Denemarken

Op het moment dat je Denemarken binnen gaat, is het niet verplicht om een visum te hebben. Je kunt Denemarken in en uit rijden wanneer je maar wilt. Dit maakt het een stuk makkelijker om naar Denemarken te reizen.

Je moet er wel rekening mee houden dat je je wel moet kunnen identificeren. Dit zal niet zo snel problemen op leveren als je een Nederlandse ID-kaart of paspoort bij je hebt. Omdat Nederlandse identiteitsbewijzen in heel Europa gelden, zul je hier geen problemen mee krijgen.

Omdat het als Europeaan mogelijk is om door heel Europa te reizen, kun je met de auto naar Denemarken rijden. Denemarken is heel erg toegankelijk met de auto. Dit maakt dat je vanuit Nederland via Duitsland naar Denemarken kunt rijden met de auto.

Als je kiest voor een reis met de auto, ben je veel voordeliger uit dan als je reist met het vliegtuig. Dit komt omdat de kosten van het vliegtuig nogal hoog zijn. Verder heb je het voordeel dat als je met de auto reist, je al direct je vervoersmiddel hebt om rond te rijden in Denemarken. Dit scheelt ook een hele hoop geld in taxi’s.

Werken in Denemarken

In Denemarken vind je a snel een fijne werkplek. In Denemarken vind je namelijk heel erg veel bebouwde delen. Als digital nomad of expat is dat ideaal. Je vindt namelijk overal co-working spots.

In Kopenhagen vind je bijvoorbeeld Noho. Voor 3500 Deense kronen of €455,- heb je een fijne werkplek met heel erg veel mogelijkheden. Je hebt er snelle wifi, airconditioning, kantoorbenodigdheden, een pooltafel, een terrasje met een café en gratis koffie.

Het kan ook zijn dat je liever iets goedkoper werkt. Dan kom je al snel uit bij Creators Floor. Voor maar 1395 Deense kronen of €180,35 ben je hier best wel voordelig uit. Dit brengt ook zo zijn voordelen mee. Zo heb je snelle wifi, airconditioning, kantoorbenodigdheden, een keuken, gratis water en gratis koffie.

Het kan ook zijn dat je liever geen geld uit geeft aan een dure werkplek. Dan kun je er voor kiezen om in één van de koffietentjes in Denemarken te gaan zitten. Hier hebben ze vaak gratis wifi die best wel snel is. Als je wilt is het dan ook mogelijk om te genieten van een heerlijk kopje koffie en een echt Deens baksel.

Internet Denemarken

In Denemarken is het niet moeilijk om snelle wifi te vinden. De wifi is namelijk goed aangelegd. Op veel plekken is het daarom niet moeilijk om een snel wifinetwerk te vinden.

Omdat er in Denemarken veel steden zijn is het ook heel erg makkelijk om een gratis wifinetwerk te vinden. Deze vind je al snel in cafétjes, koffietenten en restaurants. Op die manier kun je overal bijna wel aan het werk.

Waarom Denemarken?

Denemarken is een prachtig land met een mooie cultuur en veel kunst. Denemarken heeft een score van 3,59 van de 5 op nomadlist.com. Dit is een hoge score.

De hoge score wordt zo gevormd, omdat Denemarken over het algemeen hele snelle wifi heeft. Verder is er best wel veel te doen. Op het moment dat je op zoek bent naar verkoeling is dit niet lastig te vinden.

Ze spreken vooral Deens in Denemarken. Dit is best een lastige taal. Daarom is het wel fijn dat ze goed Engels kunnen. Op die manier is het niet al te lastig om met de Denen te communiceren.

Ze zijn er vriendelijk in Denemarken. Daarom is het ook geen probleem om iemand op straat de weg te vragen. Als je het in het Engels de vraag stelt, krijg je vaak in het Engels de vraag ook weer terug. Verder is het als je wilt ook helemaal niet lastig om met iemand aan de praat te komen in Denemarken.

Denemarken heeft goede wegen. Dit houdt ook in dat de stoep in Denemarken goed is. Daarom is het geen probleem om in Denemarken een lekkere wandeling te maken. Ze hebben mooie natuur en prachtige gebouwen waar je naar kunt kijken tijdens je wandeling. Leven in Denemarken is daarom niet lastig.

Hotspots

Denemarken heeft een prachtige cultuur. Dit zie je ook wel als je door het land heen rijdt. Verder is Denemarken een land met veel kunst. Dit zul je daarom ook terug zien.

Je kunt in Denemarken goed winkelen. Ze hebben namelijk grote winkelcentra met veel winkels. Deze winkelcentra zijn leuk voor jong en oud. Het is vaak namelijk ook mogelijk voor de kleine kinderen om te spelen. Het is zeker de moeite wel waard om een dagje naar een van deze winkelcentra te gaan.

Naast deze dingen heeft Denemarken nog veel meer te bieden, namelijk:

  • Vadehavet nationaal park: Vadehavet nationaal park is een natuur park aan de Deense kant van de Waddenzee. Hier vind je dus prachtig zeelandschap en zul je ook allemaal mooie diersoorten vinden. Voor vogelspotters is dit daarom ook een ideale plek.
  • De reuzebeelden bij Esbjerg: De reuzebeelden bij Esbjerg zijn gebaseerd op de beelden van Paaseiland. Ze representeren de connectie tussen de mensen en de natuur. Ze worden ook wel de Mennesket ved Havet genoemd. In het Nederlands betekend dit de mannen aan zee. Naast deze beelden is Esbjerg ook zeker wel de moeite waard om een kijkje in te nemen.
  • Het Egeskov slot: Het Egeskov slot is het meest bezochte kasteel van Denemarken. Het slot is de best bewaarde waterburcht. In het kasteel zul je een hele hoop meubelstukken vinden die terug dateren tot de renaissance.
  • De steile kust van Møn: Het prachtige Deense eiland Møn is een van de mooiste Deense eilanden. Aan de rand van het eiland bevind zich een heel erg populaire klif. Deze leidt namelijk naar de zee. De klif is gemaakt van witte krijtrots. Dit is een prachtig uitzicht om naar te kijken.
  • Legoland: In Denemarken vind je het prachtige Legoland. Legoland is een pretpark die gebaseerd is op lego. Dit maakt dat er mensen van over de hele wereld naar Denemarken komen om het te bekijken. Naast dat er heel erg veel bouwwerken van lego te bekijken zijn, is het ook mogelijk om er in de achtbaan te gaan of een 4D film te bekijken. Het is een super leuk uitje of je het nou wilt doen met of zonder kinderen.

Wonen in Denemarken

Als je als digital nomad of expat gaat wonen en werken in Denemarken, krijg je vaak een huis toegewezen door je baas. De ene keer krijg je een appartementje en de andere keer kun je een vrijstaande woning krijgen. Dit verschilt een beetje per werknemer.

Het kan soms voorkomen dat je geen huis toegewezen hebt gekregen. Als dat het geval is, kan het slim zijn om naar appartementencomplexen en huisbazen te bellen of er nog ergens een ruimte vrij is. Ook kan het slim zijn om collega’s te vragen naar hun ervaring. Zo weet je wat je kunt verwachten.

Het verhuizen naar Denemarken is wel heel erg makkelijk. Je kunt namelijk zo een verhuisbedrijf inhuren die je spullen vanuit Nederland naar Denemarken brengt.

Emigreren naar Denemarken

Het is mogelijk om drie maanden te verblijven in Denemarken. Als je van plan bent langer dan drie maanden te verblijven, is het verplicht om een verblijfsvergunning aan te vragen.

Bij een verblijfsvergunning moet je denken aan een werkvisum of een studievisum. Wanneer je deze hebt verkregen, mag je zo lang in Denemarken blijven als je wilt. Als je dit aan wilt vragen, moet je er wel voor zorgen dat je de juiste papieren bij de hand hebt. Het kan namelijk veel tijd en geld kosten om de papieren bij elkaar te vinden in het land.

Als je een huis hebt in Denemarken, is het ook wel handig om gas, water en elektriciteit af te sluiten. Als je een contract af wilt sluiten, hoef je vaak alleen maar je gegevens in te vullen op de site van de energieleverancier. Als je dit liever niet wilt doen of het niet kan, is het ook mogelijk om naar de leverancier te bellen en op die manier een contract af te sluiten.

Als je als digital nomad of expat ook thuis wilt werken, is het wel handig om internet afgesloten te hebben. In Denemarken heb je al snel voor weinig geld een best wel goed netwerk. Zo kun je thuis ook aan het werk wanneer je dat maar wilt.

Het is vaak zo dat als je internet afgesloten hebt dat er een aantal tv-zender bij in zitten. Als je graag tv kijkt, is het misschien handig om Engelse zenders af te sluiten. De zenders in het Deens zijn namelijk best wel lastig te verstaan. Je hebt al snel voor niet al te veel geld een aantal Engelse zenders erbij.

Vertrek jij liever naar een wat meer tropische digital nomad bestemming? Bekijk dan ook eens: