Werken vanuit het buitenland en linkbuilding, kan dat?
24 October 2023

Met de opkomst van digitalisering en de mogelijkheid om vanaf elke locatie te werken, vragen steeds meer mensen zich af of het mogelijk is om vanuit het buitenland te werken en tegelijkertijd een goede linkbuilding strategie te behouden. Linkbuilding is namelijk nog steeds een belangrijk onderdeel van SEO, en het kan helpen om meer verkeer naar jouw website te krijgen. In dit artikel zullen we bespreken wat linkbuilding is en hoe het werkt, waarom het nog steeds belangrijk is, en wat je moet overwegen als je vanuit het buitenland werkt.

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een linkbuilding strategie is. Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Het doel hiervan is om de zoekmachines te laten weten dat jouw website waardevol is en dat het de moeite waard is om hoger geplaatst te worden in zoekresultaten. Hoe meer links je hebt van andere waardevolle websites, hoe hoger jouw website in de zoekresultaten zal verschijnen.

Als je vanuit het buitenland werkt, kan het lastiger zijn om een goede linkbuilding strategie te behouden. Je zult niet fysiek aanwezig zijn bij netwerkevenementen of in staat zijn om face-to-face relaties op te bouwen met mensen in jouw branche. Maar dat betekent niet dat het volledig onmogelijk is om een goede linkbuilding strategie te creëren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Een manier om je tijd en kosten te besparen is door gebruik te maken van een linkbuilding platform. Dit zijn diensten die je kunnen helpen bij het vinden van waardevolle websites en blogs om links van te krijgen. Met een linkbuilding platform kun je snel en effectief websites vinden die interne links bevatten en domein autoriteit hebben.

Je kunt ook investeren in linkbuilding software. Dit soort software kan je helpen bij het vinden van waardevolle links en bij het creëren van een effectieve linkbuilding strategie. Het kan een tijdbesparing zijn om deze software te gebruiken, omdat deze geautomatiseerd is en je veel werk uit handen neemt.

Als je van plan bent om zelf een linkbuilding strategie te maken, is het belangrijk om te weten wat werkt en wat niet. Het is verstandig om je te concentreren op het verkrijgen van links van websites met een hoge domein autoriteit. Dit zijn websites die al hoog scoren in de zoekresultaten en die als ze naar jouw website linken, dit jouw positie verder verbetert.

Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een proces is en dat je niet verwacht dat resultaten van de ene op de andere dag worden behaald. Het is een doorlopend proces dat vraagt om het herhalen van bepaalde tactieken en strategieën die werken.

Waar moet je op letten bij linkbuilding? Ten eerste moet je ervoor zorgen dat jouw website relevant is voor de website waarmee je links ruilt. Dit betekent dat de websites die naar jouw website linken, in dezelfde branche werken of een vergelijkbaar thema hebben. Ten tweede moet je letten op het soort links dat je verkrijgt van andere websites. Het is belangrijk om links te verkrijgen van kwalitatieve websites met een hoge domein autoriteit. Ten slotte is het belangrijk om te zorgen voor een goede interne linkstructuur. Dit helpt zoekmachines bij het indexeren van jouw website en kan helpen om de waarde van jouw website te verhogen.

Conclusie:

Linkbuilding is nog steeds belangrijk voor jouw SEO. Wanneer je vanuit het buitenland werkt, kan het een uitdaging zijn om een goede linkbuilding strategie op te zetten. Maar er zijn verschillende manieren om dit toch te doen. Je kunt gebruik maken van een linkbuilding platform of linkbuilding software om tijd en kosten te besparen. Daarnaast moet je bij het opstellen van een succesvolle linkbuilding strategie letten op de kwaliteit van websites waarmee je samenwerkt en zorgen voor een goede interne linkstructuur. Met de juiste tactieken en strategieën kan je een krachtige linkbuilding strategie opzetten, waarbij werken vanuit het buitenland geen probleem is. Werkt linkbuilding in 2023 nog steeds? Ja! Linkbuilding zal blijven evolueren, maar het zal altijd een belangrijke rol spelen in jouw SEO-strategie.