Werken als recruiter voor buitenlandse salesmensen
10 November 2020

Er zijn steeds meer mensen die er moeite mee hebben in het typisch Nederlandse keurslijf te passen. Doordeweeks een saaie baan waarbij je vijf dagen van 9 tot 5 werkt, om dan vervolgens in het weekend je levenslust weer terug te moeten vinden. Het leven in ons land is behoorlijk voorspelbaar en georganiseerd, en niet iedereen vind daar genoeg uitdaging in. Om van elke dag weer een avontuur te maken, is het daarom steeds populairder voor langere tijd in een ander land te gaan wonen. Leuk zo’n reis, maar niet iedereen heeft voldoende spaargeld. Daarom moet er door de meesten ook geld gemaakt worden. Wist je al dat dat bijvoorbeeld kan door recruiter te worden voor buitenlandse salesmensen?

Nederlandse bedrijven op zoek naar nieuwe afzetmarkten

Nederland staat bekend als exportland. Er worden hier een hoop producten en diensten aangeboden waar in het buitenland veel vraag naar is. Maar de stap om internationaal te gaan opereren is toch best groot, en veel bedrijven verkijken zich hierop. Hoewel ze misschien in Nederland precies weten wie hun doelgroep is en hoe ze die moeten benaderen, is dat door cultuurverschillen een heel ander verhaal in andere landen. De Nederlandse manier van ondernemen is dan ook vrij uniek, en wordt niet zomaar in alle landen zomaar geaccepteerd. Bedrijven doen er daarom goed aan lokale salesmensen in te huren. En daar zou jij dus mooi een rol in kunnen spelen, als recruiter van buitenlandse salesmensen.

Hierom zijn bedrijven op zoek naar lokale salesprofessionals

Als je ergens voor langere tijd woont zul je waarschijnlijk een hoop nieuwe vrienden maken. Met deze mensen bouw je een vriendschap op, maar je kunt ze ook zien als uitbreiding van je zakelijke netwerk. Hebben ze goede verkoopskills, en zou je ze ook wel voor een internationale organisatie kunnen zien werken? Veel bedrijven in Nederland kiezen er tegenwoordig voor lokale salesmedewerkers in te huren. Deze hebben allereerst het voordeel dat ze de taal goed spreken. Ook kennen ze de lokale markt, en weten ze wie de aanbieders en klanten zijn. Lokale mensen worden daarnaast veel sneller vertrouwd om zaken mee te doen dan mensen uit een ander land.

Uitgebreide hulp van een internationaal recruitmentbureau

Je hoeft er overigens niet snel bang voor te zijn dat je vriendschap verpest wordt doordat de werkrelatie tussen de persoon en het Nederlandse bedrijf niet goed loopt. Als je rekruteert voor een goed bekendstaand internationaal recruitmentbureau, bieden zij uitgebreide hulp bij het afsluiten van contracten en uitvoer van de salarisadministratie. Ook wordt er aandacht besteed aan interculturele coaching en training. Zowel de buitenlandse salesmedewerkers als mensen van het Nederlandse bedrijf leren meer inzicht te krijgen in elkaars werkwijzen, gewoonten en culturen om van de samenwerking een succes te maken.

Als digital nomad in het buitenland wonen is niet alleen voor jezelf een uitdaging: als recruiter voor buitenlandse salesmensen kun je dit ook anderen bieden!