Werk visa vakantie
19 October 2022
werken-koh-samui-digital-nomads

WORKING HOLIDAY VISAS: TRAVEL THE WORLD OUT THERE!

Met een werkvakantievisum kun je een hele unieke ervaring opdoen in een land. Jongeren uit de hele wereld krijgen de kans om in het buitenland te wonen, te werken en te reizen. Meestal is de toegestane arbeid niet fulltime of deskundig. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat je er rijk van wordt.

beach-blue-family-holiday-preview

If you want to spend extended time abroad but don’t have the funds to cover your entire journey, consider a working holiday. Think about fruit picking in Queensland, Australia, or working behind a bar in Whistler, Canada. A hostel concierge in Queenstown, New Zealand, or a tour guide in London, UK. These are all popular working holiday jobs in some of the world’s most popular working holiday destinations.

Governments design these programs so that you can earn enough money to travel, support yourself, and have some fun. The government expects you to spend the bulk of the money you earn in the local economy.

Deze visumprogramma’s worden ook wel jongerenmobiliteitsvisa genoemd.

We onderzoeken enkele van de belangrijkste factoren voordat we onze favoriete werkvakantieprogramma’s uit de hele wereld laten zien.

Wat zijn enkele typische beperkingen?

Ten minste enkele van deze beperkingen zijn aanwezig in de meeste werkvakantieprogramma’s.

 1. Landen. Slechts inwoners van enkele landen komen in aanmerking voor specifieke programma’s. Vaak bestaan er bilaterale overeenkomsten tussen landen.
 2. Leeftijd. Meestal zijn deze visa beschikbaar voor aanvragers tussen 18 en 30 of 35 jaar. Er zijn verschillende uitsluitingen.
 3. soorten werk. Deze beperkingen kunnen seizoensgebonden, geografisch, werkweek- of industriespecifiek of van andere aard zijn.
 4. Duur. De typische duur van een werkvakantievisum is één jaar.
 5. Controle van de middelen. U moet aantonen dat u over de middelen beschikt om uzelf te onderhouden tijdens uw zoektocht naar werk. Het bedrag varieert per land.
 6. medische bescherming. U moet een uitgebreide medische verzekering hebben die al uw werk- en reisgerelateerde kosten dekt.
 7. U hebt geen disciplinaire problemen of strafrechtelijke veroordelingen.

Het is belangrijk op te merken dat deze beperkingen soms door de immigratiediensten van de regering worden opgeheven. Na de verwoestende bosbranden in Australië versoepelde de regering de beperkingen voor degenen die deelnamen aan het werkvakantieprogramma en hielpen bij de herstelwerkzaamheden. Na de aardbeving in Christchurch maakten de Kiwi’s een soortgelijke uitzondering op het visumbeleid voor werkvakanties in Nieuw-Zeeland.

Controleer uw specifieke visum zorgvuldig; misschien mag u werken in uw vakgebied. Als u ervoor zorgt dat u zich aan de eisen van uw visum houdt, zit u goed. In sommige landen kan uw bedrijf u ook sponsoren voor een visum voor langere duur.

Irish_Town

Tarieven werkvakantiebelasting

Bekijk de belastingtarieven die op u van toepassing zijn. Doorgaans wordt bijzondere aandacht besteed aan vergunningen voor werkvakanties. Australië heeft bijvoorbeeld een vast belastingtarief van 15%. Je werkgever is echter wettelijk verplicht bij te dragen aan je superannuation-rekening (dit is het Australische pensioenfonds). Als u gaat, kunt u uw hele pensioen opeisen. Het probleem? De opname wordt voor 65% belast door de Australische overheid. Het is belangrijk te begrijpen hoe uw belastingen zullen werken, zodat u uw inkomen kunt maximaliseren.

Welke landen bieden werkvakanties aan?

Momenteel bieden 61 landen een soort werkvakantievisum aan. De hele lijst kunt u hier bekijken.

 1. Andorra
 2. Estland
 3. Luxemburg
 4. Singapore
 5. Argentinië
 6. Finland
 7. Maleisië
 8. Slowakije
 9. Australië
 10. Frankrijk
 11. Malta
 12. Slovenië
 13. Oostenrijk
 14. Duitsland
 15. Mexico
 16. Zuid-Afrika
 17. België
 18. Griekenland
 19. Monaco
 20. Zuid-Korea
 21. Brazilië
 22. Hongkong
 23. Nederland
 24. Spanje
 25. Canada
 26. Hongarije
 27. Nieuw-Zeeland
 28. Zweden
 29. Chili
 30. IJsland
 31. Noorwegen
 32. Zwitserland
 33. Colombia
 34. Indonesië
 35. Peru
 36. Taiwan
 37. Costa Rica
 38. Ierland
 39. Filippijnen
 40. Thailand
 41. Kroatië
 42. Isreal
 43. Polen
 44. Turkije
 45. Cyprus
 46. Italië
 47. Portugal
 48. Oekraïne
 49. Tsjechië
 50. Japan
 51. Roemenië
 52. Verenigd
 53. Koninkrijk
 54. Denemarken
 55. Letland
 56. Rusland
 57. Uraguay
 58. Ecuador
 59. Litouwen
 60. San Marino
 61. Vietnam

people-man-travel-adventure-preview (1)

De meest geliefde werkvakantieprogramma’s

Werkvergunning voor Canada

Een klein aantal werkvakantievisa is beschikbaar via het International Experience Canada (IEC) programma. Een selecte groep aanvragers uit bepaalde pools ontvangt deze visa. Om de visa te verdelen onder specifieke kandidaten is er een loterijmechanisme. Dit visumprogramma staat open voor burgers van meer dan 30 landen. Afhankelijk van uw land van herkomst biedt Canada visa die 12 of 24 maanden geldig zijn. Om een werkvakantie in Canada aan te vragen, hoeft u geen werkaanbieding te hebben. Afhankelijk van uw plaats van herkomst moet u 18 tot 30 of 35 jaar oud zijn.

Werkvakantievisum voor Australië

Het visum voor werkvakanties in Australië is bijzonder geliefd. Het visum is een heel jaar geldig. U kunt het met twee extra periodes van 12 maanden verlengen als u een periode van arbeid op een toegestane plaats beëindigt. Deze acties bestaan uit:

 • Visserij en parelvisserij zijn alleen toegestaan in het noorden van Australië.
 • Boomkwekerijen en houtkap zijn alleen toegestaan in het noorden van Australië.
 • Plantaardige en dierlijke landbouw is alleen toegestaan in het noorden van Australië en in sommige aangewezen regio’s van regionaal Australie
 • Het enige toerisme en de enige horeca in Noord-Australië.

Momenteel wordt elke activiteit in verband met het herstel van bosbranden beschouwd als toegelaten gebiedswerk. Het soort werk dat u tijdens uw vakantie kunt doen is niet beperkt. U kunt slechts zes maanden voor één werkgever werken. Belangrijk is dat u moet werken in functies uit de bovengenoemde lijst als u wilt dat uw visum wordt verlengd. Zo niet, dan mag je alleen de eerste 12 maanden van je werkvakantie in Australië blijven.

zealand 1

Nieuw-Zeeland

Het werkvakantievisum voor Nieuw-Zeeland wordt aangeboden aan onderdanen van 44 verschillende landen. Iedereen die gebruik maakt van een werkvakantie in Nieuw-Zeeland kan zich voor maximaal drie maanden inschrijven voor één enkele opleiding of studie.

UK

There are many Youth Mobility programs, and one of them is the UK working holiday visa. It’s known as a Tier 5 Visa (Youth Mobility). You can pursue academic endeavors while on your working holiday in the UK, and the visa is valid for 24 months.

Japan

There are 26 partner countries for the working holiday program in Japan. The age range is from 18 to 30. Japan approves around 15,000 of these visas each year.

VS

De J1-visumregeling omvat het visum voor werkvakanties in de VS. Het staat personen toe de VS binnen te komen om op bepaalde gebieden te werken. Voor deze visumcategorie gelden een aantal beperkingen en vereisten.

Ierland

De werkvakantie in Ierland duurt een heel jaar. Onderdanen van negen landen kunnen deelnemen. U moet weten dat het niet is toegestaan dit visum aan te vragen terwijl u in Ierland bent.

Frankrijk

Het France Youth Traveller (Working Holiday) programma is beschikbaar in Frankrijk. De voordelen van het programma zijn beschikbaar voor 14 landen. Het visum is een jaar geldig. De meeste landen hebben een leeftijdsbeperking van 18 tot 30 jaar. Je hebt echter tot 36 jaar de tijd als je uit Argentinië, Australië of Canada komt.

Zuid-Korea

Het visum voor werkvakanties van 12 maanden voor Zuid-Korea wordt slechts één keer afgegeven. Met dit visum mag je in Zuid-Korea academische activiteiten ontplooien. Bovendien zijn er geen beperkingen op de frequentie waarmee u Zuid-Korea binnen een periode van 12 maanden kunt binnenkomen, dus u bent vrij om erheen te reizen. Sommige landen beperken het aantal verstrekte visa, terwijl andere geen beperkingen kennen.

Spanje

Alleen burgers van deze landen komen in aanmerking voor een werkvakantievisum in Spanje.

 • Australië (18 – 30 jaar) (18 – 30 jaar)
 • Canada (18-35 jaar) (18-35 jaar)
 • Japan (18 – 30 jaar) (18 – 30 jaar)
 • Nieuw-Zeeland (leeftijd 18 – 30)
 • Korea, Zuid (Leeftijd 18 – 30)

 

werk holiday 1

Werkgerelateerde gevaren

Hoewel de overgrote meerderheid van de vakantiereizigers plezier heeft, zijn sommige werkgevers oneerlijk. Deelnemers aan werkvakantieprogramma’s zijn meestal jong en ver van huis, waardoor ze vatbaar zijn. Ken uw rechten en luister naar de suggesties van anderen. Neem onmiddellijk contact op met de politie als u vermoedt dat u wordt uitgebuit of in gevaar bent.

Een werkvakantie kan een unieke ervaring zijn.

Een werkvakantie kan een hoogtepunt van je leven zijn. U kunt in contact komen met de mensen en de cultuur omdat u er meer tijd kunt doorbrengen. Bovendien krijg je de kans om de omgeving te ontdekken. Sommige landen die moeilijk te bezoeken zijn, staan op de lijst van landen die werkvakanties aanbieden. Deze lessen kunnen een geweldige methode zijn om jezelf te onderzoeken en te onderwijzen.

Werkvakantie in Spanje en Nieuw-Zeeland
27, Krista D’Elia

Staatsburgerschap: Canadees of Amerikaans

Via de Spaanse regering nam ik deel aan het Auxiliar de Conversacion-programma in Madrid. Via deze regeling kunnen Canadezen in Spanje verblijven en werken als ELA’s bij onderwijsinstellingen. Ik koesterde de kans om als assistent-leraar te werken en een belangrijke invloed te hebben op het leven van mijn leerlingen. Zij leerden mij veel en ik kon iets van de Canadese cultuur met hen delen.

Het gedoe met het verkrijgen van het visum, het invullen van het papierwerk en de verschillende bezoeken aan het ministerie was het enige aspect van het programma waar ik echt niet van genoot. Gelukkig hielp wherecani.live me met de middelen die ik nodig had. Naar Spanje gaan en lesgeven was een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen, ondanks de bergen papierwerk.

Meghan Chatellier, 27

Burgerschap: USA

Visum: Visum voor werkvakantie in Nieuw-Zeeland

Voor Nieuw-Zeeland was het verkrijgen van een vakantievisum relatief eenvoudig. Er werden slechts enkele vragen gesteld over algemene gezondheid en carrière, en alles gebeurde online. Er is geen prijs voor Amerikaanse burgers, en we hoorden na een paar weken of we werden geaccepteerd.

Toen we in Nieuw-Zeeland landden, gaf de regering ons gedetailleerde instructies voor het verkrijgen van een visum. Een fiscaal identificatienummer en een bankrekening waren vereist. Daarna konden we beginnen met solliciteren naar werk. Ik heb een geweldige tijd gehad hier in Nieuw Zeeland. Iedereen is echt gastvrij en geïnteresseerd in onze reis. Ze zijn nieuwsgierig naar je verleden, heden en toekomstige activiteiten.

De meeste Kiwi’s hebben veel gereisd, daarom waarderen ze de bezoekers van hun land. Ik heb het geluk gehad naar Australië, Bali en Fiji te gaan en daarnaast veel van Nieuw-Zeeland te zien. Ik heb ook gewerkt in beroepen waarvan ik nooit had gedacht dat ik die zou doen, zoals fruit plukken voor een wijnoogst en lammetjes verzorgen op boerderijen, wat een geweldige ervaring was. Nieuw-Zeeland is een adembenemend mooi land en de Kiwi’s zijn geweldige mensen. Door het leven in Nieuw-Zeeland werd ik gedwongen om buiten mijn comfortzone te treden en kreeg ik de kans om avontuurlijker te zijn. Ik ben gaan skydiven, bungeejumpen en gletsjerwandelen toen ik hier was.

Zo ver weg zijn maakt het moeilijker om de feestdagen met mijn familie te missen. Als inwoner van Boston is de vlucht van 24 uur niet bepaald handig.