Werk eens vanaf de Canarische Eilanden!
15 April 2011

Zeven verschillende eilanden, een temperatuur van minimaal 20 graden op zeeniveau en een goede bereikbaarheid: de Canarische Eilanden vormen een perfecte bestemming voor freelancers en Nieuwe Werkers. Dus wat houdt jou tegen om hier een poosje te komen werken?

Afgelopen week was digital nomad Martijn Reintjes hier op bezoek (interview komt eraan). Hij is game developer en locatie-onafhankelijk wat zijn werk betreft. Nou ja, hij heeft wel een internetverbinding nodig. En die kon ik hem hier bieden. Daarom stapte hij in het vliegtuig en kwam hij een weekje vanuit Gran Canaria werken.

Voor € 36 retour
Sinds Ryanair naar de Canarische Eilanden vliegt, is deze bestemming een stuk goedkoper geworden. Al voor € 35,98 heb je een retourvlucht, mits je zonder bagage reist en met een prepaid Mastercard betaalt. Een prikkie als je bedenkt dat de vlucht vierenhalf uur duurt. Vervolgens is er genoeg accommodatie op de eilanden, variërend van vakantiehuisjes in de bergen van La Gomera tot vijfsterrenresorts op Gran Canaria. Mijn persoonlijke favoriet is Lanzarote om zijn spectaculaire lavalandschappen en rustige hotelletjes. De site Booking.com vermeldt vrijwel alle hotels en biedt een laagste-prijsgarantie.

Laten we voor de grap eens even gaan rekenen. Een retourvlucht kost dus vanaf € 36. Een leuk appartementje met gratis WiFi kost € 25 per nacht. Stel dat je 4 dagen besluit te blijven, dan heb je dus voor € 136 je vlucht en onderdak geregeld. Wil je er een huurauto bij, dan kan dat al voor € 68 en ben je dus klaar voor € 204! Het moet niet gekker worden.

Inspiratie
Het mooie van zo’n werkvakantie is dat je in een geheel andere omgeving zit. Je zit niet op kantoor en bent waarschijnlijk ook niet via een Nederlandse vaste lijn bereikbaar, dus je hebt sowieso met minder afleidingen te maken. En de afleidingen die er zijn –toeristen in badkleding, wuivende palmbladeren, druk gebarende Spanjaarden– zijn juist inspirerend. Voeg daaraan toe de mogelijkheid om een pauze in te lassen voor een frisse duik in de Atlantische Oceaan of het financieel ondersteunen van de lokale horeca, en je werkvakantie kan niet meer stuk.


Foto’s: Fuerteventura (boven), Gran Canaria (onder), eigen collectie