Welke crypto exchange is betrouwbaar en veilig om te gebruiken vanuit het buitenland?
18 January 2022

Werk je een groot deel van het jaar vanuit het buitenland? In dat geval ben je ervan op de hoogte hoe belangrijk het is om voor een veilige, betrouwbare verbinding te zorgen. Zeker, wanneer je bijvoorbeeld je bankzaken wilt regelen of een belangrijke e-mail wilt versturen. Ook voor de handel in digitale munten vanuit het buitenland wil je ervan verzekerd zijn, dat er niet wordt meegekeken op je verbinding. Het zou kunnen betekenen dat het hackers lukt om de private- en publieke sleutel van je digitale portemonnee te stelen. Zit je in het buitenland en wil je voor het eerst Bitcoin kopen? In dat geval is de eerste stap het vinden van een betrouwbare exchange. 

Verschillende platforms om Bitcoin te kopen 
Er zijn tegenwoordig verschillende platforms waarop je Bitcoin kunt kopen, tegen nagenoeg dezelfde Bitcoin koers. Als de koers nauwelijks verschilt, hoe bepaal je dan welke exchange het meest betrouwbaar is? Vanuit het buitenland kun je gebruik maken van een Nederlands platform. Dat is wenselijk, wanneer je de handel in Bitcoin zo simpel mogelijk wilt maken. Een Nederlands platform als Bitvavo biedt je de mogelijkheid om Bitcoin te kopen met iDeal. Iets wat op internationale exchanges doorgaans niet mogelijk is. Andersom zal je bij het werken vanuit het buitenland veelal met een creditcard betalen, waardoor de noodzaak om te kunnen betalen met iDeal wellicht minder groot is. 

Kijk naar het aanbod van verschillende exchanges 
Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden bij het vergelijken van de verschillende platforms is het aanbod wat geboden wordt. Het aantal beschikbare digitale munten verschilt sterk per exchange. Bij sommige exchanges kun je alleen de grote crypto’s, waarvan Ethereum en Bitcoin goede voorbeelden zijn, kopen. Andere platforms bieden ook minder bekende munten aan. Sommige handelaren zoeken juist specifiek naar deze minder bekende opties, in de hoop dat deze nog fors in waarde zullen stijgen de komende jaren.

Handelsvolume op een exchange beoordelen 
Tot slot kan het handelsvolume op een exchange iets zeggen over de betrouwbaarheid ervan. Een groot handelsvolume duidt op een groot aantal gebruikers, wat vaak gekoppeld wordt aan een hogere mate van betrouwbaarheid. Lees ook eens recensies die gebruikers hebben achtergelaten over de verschillende platforms. Het kan een beeld geven van de betrouwbaarheid ervan. Houd er rekening mee dat het gebruikelijk is, dat een exchange je vraagt jezelf te verifiëren. Dit kan door een kopie van je paspoort te uploaden.