Waar kun je overal aan de slag met een afgeronde zorgopleiding? Je leest het hier!
26 August 2022

Ben je een goede luisteraar en prefereer je persoonlijk contact? Ben je van nature zorgzaam en geïnteresseerd in het helpen van mensen? Dan beschik je over de nodige kwaliteiten om in de medische wereld te studeren en te werken! In de medische wereld kun je je talenten op veel manieren inzetten. Wil jij werken en leren als verpleegkundige of als verpleegkundige in een intramurale zorginstelling? Of wil je een opleiding tot hulpverlener of mantelzorger volgen waarbij je kennis kunt maken met thuiszorg? Kortom, in de zorg zijn er vele functies de je kunt gaan invullen. Het is dus handig als je weet waar je graag zou willen gaan werken met jou afgeronde opleiding! Lees daarom snel verder!

Zorg en welzijn

Ben je student of nieuwkomer? Of overweeg je misschien een andere baan? Het veld van zorg en welzijn heeft veel verschillende functies; van de operations supervisor tot bijvoorbeeld zorgtechnicus. Voor elke andere functie heb je natuurlijk andere voorwaarden nodig. Deze kun je uiteraard vooraf checken. Zo kun je precies uitzoeken welke functie eventueel bij jouw wensen zou passen. Voor vacatures binnen de zorg zou lievegoed je goed kunnen helpen. Lievegoed is hét startpunt als het gaat om een leuke baan binnen de zorg!

Welke branche in de zorg past bij jou?

Het gebied van gezondheid en welzijn is verdeeld in vele takken. Verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) is veruit de grootste bedrijfstak. Naast deze branches zijn er maatschappelijke en maatschappelijke sectoren, denk maar aan verpleging, thuiszorg en hulpverlening (VVT), ziekenhuis- of medisch specialistische zorg, GGZ, gehandicaptenzorg, jeugd of huisartsen. Daarnaast zijn er zeven niveaus om in de zorg te werken. Het begint op niveau 1 op het mbo en eindigt op niveau 7, een masteropleiding aan de universiteit. Check dus vooraf goed welke functies jij kunt vervullen met je vooropleiding.

Trends in de zorg

Vergeleken met de rest van de economie hebben veel zorgmedewerkers een langdurig contract. De meesten werken ook parttime. Hoewel de meeste medewerkers in dienst zijn bij een zorgorganisatie, zijn er talloze redenen om voor detachering te kiezen, zoals de mogelijkheid om voor meerdere organisaties en in verschillende functies te werken. Met uitzondering van commercie zijn de meeste vacatures in de zorg- en welzijnssector. De vacatures zijn soms moeilijk in te vullen, vooral in de geestelijke gezondheidszorg, de ziekenhuiszorg en andere medisch specialistische zorg. Vooral IG-verzorgers en verpleegkundigen zijn zeldzaam. Neem dus zeker eens een kijkje bij lievegoed voor de juiste vacatures die bij jou passen.