Voorkom de belangrijkste fouten en win je ex terug
2 March 2022

Je bent niet de enige die spijt heeft dat je relatie voorbij is. Nu je een tijdje hebt gehad om na te denken besef je dat je ex wellicht wel degelijk de ware voor je is. In het begin was jullie relatie vlammend en waren jullie smoorverliefd. Maar op een gegeven moment begonnen jullie elkaar minder te waarderen. Uiteindelijk is dit de meest voorkomende reden dat een koppel uit elkaar gaat. Alle andere oorzaken komen hier uit voort. Geen paniek, want het is wel degelijk mogelijk om je ex terug te winnen. Zelfs wanneer je op grote afstand van elkaar woont. Zolang je de onderstaande fouten maar voorkomt.

Je bent veel te vriendelijk en komt daardoor meelijwekkend over

Wees vooral niet te aardig voor je ex. Dit klinkt waarschijnlijk erg apart voor de meeste lezers. Maar het heeft allemaal met de onderliggende psychologie te maken. Je ex heeft ongetwijfeld overwogen hoe het zou zijn om jullie relatie voort te zetten. Net zoals bij jou worden de voors en tegens tegen elkaar weggestreept. Wellicht komt het in zijn of haar hoofd opzetten dat ze een betere partner kan vinden. Als jij met hangende pootjes smeekt om teruggenomen te worden bevestig je deze gedachte alleen maar. Uiteraard is het ook niet de bedoeling om heel onaardig te doen. Maar het heeft absoluut geen zin om zielig over te komen en telkens te vertellen hoeveel je nog van je ex houdt.

Je geeft je ex geen tijd om je te missen

Iedereen kent het gezegde ‘je weet pas wat je hebt wanneer het weg is’. Daar zit heel veel waarheid in. Jij hebt dit zelf waarschijnlijk ook ondervonden. Tijdens de breuk leek het een goed idee om uit elkaar te gaan. Maar nu heb je daar spijt van. Je bent enige tijd zonder je ex geweest en herinnert nu de positieve aspecten van jullie relatie. Datzelfde mechanisme is bij je ex aan het ontstaan. Maar wanneer jij dagelijks belt of zelfs langskomt heeft hij of zij niet de gelegenheid om jou echt te missen. Geef hem of haar dus de gelegenheid om alleen te zijn en jou echt te missen.

Win je ex terug door psychologie in te zetten

Mensen zijn complexe wezens, totdat je de psychologie erachter ontdekt. Dan blijkt opeens dat we reageren op vrij simpele triggers. Het is mogelijk om die in je voordeel te gebruiken en je ex terug te winnen. Dat is de effectieve aanpak in deze bijzondere ex terug methode.