Visum aanvragen Tanzania
8 September 2020

Op het moment dat je wilt wonen en werken in Tanzania moet je een visum aanvragen. Het aanvragen van een visum kan een lastige taak zijn. Je hebt er namelijk heel erg veel papieren voor nodig. Verhuizen naar Tanzania kan daarom best lastig zijn. Daarom is het wel handig om te weten wat je kunt krijgen en wat je er voor nodig hebt.

Tanzania

Toeristen visum

Op het moment dat je als toerist naar Tanzania wilt reizen, is het verplicht om een toeristen visum aan te vragen. Zonder visum ben je niet gemachtigd om in Tanzania te leven. De visa zijn altijd tot twee maanden na moment van afgifte geldig. Er zijn twee verschillende visa die je aan kunt vragen.

wat zijn de kosten voor tanzania visum

Single entry toeristen visum

Wanneer je voor een single entry visum kiest, kun je maar één keer het land binnen gaan. Op het moment dat je dan het land verlaten hebt, is het niet meer mogelijk om met het zelfde visum weer terug te keren. Het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden. Dit is dus een goede optie als je van plan  bent in het land te blijven.

Om een single entry visum te krijgen, moet je enkele papieren inleveren. Een paspoort die nog minimaal zes maanden geldig is, enkele pasfoto’s in kleur zonder dat je je tanden ziet en een vluchtbevestiging.

Multiple entry toeristen visum

Zoals de naam al zegt, kun je met een multiple entry visum meerdere keren een land in en uit. Dit maakt het ideaal als je door wilt reizen. Hier zitten wel enkele extra voorwaarden aan. Je moet namelijk aan kunnen tonen dat je meerdere reizen door het land boekt.

Om een multiple entry visum aan te vragen, heb je een aantal papieren nodig. Zo heb je een paspoort die nog minimaal zes maanden geldig is, enkele pasfoto’s in kleur zonder dat je je tanden erop kunt zien en een vluchtbevestiging met meerdere reizen erop.

Zakelijk visum

Het kan ook voorkomen dat je voor zaken naar Tanzania gaat. Als dit het geval is moet je een zakelijk visum aanvragen. De visa zijn altijd tot twee maanden na afgifte geldig. Er zijn ook twee verschillende mogelijkheden met een zakelijk visum.

Zakelijk single entry visum

Op het moment dat je voor één keer naar Tanzania reist, kun je het beste een zakelijk single entry visum aanvragen. Zo kun je in het land reizen wat je wilt. Maar op het moment dat je buiten het land komt, is het niet meer mogelijk om terug te gaan. Dat is wel heel erg belangrijk om rekening mee te houden.

Voor het zakelijk single entry visum heb je een aantal papieren nodig. Zo heb je een paspoort die nog minimaal zes maanden geldig is, een aantal pasfoto’s in kleur zonder dat je je tanden kunt zien, een garantiebrief en een vluchtbevestiging nodig.

Zakelijk multiple entry visum

Op het moment dat je voor een zakelijke reis naar Tanzania reist, kan het voorkomen dat je tussendoor naar een ander land moet reizen. Dan is het slim om een zakelijk multiple entry visum aan te vragen. Op die manier kun je door het land reizen wat je wilt en is het mogelijk om meerdere keren het land in en uit te gaan.

Voor het zakelijk multiple entry visum heb je een aantal papieren nodig. Zo heb je een paspoort die nog minimaal zes maanden geldig is, een aantal pasfoto’s in kleur zonder dat je je tanden kunt zien, een garantiebrief en een vluchtbevestiging met meerdere vluchten erop nodig.

Reizen met kinderen

Wanneer je van plan bent te reizen met minderjarige kinderen, is het verplicht om je aan bepaalde extra regels te houden. Kinderen moeten namelijk een eigen reisdocument mee hebben en mogen niet meer op het paspoort van de ouders bijgeschreven staan.

Verder is het heel erg goed mogelijk dat je grondig gecontroleerd wordt door de Koninklijke Marechaussee. Dit doen ze om internationale kinderontvoering te voorkomen. Dit kan een hele hoop tijd kosten.

Op het moment dat je als volwassene met een kind reist waar je gezamenlijk gezag over hebt of waar je geen gezag over hebt, moet je een formulier laten invullen om aan te tonen dat je toestemming hebt van de persoon of personen die gezag hebben over het kind. Zonder deze documenten mag je niet met het kind naar het buitenland reizen.