Een fulltime loon met de verkoop van e-books voor de Amazon Kindle?
15 September 2012

Het loopt storm op de e-bookmarkt. De e-readers zijn niet aan te slepen en fabrikanten vechten om marktaandeel. Eén onderneming lijkt deze strijd te gaan winnen: Amazon. En dat biedt bijzondere kansen voor gewiekste internetondernemers.

Eind juli stapte ik zelf in met een Engelstalig e-book onder een pseudoniem. Iedereen die een Kindle e-reader of een app op zijn smartphone of tablet heeft, kan dit boek bestellen. Sinds de uitgave verdien ik er ongeveer $ 60 per week mee. Een tweede boek flopte (eigen schuld), en een derde e-book geef ik deze week uit is net uit en heeft in de eerste vier dagen al ruim $ 200 binnengehaald. Dat belooft wat!

Je hoeft geen schrijver te zijn

Als je Engels niet op moedertaalniveau is, raad ik je af zelf een e-book te schrijven voor de Amazon Kindle Store. Je kunt hem net zo makkelijk door een freelancer laten schrijven. Ik deed dat na het lezen van een puike handleiding over het publiceren op Amazon (koop hem via die affiliate-link en ik geef je een aantal extraatjes; zie onderaan dit artikel). De auteur hiervan begon afgelopen januari met het publiceren van e-books en is nu al naar $ 1800 aan royalty’s per maand gegroeid. Ik kan dat ook en als ik het kan, kan jij het óók!

Makkelijk

Het leuke hiervan is dat je hierbij niet van een Google-ranking afhankelijk bent of actief moet adverteren. Nee, als je in een categorie publiceert waarin veel wordt verkocht, gaat het helemaal vanzelf. Als je boek af is en je de boekomschrijving hebt geplaatst, kun je achterover leunen.

Nee, dat lieg ik. Er is één ding dat ik bijna vergeet: je hebt wel recensies voor je e-book nodig. Boeken zonder star rating zien er namelijk verdacht uit: waarom heeft niemand er een recensie voor geschreven? Wordt dit boek totaal niet verkocht, of zo?

Wie het e-book Publishing for Profit koopt, de handleiding waar ik het al eerder over had, krijgt daarmee ook toegang tot een forum. Op dat forum zijn tientallen auteurs actief die net als jij en ik hun eerste stappen zetten in de Kindle-wereld. We helpen elkaar met recensies, zodat de boeken een ‘star rating’ krijgen en aantrekkelijker voor kopers zijn. De gids zelf beantwoordt de volgende vragen:

 • Welk soort boeken wordt goed verkocht?
 • Waar kun jij met jouw boek de concurrentie aangaan?
 • Hoe verzin je een pakkende boektitel?
 • Aan wie kun je het schrijven uitbesteden?
 • Hoe maak je het boek op?
 • Wat voor omslagen zijn onweerstaanbaar?
 • Hoe zet je je boek in de Amazon Kindle Store?
 • Welke boekbeschrijving zorg voor hogere verkoopcijfers?
 • Hoe scoor je reviews?

Ben ik de Kindle-expert?

Afgelopen donderdag pilste ik wat met Mitchel van Duuren van Internet Miljonair, die hier op Gran Canaria was. Hij was prettig verrast over de inkomsten die mijn e-book op Amazon genereert. “Man, je moet de Nederlandse Kindle-goeroe worden,” riep hij enthousiast. Dat klinkt verleidelijk, maar op dit moment heb ik daar gewoonweg de tijd niet voor. Met een boek in de koker en een verhuizing naar Thailand in het verschiet, kan ik alleen maar andermans gids aanprijzen.

Maar ik weet het goed gemaakt: ik zal op deze site bijhouden hoe het met mijn inkomsten gaat en zal tips en trucs geven. Om daar het blokje met het laatste nieuws niet mee te vervuilen (ik weet dat niet iedereen hier interesse in heeft), doe ik dat via de pagina Kindle-uitgevers die je hierboven ziet.

Ik bied jou heel wat extraatjes

Dat aanprijzen doe ik trouwens van harte. Eric Lynn laat zien hoe makkelijk het is om, mits je de stappen volgt en kwaliteit publiceert, een leuk zakcentje of zelfs een fulltime loon (afhankelijk van het aantal boeken dat je uitgeeft) te genereren.

Als het jou ook wat lijkt om hiermee te experimenteren, is dit een goed moment om in te stappen. Het aantal kopers stijgt veel sneller dan het aantal nieuwe boeken. Als je via de link in dit artikel de gids van Eric Lynn koopt, geef ik je een aantal extra’s:

 • Je krijgt toegang tot mijn geheime Facebook-groep voor Kindle-uitgevers, waar je andere Nederlandse uitgevers vragen kunt stellen en waar je boekreviews kunt regelen
 • Ik laat je zien met welke boeken ik minimaal $ 60 per week verdien
 • Ik vertel je waar ik mijn schrijvers inhuur
 • Je krijgt de contactgegevens van de ontwerper van mijn boekomslag
 • Je mag mij alle vragen stellen die maar in je opkomen over uitgeven voor de Kindle (Nederlandse support is toch wel wat lekkerder)

Dus waar wacht je nog op? Koop Publishing for Profit via deze link en mail me je aankoopbewijs. Daarna stuur ik je de bovenstaande info en mag je me bestoken met vragen. 😉

Wie lid is van mijn nieuwsbrief, zag de informatie in dit artikel trouwens al eerder voorbij komen. Met andere woorden: je mist de boot als je je nog niet ingeschreven hebt! Hieronder vind je het formuliertje.