Wat kost een maand in Chiang Mai? Uitgaven in november 2013
24 December 2013

Nadat ik er achter kwam dat ik op Koh Samui € 32 per dag uitgaf, was ik vastbesloten in Chiang Mai goedkoper uit te zijn. Het resultaat? Leven als een koning voor bijna € 29 per dag.

In een maand waarop ik verrassend veel SEO-werk kreeg, was een biertje hier en een duur etentje daar geen enkel punt. Van fanatiek kosten besparen was dus geen sprake. Toch pakte een maandje Chiang Mai zo’n honderd euro goedkoper uit dan het levensonderhoud op Koh Samui.

Een maand van 25 dagen

Omdat ik er op lazy Koh Samui moeite mee had mijn uitgaven dagelijks bij te houden, schoten er zes dagen bij in. Daarom heb ik voor een realistische vergelijking ook maar 25 dagen van november gepakt. Het totaalbedrag kwam waarschijnlijk boven de € 800.

Even voor de duidelijkheid: dit zijn de kosten voor één persoon. Soms heb ik voor ons beiden een maaltijd of de boodschappen opgehoest. Een stelletje dat strikter de kosten deelt, is minder kwijt per persoon. Daarentegen zal iemand die alleen reist waarschijnljk meer excursies doen en vaker uitgaan.

Dit is en blijft dus een heel persoonlijk overzicht, maar het geeft je een goed idee van de kosten in Chiang Mai. Klik hier voor de complete spreadsheet.