Tips bij werken vanuit Mexico
18 November 2022
Mexico

Voor vele digital nomads is Mexico een ideale plek om te kunnen reizen en werken. Echter, wanneer je reizen en werken vanuit Mexico wil combineren zijn er een aantal onderwerpen waarmee je rekening moet houden. In dit artikel vertellen geven wij jou een aantal tips die bij deze onderwerpen komen kijken. Deze tips variëren van het visum tot je uren bijhouden.

Het visum

De meeste digital nomads vragen meestal geen visum aan als ze naar Mexico gaan. Dit komt doordat een visum hier niet verplicht is als je minder dan 180 dagen verblijft. Wel krijg je bij aankomst een toeristcard en deze moet je niet verliezen. Als Mexico je zo goed bevalt dat je er langer wil blijven is er één makkelijke optie. Als je de grens over gaat en dan weer met een vliegtuig terug land in Mexico krijg je een nieuwe toeristcard. Op deze manier omzeil je het superlang durende administratieve gedeelte dat je krijgt wanneer je naar een immigratiebureau gaat voor het verlengen van je visum.

De simkaart

De internetverbinding is Mexico is over bijna overal prima, vooral in de grote steden. Echter, het is algemeen bekend dat je eigen abonnement het hier niet zal doen. Een goede tip is het kopen van een nieuwe simkaart als je aankomt in het land. Deze zijn totaal nier prijzig en daardoor erg aantrekkelijk, zeker aangezien internet als digital nomad een primaire behoefte is.

Uren en overuren bijhouden

Je uren bijhouden is iets waar je goed rekening mee dient te houden. Niet alleen in je baas te laten zien dat je niet alleen maar voor het plezier in Mexico bent, maar ook omdat er een tijdsverschil is tussen de continenten en je baas hierdoor lastig kan inschatten wanneer je aan het werk bent. Je tijd bijhouden kan op verschillende manieren, zo kun je gebruik maken van Excel of van één van de vele apps die hiervoor beschikbaar zijn. Wil je meer tips hierover ontvangen kijk dan ook vooral eens hier; uren bijhouden.

Overige handige informatie

Als laatste zijn er nog meerdere kleine onderwerpen waar je rekening mee moet houden. Kijk bijvoorbeeld vooraf al eens naar de valuta in Mexico en doe onderzoek naar welke banken je pinpas en/of creditcard accepteren. De munteenheid in Mexico is de Mexicaanse peso, deze wordt afgekort met MXN een aangeduid met een teken dat lijkt op het dollarteken. Ook is het handig om bij je eigen bank al geld te wisselen aangezien ze in Mexico een groter wisseltarief vragen. Wissel vooral niet op het vliegveld en niet bij random wisselkantoren. Doe dit alleen bij officiële banken die hiervoor bedoeld zijn. Controleer en bereken ook altijd het bedrag dat je krijgt en/of zou moeten krijgen.
Naast de valuta dien je ook onderzoek te doen naar een aantal inentingen. Deze zijn niet verplicht, maar inentingen tegen DTP, Hepatitis A en B en rabiës worden wel aanbevolen.