Swipe card
13 March 2021

 Swipe is het nieuwe kind op het cryptoblok. Nauwelijks 1 jaar oud, heeft het multi-asset cryptocurrency ecosysteem een snelheid van ontwikkeling gezien die misschien ongeëvenaard is in de crypto ruimte. 

In de eerste maanden van zijn bestaan heeft het partnerschappen gesloten met onder andere Coinbase en Binance. De laatste kocht Swipe officieel in juni van dit jaar om zijn cryptocurrency debetkaarten aan te drijven. 

In slechts de laatste 2 maanden heeft Swipe’s SXP token een prijsstijging van bijna 10x gezien. Dit kwam nadat het bedrijf aankondigde dat ze hun tenen in DeFi zullen dompelen door de introductie van een suite van applicaties en protocollen die zullen worden bestuurd door het SXP-token. Factor in een recente AMA suggereert dat Swipe speelt met het idee om een volledig gelicentieerde bank te worden en je hebt een recept voor een hel van een moonshot! 

Wat is Swipe? 

Swipe is een bedrijf dat een groot aantal cryptocurrency-gerelateerde diensten aanbiedt, waaronder een multi-currency wallet, cryptocurrency debetkaarten, cryptocurrency betaaloplossingen voor handelaren, cryptocurrency lenen, cryptocurrency sparen, en aangepaste uitgifte van cryptocurrency debetkaarten. 

Hoewel het bedrijf is geregistreerd in Londen, Engeland, zijn het hoofdkantoor en het team gevestigd in Taguig, een stedelijk district van Manilla, Filippijnen. Swipe heeft ook gewerkt aan de ontwikkeling van het Swipe Network, een ecosysteem van DeFi-protocollen (hierover later meer). 

Swipe vs Binance card

BinanceOok al lijkt Swipe erg veel voordelen te hebben, bij Swipe kun je niet kiezen voor crypto staking. Dit is een steeds meer gebruikte beleggingsstrategie voor veel crypto beleggers. Ook komt de Swipe kaart anno bijna 2022 niet voor in de top 10 van de website https://www.investopedia.com/ als de beste crypto creditcards, en heeft Binance een cashback van 8 %. Allemaal grondige redenen om te kiezen voor Binance.

Swipe wallet 

De Swipe cryptocurrency wallet ondersteunt meer dan 30 cryptocurrencies en fiat currencies. Het is een gecentraliseerde wallet die zijn fondsen heeft beveiligd door Binance’s SAFU fonds en 200 miljoen USD of verzekering van Coinbase Custody (100m USD) en BitGo (100m USD). 

De meeste fondsen worden op elk moment in een koude opslag bewaard. Gebruikers kunnen naadloos switchen tussen activa in de app en kunnen ze ook direct kopen met een debetkaart, creditcard of bankoverschrijving. 

Swipe Crypto Debetkaarten 

In tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrency debetkaarten, kunt u met de Swipe cryptocurrency Visa Debit cards direct aankopen doen met cryptocurrency (zonder handmatige conversie). Er zijn 4 niveaus van debit card: Saffron, Sky, Steel, en Slate. 

Alle behalve de Saffron kaart vereisen dat je Swipe’s SXP token inzet om de progressief meer lucratieve beloningen te ontvangen, waaronder 100% kortingen voor Spotify, Netflix, Hulu, Amazon Prime, en Apple Music, en 10% kortingen bij Travala, Starbucks, Airbnb, en Uber. 

Een van de verkoopargumenten van de cryptocurrency debetkaarten van Swipe is de cashbackbeloning die kan oplopen tot 5% en wordt uitbetaald in Bitcoin. Alle kaarten bieden ook contactloze (NFC) betalingen, ATM-opnames, en lucratieve verwijzingsbeloningen tot 3000 $USD. U kunt zelfs een digitale versie van de debetkaart gebruiken met alleen uw telefoon en kunt de digitale Swipe-kaart overal gebruiken waar Google Pay en Apple Pay worden geaccepteerd. 

Swipe Pay 

Met Swipe Pay kunnen handelaren betalingen in cryptocurrency’s ontvangen. Merchants kunnen er ook voor kiezen om cryptocurrency betalingen automatisch om te laten zetten in 1 van de meer dan 20 fiat valuta’s die Swipe aanbiedt. 

Er zijn geen kredietcontroles nodig, en Swipe Pay is beschikbaar in meer dan 180 landen (maar niet de Verenigde Staten of de Filipijnen). 

Swipe-krediet 

Swipe Credit is een gecentraliseerd platform voor het lenen van cryptocurrency. Vergelijkbaar met gedecentraliseerde cryptocurrency leenprotocollen zoals Compound, vereist Swipe Credit dat u uw leningen overcollateralize. 

Met andere woorden, u kunt slechts 50% van de USD-waarde van de cryptocurrency opnemen die u als onderpand hebt vastgezet. Rentetarieven op leningen beginnen bij 6% per jaar. Beschikbare cryptocurrencies om te lenen zijn USDT, PAX, BTC, ETH, DAI, XRP, SXP, EOS, USDC, LTC, en BCH. 

Swipe Sparen 

Met Swipe Savings kunnen gebruikers een van de 12 bovengenoemde cryptocurrencies storten in ruil voor een jaarlijks rendement (APY) van maximaal 14%. Activa kunnen worden gedeblokkeerd of vergrendeld en hoe langer u uw fondsen in Swipe Savings vergrendelt, hoe hoger de APY. De SXP die is ingezet om de prestigieuzere Visa Debit-kaarten van Swipe te verwerven, worden automatisch vergrendeld in Swipe Savings en bouwen rente op terwijl ze vergrendeld zijn. 

Swipe Uitgifte 

Swipe Issuing stelt derden in staat om fysieke en digitale cryptocurrency debetkaarten te creëren met nul gedoe. Swipe doet al het zware werk op het gebied van regelgeving, compliance en netwerkvereisten in ruil voor een set-up fee, uitgiftekosten en een klein deel van de transactiekosten. 

Kaarten zijn aanpasbaar in zowel ontwerp als functies. Leuk weetje: Binance gebruikt Swipe Issuing voor hun Binance Debit Card. 

Wat is SXP Cryptocurrency? 

SXP is een cryptocurrency gebouwd op de Ethereum blockchain als een ERC-20 token. Het wordt gebruikt om te betalen voor vergoedingen voor de verschillende producten binnen het Swipe-ecosysteem. SXP is nodig om de meer prestigieuze niveaus van Swipe debetkaarten te bereiken en kan ook worden gebruikt voor betalingen die worden gedaan met Swipe debetkaarten. 

Zodra het Swipe-netwerk is gelanceerd, zal SXP worden gebruikt om de verschillende protocollen binnen het DeFi ecosysteem te besturen en worden gebruikt voor staking om de netwerkbeveiliging te verbeteren. 

De totale voorraad SXP bedraagt 300 miljoen. Wanneer SXP wordt gebruikt om te betalen voor vergoedingen binnen het Swipe 

De totale voorraad SXP bedraagt 300 miljoen. Wanneer SXP wordt gebruikt om te betalen voor vergoedingen binnen het Swipe-ecosysteem, wordt 80% van de SXP die wordt gebruikt om voor die vergoedingen te betalen, verbrand door een smart contract. Dit maakt SXP een deflatoire cryptocurrency. 

Het heeft echter een “deflatie limiet” van 100 miljoen, op welk punt nieuwe tokens alleen zullen worden geslagen om beloningen te bieden aan bepaalde deelnemers in het ecosysteem (bijv. stakers). 1 SXP token is nodig om toegang te krijgen tot de verschillende producten van Swipe, waaronder DeFi protocollen op het Swipe Netwerk. 

Swipe Token ICO 

Er waren twee initial coin offerings van Swipe’s SXP tokens. De eerste was een private verkoop die plaatsvond op 1 augustus 2019 en zag iets meer dan 19,5 miljoen SXP verkocht tegen een prijs van 0,20 $USD voor een totaal van iets meer dan 3,9 miljoen USD. De tweede was een openbare verkoop die plaatsvond op 2-9 augustus 2019 en zag iets meer dan 40,4 miljoen SXP ook verkocht worden tegen een prijs van 0,20$USD voor een totaal van iets meer dan 8 miljoen USD. 

Van de resterende 240 miljoen SXP tokens werd 20% (60 miljoen) toegewezen voor het Swipe team, 40% (120 miljoen) werd toegewezen aan reserves, en 20% (60 miljoen) werd toegewezen voor de oprichters van het project. 

Deze resterende tokens zijn time-locked in een smart contract waarbij 600 000 SXP tokens per maand worden vrijgegeven aan het Swipe team, 1,2 miljoen SXP tokens maandelijks worden vrijgegeven aan reserves voor groei van het ecosysteem (staking beloningen, airdrops etc.) en 10 miljoen tokens op jaarbasis worden vrijgegeven aan de founders. Alle tokens zullen in omloop zijn tegen augustus 2028. 

Het Swipe-netwerk 

Het Swipe Network is een ecosysteem van WiFi toepassingen en protocollen die momenteel in ontwikkeling zijn. Deze omvatten Swipe Swap, Swipe Finance (SwipeFi), Swipe Staking, en Swipe Governance. SXP cryptocurrency houders zullen governance hebben over alle Dapps op het Swipe Netwerk. 

Alle DeFi producten op het Swipe Netwerk zullen ook beschikbaar zijn op de Binance blockchain, en gebruikers zullen kunnen swappen tussen ERC-20 SXP tokens en BEP2 (Binance Chain) SXP tokens zonder kosten. 

Swipe Swap 

Swipe Swap is een geautomatiseerde market maker (AMM) die gebruikers in staat stelt om te swappen tussen activa op en tussen de Ethereum en Binance Chain blockchains. 

Gebruikers zullen de mogelijkheid hebben om liquiditeit te verschaffen aan het protocol door hun Ethereum of Binance Chain tokens te storten. In ruil daarvoor ontvangen ze een deel van de 0,3% handelskosten op het protocol. 

Swipe Financiën 

Swipe Finance (of SwipeFi) is een gedecentraliseerd leenprotocol vergelijkbaar met Compound. Gebruikers kunnen er een half dozijn op Ethereum en Binance gebaseerde cryptocurrencies lenen en uitlenen, waaronder BUSD, BNB, DAI, ETH, USDT, en USDC. Net als Compound zal het een dynamische APY op gedeponeerde activa en leningen hebben. Leners kunnen hun cryptocurrency op elk gewenst moment opnemen en leners hebben geen tijdslimieten voor het terugbetalen van hun leningen. 

Swipe Staking 

Swipe Staking zal SXP-houders toelaten hun op Ethereum of Binance chain gebaseerde SXP-tokens in te zetten om het Swipe-netwerk te beveiligen. 20 000 SXP zullen dagelijks worden verdeeld vanuit de SXP-reserves naar stakers gedurende de periode van 4 jaar die nodig zal zijn om alle toegewezen tokens uit te geven. 

Nadat alle SXP-tokens in de reserves zijn verdeeld, zullen stakers “transactievergoedingen verdienen op het netwerk”. Stakers zullen ook in staat zijn om te stemmen met behulp van hun staked SXP-tokens. Staking zal beschikbaar zijn op de Swipe wallet en via de Ledger hardware wallet. 

Swipe-bestuur 

Het Swipe Governance-platform zal SXP-houders in staat stellen voorstellen in te dienen en te stemmen voor voorgestelde wijzigingen in elk van de protocollen op het Swipe-netwerk. Er zijn 300 000 SXP-tokens nodig om een voorstel in te dienen, en 1 SXP-token staat gelijk aan 1 stem voor of tegen het voorstel. 

Houders van SXP-tokens zullen kunnen stemmen voor wijzigingen van elementen zoals: het toevoegen van tokens aan SwipeFi en Swipe Swap, het wijzigen van rentetarieven in SwipeFi, het wijzigen van de burn rate van SXP, en het wijzigen van de handels- en transactiekosten op het Swipe-netwerk. Het is niet bekend of gebruikers beloningen zullen ontvangen voor het stemmen. 

SXP token prijsanalyse 

Het SXP token heeft nogal een opmerkelijke prijsgeschiedenis. Het kwam bijna precies een jaar geleden op de markten in augustus van 2019 iets boven zijn ICO-prijs van 0,20 $USD. In de daaropvolgende maanden zag het twee rally’s (oktober 2019 en februari 2020) waar het 2$USD doorboorde, en twee pull backs (november 2019 en maart 2020) waar de prijs van SXP kelderde naar respectievelijk 0,90$USD en minder dan 0,17$USD. 

SXP begon te rallyen in juli, een paar weken nadat Binance Swipe in juni had overgenomen. Sindsdien heeft SXP gezien parabolische groei, het bereiken van een hoogtepunt van iets meer dan 5 $USD slechts 2 weken geleden. 

Dit kan veroorzaakt zijn door de release van hun herziene “whitepaper” waarin gedetailleerd staat hoe SXP gebruikt zal worden binnen Swipe’s DeFi ecosysteem, het Swipe Network. Hoewel SXP is afgekoeld tot ongeveer 3 $USD, kan meer groei worden om de hoek zodra Swipe Netwerk protocollen zoals SwipeFi live gaan (geen financieel advies!). 

Swipe SXP uitwisseling ondersteuning 

Als u op zoek bent om uw handen op Swipe’s SXP cryptocurrency tokens te krijgen, zal uw beste weddenschap zijn om te gaan via Binance. Meer dan 60% van de SXP handel gebeurt op Binance, maar er is ook een fatsoenlijke hoeveelheid van het handelsvolume op Bittrex en KuCoin. Zoals eerder vermeld, zou u ook in staat moeten zijn om het SXP token direct te kopen met uw credit card, debit card, of met bankoverschrijving via de Swipe mobiele app. 

Een snel ding om op te merken is het indrukwekkende 24-uurs volume van SXP, dat meer is dan zijn huidige market cap! Dit is vrij ongelooflijk omdat het zeldzaam is om zo’n grote hoeveelheid handelsvolume te zien voor een cryptocurrency met een kleinere market cap. 

Ook, als je goed kijkt naar de totale voorraad van SXP, blijkt dat iets meer dan 30 000 SXP tokens zijn verbrand om te betalen voor vergoedingen. Dit suggereert dat mensen het token ook gebruiken en niet alleen verhandelen. 

Swipe SXP portemonnee ondersteuning 

Omdat SXP een ERC-20 token is, kan het worden opgeslagen op zo ongeveer elke wallet die Ethereum ondersteunt. De meest intuïtieve wallet om te kiezen zou de mobiele wallet van Swipe zijn. Onthoud echter dat de Swipe wallet gecentraliseerd is. 

Dit betekent dat het geld dat je daar opslaat, technisch gezien niet van jou is. Niet jouw sleutels, niet jouw crypto! Het helpt wel dat deze fondsen worden beschermd door Binance en Coinbase. 

Met die waarschuwing uit de weg, heb je geen tekort aan alternatieven als het gaat om het opslaan van je SXP. Als u de voorkeur geeft aan mobiele cryptocurrency wallets, kunt u de Trust Wallet, Coinomi wallet, Exodus Wallet, of Atomic Wallet gebruiken. De laatste twee bieden ook desktop wallets aan. 

Hardware wallet opties voor SXP cryptocurrency zijn Ledger, Trezor, en Keepkey. Vergeet niet dat SXP binnenkort ook beschikbaar zal zijn als een BEP2-token (Binance-keten). Wanneer dat gebeurt, zorg er dan voor dat je je SXP naar het juiste netwerk overbrengt! Als je BEP2 SXP naar een Ethereum-adres stuurt, ben je je SXP kwijt! 

Swipe Stappenplan 

Hoewel Swipe nog maar iets meer dan een jaar bestaat, is de lijst met prestaties opmerkelijk. Deze zijn allemaal vermeld op hun Medium pagina en de meeste van hen hebben alleen in de afgelopen paar maanden plaatsgevonden. 

Deze omvatten de lancering van de Swipe Wallet slechts 1 maand na de lancering van Swipe, de integratie van Apple Pay, Google Pay, en Samsung Pay, gekocht worden door Binance, samenwerking met Chainlink en Elrond, en de lancering van hun staking testnet. 

De toekomstige mijlpalen van Swipe zijn vrij algemeen. Deze omvatten het uitbreiden van hun diensten in andere regio’s, met name Zuidoost-Azië, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Afrika. Ze zijn ook van plan om de aankomende DeFi applicaties op het Swipe Netwerk toegankelijk te maken via hun mobiele app. 

In een recente AMA, merkte COO John Khenneth op dat er geen exacte data worden gegeven voor wanneer Swipe verwacht deze toekomstige doelen te bereiken. Als zodanig zijn er geen data vastgesteld voor wanneer de lancering van het Swipe Network. 

Waarom we juist op Swipe Swipe 

In wat een primeur kan zijn voor cryptocurrency, heeft Swipe achtereenvolgens functionerende producten geleverd aan haar consumentenbestand. Of het nu gaat om de Swipe Wallet of Swipe’s cryptocurrency debetkaarten, het lijkt erop dat je gegarandeerd een betrouwbaar product krijgt zolang de naam en het logo van het bedrijf eraan verbonden zijn. 

Het lijkt erop dat Swipe alles goed heeft gedaan, en dit is precies waarom Binance CEO Changpeng Zhao Swipe heeft gekocht (dat en omdat Binance problemen had met het ontwikkelen van hun eigen cryptocurrency debetkaarten). 

Dit roept de vraag op: hoe is dit in hemelsnaam mogelijk? Hoe kan zo’n klein bedrijf zo’n grote ICO van hun token lanceren, samenwerken met enkele van de grootste namen in cryptocurrency, en vervolgens binnen een jaar worden gekocht door de grootste cryptocurrency exchange ter wereld? Of Swipe heeft een bovenmenselijk team (wat niet het geval lijkt te zijn) of er is iets meer aan de hand dan op het eerste gezicht lijkt. 

Hoewel we onszelf in een van de vele konijnenholen kunnen speculeren, lijkt er hier echt één mogelijkheid te zijn: er zat groot geld en grote namen achter het project voordat het begon. Dit is waar het vreemd begint te worden. 

Om te beginnen is er nergens in hun documentatie sprake van investeringen in durfkapitaal of partnerschappen voorafgaand aan de lancering van het project. Het zou de werkwijze kunnen zijn van de CEO van Swipe, Joselito Lizarondo, die blijkbaar een vroege aanhanger en mijnwerker van Bitcoin was. 

Dit brengt ons tot een verontrustende vaststelling: een relatief gebrek aan informatie. Ja, Swipe heeft een Github, maar alleen voor hun API; hun kernactiviteiten zijn niet open source. De enige 2 YouTube-video’s op het Swipe YouTube-kanaal hebben de commentaren uitgeschakeld, slechts één van deze video’s toont een lid van het Swipe-team dat duidelijk uit een script voorleest, de weinige Medium-posts die ze hebben gemaakt zijn vrij kort en weinig gedetailleerd, en hun “whitepaper” is eigenlijk niet meer dan een producthandleiding die geen van de technische elementen van het project uitlegt. 

Ware het niet voor zijn opmerkelijke partnerschappen, functionerende producten, en transparantie als het gaat om de SXP token’s distributie en emissie, zou Swipe snel worden beschouwd als oplichterij en haar SXP token slapped met het label van shitcoin. 

Het is ook interessant om op te merken dat Swipe handig Binance in staat stelt om te experimenteren met DeFi protocollen en cryptocurrency debit card met verminderde verantwoording mocht er iets misgaan. 

Ook al lijkt de backend van Swipe te ontbreken, de frontend is ontegenzeggelijk spectaculair (en functioneel!). Swipe’s overname door Binance, hoewel mogelijk verontrustend voor sommigen, zal ongetwijfeld een lange weg gaan in het helpen van Swipe om haar DeFi dromen te actualiseren met het Swipe Network. 

Met de SXP token binnenkort worden gebruikt voor het bestuur over deze krachtige protocollen en de sleutel die vrij letterlijk Swipe’s verschillende producten en toepassingen draait, zowel Swipe en de SXP token hebben een zeer, zeer veelbelovende toekomst. 

Aanbevolen afbeelding via Swipe & Shutterstock