Spaans sprekende landen
22 June 2022
Spaanssprekende landen

Gezien het feit dat het Britse Rijk ooit het grootste deel van de wereld regeerde, is Engels de meest praktische taal die je kunt bezitten. En nu de VS wereldheerschappij heeft verworven, is het de universele taal.

Maar als je alleen Engels gebruikt, sluit je jezelf vaak uit van een heleboel fantastische mogelijkheden. Andere taalgemeenschappen zijn zo omvangrijk dat Engels leren eigenlijk niet nodig is.

Eén zo’n groep is Spaans.

Spaans is een van onze toptalen om voor zaken te leren, omdat het de op drie na meest gesproken taal ter wereld is en in landen op elk continent wordt gesproken.

Het is ook geen al te grote uitdaging. Een Engelssprekende heeft tussen de 600 en 750 uur oefening nodig om vloeiend te worden. Met zes maanden gerichte inspanning zou het voor een Engelstalige een van de eenvoudigste talen zijn om te leren.

Spaans studeren is dus zeker de manier om te doen als je echt alle mogelijkheden wilt verkennen. Je zult beloond worden met burgerschap (omdat veel Spaanstalige landen taalvereisten hebben voor burgerschap) en toegang tot een groot aantal landen over de hele wereld.

We hebben een lijst samengesteld van de top zeven Spaanstalige landen, of je de taal nu al beheerst of je er in wilt verdiepen. Deze zeven landen, wat ze te bieden hebben en waarom je de Spaanssprekende landen niet links moet laten liggen, komen allemaal aan bod in deze post.

Puerto Rico

Puerto Rico
Aangezien Puerto Rico een overzees gebiedsdeel is, beschouwen sommige mensen het als de 51ste staat van de VS. Al meer dan een eeuw worden de inwoners van Puerto Rico beschouwd als burgers van de VS.

Hoewel het alle kenmerken heeft van een Latijns-Amerikaanse natie, zou het, als we het met de anderen zouden vergelijken, het grootste BBP per hoofd van de bevolking en de meest ontwikkelde economie hebben. In Puerto Rico kunt u genieten van de vriendelijkheid van Latijns-Amerika en van de vele voordelen die het biedt om binnen de invloedssfeer van de VS te blijven.

Het zal u niet verbazen dat u kennis moet hebben van het volgende om in Puerto Rico te kunnen leven zonder elke dag voor onvoorziene uitdagingen te komen staan. Engels en Spaans.

Puerto Rico is het ultieme belastingparadijs voor bepaalde, maar niet alle, Amerikaanse bedrijven en hun eigenaars. De herziene belastingwetten van Art. 60, die op 1 januari 2020 in werking trad, maken de voordelen nog groter.

U kunt inkomsten-, dividend- en vermogenswinstbelastingtarieven tot 0% krijgen als u zich via specifieke programma’s daar vestigt, waardoor u in feite geen belasting meer hoeft te betalen. Bovendien wordt er geen belasting geheven op geld dat in Puerto Rico wordt verdiend door de Amerikaanse federale overheid.

Als u een bedrijf heeft, kunt u in aanmerking komen voor een vennootschapsbelasting van 4%. Er zijn echter wel beperkingen, zoals het vaststellen van uw woonplaats en ervoor zorgen dat de diensten van uw bedrijf worden geleverd in en vervolgens uit Puerto Rico worden uitgevoerd.

Theoretisch kan zelfs een inwoner van de VS zonder staatsburgerschap profiteren van deze uitstekende belastingtarieven.

Door zijn langdurige relatie met Spanje, zijn Caraïbische afkomst en zijn banden met de Verenigde Staten heeft dit gebied een bloeiende erfenis.

Mexico

Mexico
Tequila, nagerechten en middagdutjes behoren tot de eerste dingen die in je opkomen als je aan Mexico denkt. Dit stereotype verdoezelt echter veel. Mexico is dat allemaal en nog veel meer.

Om het in perspectief te plaatsen: de grenzen van Mexico beslaan het grootste deel van de oppervlakte van de VS. Bovendien heeft elk van de 31 staten een eigen cultuur, gastronomie, klimaat en natuurlijke rijkdommen.

Mexico Stad is de plek om naartoe te gaan als u de drukte van een stad wilt ervaren. U kunt naar Tulum reizen als u een strandvilla wenst. Er is Puerto Vallarta als u van vissen houdt. U kunt naar Queretaro gaan als u van bergen houdt, en er zijn ook jungles, bossen, stranden, woestijnen, en alles daartussenin.

Het is belangrijk op te merken dat verhuizen naar Mexico, cultureel niet al te schokkend zal zijn. Er is een aanzienlijke Amerikaanse expat-gemeenschap, en er zijn tal van Amerikaanse restaurantketens.

Als u niet van ketenrestaurants houdt, is er genoeg variatie in de Mexicaanse keuken om voor de rest van uw leven nieuwe dingen te proberen.

Mexicaans eten is zo heerlijk dat het tien jaar geleden door de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) werd opgenomen in de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid!

De belastingen zijn echter niet bijzonder hoog en vereisen een zorgvuldige voorbereiding, zoals in veel Latijns-Amerikaanse landen.

Colombia

Columbia
Omdat het cocaïneverleden van Colombia nog steeds een schaduw over het land werpt, werd er tot voor kort nauwelijks over gesproken. Het is echter een goed bewaard geheim onder degenen die bekend zijn met de Spaanssprekende wereld, met prachtige stranden, bergen en jungles.

Het heeft de op één na rijkste economie van Zuid-Amerika en is 1 van de Spaans sprekende landen in Zuid-Amerika, de verwachting is dat de economie in de toekomst nog veel verder zal groeien.

Er is al eerder gesproken over de vele voordelen van een verblijf in Colombia. Het is, in essentie, een land met een aparte cultuur, een verrukkelijke keuken, lage kosten van levensonderhoud en talrijke zakelijke mogelijkheden.

Het is ook vrij eenvoudig om naar Colombia te verhuizen en zelfs het staatsburgerschap te verkrijgen, echter
niet aangeraden om er permanent te gaan wonen, omdat je er, net als in Mexico, aan bepaalde onaangename belastingen wordt onderworpen.

Peru

Peru Machu Pichhu

De meeste mensen zouden denken dat iemand een misdaad heeft begaan als hij aankondigt dat hij naar Peru verhuist. Waarom zou iemand in hemelsnaam overwegen zich in Peru te vestigen

In de toekomst zullen we nog meer over dit land zult horen. Gezien de centrale ligging en de nabijheid van Chili, Colombia en Ecuador, kan het dienen als een hub voor zakelijke activiteiten in heel Latijns-Amerika.

Bovendien heeft het land zelf veel te bieden, waaronder prachtige stranden, imposante Andespieken en prachtige regenwouden. Peru heeft een overvloed aan gemakken en buitenactiviteiten voor een verbazingwekkend lage prijs van levensonderhoud.

Bovendien is het land vrij open. Ook buitenlanders worden hartelijk verwelkomd. De mensen zullen je altijd thuis laten voelen, zodat je je nooit een buitenstaander zult voelen.

De regering opereert echter heel anders dan de bevolking. Als je er permanent verblijft, is het niet het meest belastingvriendelijke land.

Bovendien worden de immigratieregels achter gesloten deuren aangepast. Met andere woorden, ook al staat er één ding in de wet, u zult waarschijnlijk meer dan het absolute minimum moeten hebben om erkend te worden.

Alles wel beschouwd, is een bezoek aan Lima, de hoofdstad van het land, aanraden. De wijk Miraflores, die de rijkste wijk van de stad is en veel hotels, bars, restaurants en andere etablissementen omvat.

Argentina

Argentina

Argentinië is de perfecte bestemming om je thuis te noemen als je een leven wilt leiden vol passie en ongeremde emotie, ten goede of ten kwade. De rijke cultuur van dit land heeft iets waardoor je er verliefd op wordt, of het nu de tango, de wijn of de heerlijke eersteklas stukken rundvlees zijn.

Bovendien is het net zo groot en divers als het op de kaarten lijkt. Er zijn mogelijkheden voor iedereen, of je nu in de buurt van wijngaarden, stranden of bergen wilt wonen.

Over het algemeen is het de ideale locatie om je thuis te voelen tijdens het reizen. Het grootste deel van de Argentijnse bevolking, ongeveer 85%, is van Europese afkomst, voornamelijk uit Spanje en Italië. Hoewel het een unieke Europese smaak heeft, heeft het ook een sterke Latijns-Amerikaanse component.

Er zijn enkele risico’s, net als met elke zich ontwikkelende economie. Aangezien de inflatiepercentages en de economie als geheel een beetje onvoorspelbaar zijn, is het niet te adviseren er te bankieren of een omvangrijk, duur onroerend goed te kopen.

Costa Rica & Panama

Costa Rica
Costa Rica’s prachtige stranden, niet de stad, zijn de grootste trekpleisters van het land. Als u besluit er te gaan wonen, moet u een maandelijks inkomen van $2500 kunnen aantonen. Het kan echter jaren duren om een aanvraag te verwerken om vervolgens te worden afgewezen.

Inwoners en niet-ingezetenen van Costa Rica zijn alleen onderworpen aan de territoriale belasting op hun inkomen dat binnen het land wordt verdiend. Dus, vanuit een fiscaal perspectief, zou het de moeite waard zijn om een verblijf in Costa Rica te overwegen als u geen inkomen uit deze natie heeft.

Panama
Door de snelle levensstijl en de indrukwekkende wolkenkrabbers in een tropische omgeving wordt Panama-Stad, de hoofdstad van Panama, vaak het Miami van Centraal-Amerika genoemd.

Doordat de USD als wettig betaalmiddel kan worden gebruikt, lijkt het leven in Panama-Stad veel op het leven in de VS, zowel wat de cultuur als wat het monetaire systeem betreft. Ook al is onroerend goed redelijk geprijsd, de prijzen zijn hoger dan je zou verwachten voor dat deel van de wereld.

Hoewel het dus niet de meest fascinerende locatie ter wereld is, biedt de stad aanzienlijke voordelen op het gebied van bankieren, investeren en woongelegenheid.

Negeer Spaanssprekende landen niet

Een van de belangrijkste economische regio’s in de wereld is Latijns-Amerika. Door krantenkoppen die de nadruk leggen op drugskartels boven economische output, wordt dit vaak over het hoofd gezien.

Velen zijn ontmoedigd om de rijke diversiteit die deze landen te bieden hebben te ontdekken, deels vanwege dit onterechte imago. Het is echter van cruciaal belang om geen zware penseelstreken te gebruiken.

Latijns-Amerika heeft problemen, net als elke andere opkomende economie. Maar in tegenstelling tot wat u misschien in de krantenkoppen leest, zijn ze vaak veel gemakkelijker aan te pakken.

Het is gemakkelijk over het hoofd te zien dat Latijns-Amerikaanse landen bijna de helft van EU evenaren, waardoor nieuws of waarschuwingen die in het ene gebied relevant zijn, in het andere volkomen nutteloos zijn.

Aangezien hun economieën eindelijk van de grond komen, zijn er veel zakelijke mogelijkheden als u bereid bent een poging te wagen. U zult ook verwend worden op het gebied van levenskwaliteit, omdat gezinnen uit de hogere middenklasse vaak schoonmakers, koks, tuiniers en persoonlijke assistenten in dienst hebben.

Naast enkele van ‘s werelds meest dynamische beschavingen, kunt u ook de natuurlijke wereld waarderen. En laten we het nog niet eens over de keuken hebben!

Leef het leven op uw voorwaarden en niet op die welke de media u probeert aan te smeren.

De beste Spaanssprekende landen, in het kort

Een van de meest gebruikte talen ter wereld is het Spaans. Bovendien is het de moeite waard om Spaans te studeren als je van plan bent om in een Spaanstalig land te gaan wonen.

Deze post behandelde de rangschikking van de top zeven Spaanssprekende landen, evenals de voordelen die elk land kan bieden. Het kan gewoon niet misgaan met belastingvoordelen, een gastronomie die op de UNESCO-lijst staat, of prachtige stranden.