Snelste manier om een paspoort te krijgen
5 August 2022
paspoort verkrijgen

Hebt u een hoog vermogen? Dan denkt u er waarschijnlijk aan om een tweede paspoort aan te vragen. Het is ook zeer zinvol. Uw persoonlijke en financiële vrijheid kan aanzienlijk toenemen als u de beschikking krijgt over een tweede paspoort.

Wie zou dat niet willen? De beste dubbele paspoortcombinaties, of zelfs meervoudige nationaliteiten, zijn van cruciaal belang om uw leven te internationaliseren en ervoor te zorgen dat u niet door één land wordt “bezeten”.

Het vergt veel inspanning om tegelijkertijd uw groeiende vermogen, uw bedrijf en uw familieverplichtingen te beheren. U hoeft zich geen zorgen te maken over wat er zal gebeuren in geval van civiele onrust of een onverwachte belastingverhoging door uw regering.

Nee, niet als u een “burgerschapsverzekering” hebt. Niet als je in het bezit bent van een tweede, lopend paspoort.

Een tweede paspoort garandeert u alle voordelen – belastingvermindering, meer mogelijkheden om frequent naar het buitenland te reizen, bescherming tegen onderdrukkende regeringen, en nog veel meer – met een (voor u) aanvaardbare hoeveelheid risico.

De tijd ervoor is nu

Paspoort

Niet alle tweede paspoorten in omloop zijn gelijk geschapen. Sommige regeringen zullen zich tot het uiterste inspannen voor uw financiële steun of uw zakelijk inzicht. Anderen, waar je ook woont, willen gewoon voor de rest van je leven financieel van je profiteren.

We zullen hieronder meer in detail treden over dit alles, inclusief de voordelen van het hebben van meerdere paspoorten, hoe u een ander staatsburgerschap kunt aanvragen, en waarom u snel moet handelen. Het verkrijgen van een tweede paspoort wordt steeds moeilijker, en het kan zijn dat er niet veel tijd meer is om dit te doen.

Waarom hebben we paspoorten?

Tweede paspoort

Voor we ons verdiepen in de specifieke toepassingen van een tweede paspoort, moeten we het eerst hebben over uw primaire paspoort. Wist u dat vóór de Eerste Wereldoorlog niemand ter wereld een paspoort bezat? Iedereen was wel ergens staatsburger, maar had geen reisdocumenten om bij zich te hebben als hij de grens overstak.

Zo is het nu natuurlijk niet meer. Uw huidige paspoort identificeert u op dezelfde manier als de plaatsen die u kunt bezoeken en de landen waar u zich kunt vestigen, investeringen kunt doen en zelfs uw gezin naartoe kunt verhuizen. Ik ben er vast van overtuigd dat niemand tot slaaf van één natie mag worden gemaakt louter en alleen op grond van zijn geboorteplaats.

Omdat regeringen het staatsburgerschap historisch hebben gebruikt als een middel tot economische slavernij in plaats van als een waardevol geschenk, is dit wel het geval. Een paspoort was vroeger een gebruiksvoorwerp; je vorst gaf je een verzameling documenten om aan een andere vorst voor te leggen om een veilige doortocht door zijn domein te vragen.

Paspoorten zijn nu nog slechts een vorm van officiële identificatie. U kunt zich net zo goed in uw huis opsluiten als de regering uw paspoort in beslag neemt. Bent u de IRS een klein bedrag schuldig? Zij hebben de macht om uw paspoort in te trekken of u misschien helemaal geen paspoort te geven.

Het is verbijsterend welke ideeën op Capitol Hill zijn geopperd om in wezen de bewegingsvrijheid van de Amerikaanse burgers te beperken. Een Amerikaans, Brits of ander “westers” paspoort kan zelfs tegen u werken in een uitdagende maar onwaarschijnlijke omstandigheid. In sommige landen is de kans groter dat terroristen een doelwit vormen.

Waarom dan niet twee actuele paspoorten bezitten? Met een geldig Amerikaans paspoort kunt u Iran op elk moment binnenkomen; vergeet alleen dat u er zaken mee kunt doen. De rest van de wereld is zich hier ook van bewust. Door de stijgende vraag naar tweede paspoorten wereldwijd, hebben naties als Zwitserland en Singapore het moeilijker gemaakt er een te verkrijgen.

Rijke Chinezen, Russen en mensen uit het Midden-Oosten begrijpen de noodzaak om hun investeringen te diversifiëren buiten hun eigen land, en veel Amerikanen die in het buitenland wonen, ontdekken op de harde manier hoezeer een regering je mogelijkheden kan beperken.

Gewoon omdat zij op grotere schaal en met minder beperkingen zaken kunnen doen, kan een Zwitserse zakenman een Amerikaanse overtreffen. Wij denken dat u begrijpt waar dit heen gaat: om uw financiële en persoonlijke onafhankelijkheid op wereldwijde schaal terug te winnen, zou u zo snel mogelijk een tweede paspoort moeten aanschaffen.

De vijf stappen naar burgerschap

Burgerschap verkrijgen

Welk land het eenvoudigst de dubbele nationaliteit kan verkrijgen, hangt af van uw financiële situatie, uw wens om naar het buitenland te verhuizen en uw voorouders.

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen en het staatsburgerschap aanvragen alleen omdat uw grootouders in een bepaald land woonachtig waren?

Of wilt u naar het buitenland verhuizen en daar vier tot vijf jaar blijven voordat u het staatsburgerschap aanvraagt?

Allebei of allebei zijn opties. Hieronder vindt u vijf manieren om het tweede staatsburgerschap te verkrijgen:

Nationaliteit naar afkomst

Als u geluk hebt, komt u misschien al in aa犀利士
nmerking voor een tweede paspoort zonder dat u zich daar zelfs maar bewust van bent! Voor mensen die kunnen aantonen dat ze een familieband met het land hebben, geven sommige landen het voorouderlijke staatsburgerschap.

Dit suggereert dat u misschien een dubbele nationaliteit kunt scoren. Via de voorouderlijke route kunnen sommige personen zelfs meerdere tweede nationaliteiten aanvragen. Onze groep heeft mensen geholpen bij het verkrijgen van het staatsburgerschap via hun voorouders in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nieuw-Zeeland, Litouwen, Polen, Mexico en Vietnam. Als u banden heeft met Israël, Ierland, Brazilië, Oostenrijk, Italië, Hongarije of Spanje, kunnen wij u misschien ook helpen.

Burgerschap door een huwelijk

Je hebt geluk als je getrouwd bent of erover denkt om te trouwen. Bijna alle huwelijken resulteren in het staatsburgerschap. Wij pleiten niet voor trouwen alleen om het staatsburgerschap te verkrijgen, maar als u al verloofd bent, waarom denkt u dan niet ook aan het verkrijgen van het staatsburgerschap?

Het naturalisatieproces van echtgenoten zal worden versneld in landen als Frankrijk en de Verenigde Staten. Dan zijn er landen waar je kunt trouwen en meteen staatsburger kunt worden, zoals Kaapverdië.

Investeringsgericht burgerschap

Deze methode, die ook bekend staat als “economisch burgerschap”, is meestal de snelste en eenvoudigste optie om een tweede paspoort te verkrijgen. De procedure is eenvoudig: nadat u een investering hebt gedaan of onroerend goed hebt gekocht, verleent een land u het staatsburgerschap.

Meestal duurt dit zes maanden. Omdat het onmogelijk is, moet u geen enkele bewering van oplichters geloven dat ze uw paspoort in 60 dagen kunnen verkrijgen. Gewoonlijk is een verblijfsvereiste niet nodig. In andere gevallen is een bezoek zelfs niet nodig!

Talrijke landen bieden “kant-en-klare” programma’s voor economisch burgerschap, terwijl vele andere meer gespecialiseerde opties bieden. De kosten van economische burgerschap programma’s stijgen vaak met de tijd, met een sporadische uitzondering van een nieuwe speler die een lagere kostprijs aanbiedt.

Zijn programma’s voor economisch burgerschap de moeite waard? is een vraag die ons vaak wordt gesteld bij Nomad Capitalist. Dat kunnen ze zijn, vooral als je snel staatsburgerschap wenst.

Echter, als je bereid bent om te wachten of een beetje geluk aan je zijde hebt, zijn er vele minder dure alternatieven om je tweede staatsburgerschap te verkrijgen. Waar te investeren om burgerschap te verkrijgen is hieronder opgesomd: Malta, Vanuatu, Montenegro, Jordanië, Egypte, Turkije, St. Kitts en Nevis, Dominica, Antigua en Barbuda, Grenada en St. Lucia.

De “snelle weg” naar naturalisatie

Omdat er geen duidelijke richtlijnen zijn voor de toekenning van het snelle staatsburgerschap, is dit een beetje een buitenkansje. De toekenning van snel staatsburgerschap is vaak een exclusieve bevoegdheid van het staatshoofd, of dat nu een president of een sultan is. Deze praktijk wordt “staatsburgerschap bij uitzondering” genoemd.

Het Midden-Oosten is een goede illustratie van versnelde naturalisatie. De naties daar willen vaak veelbelovende Afrikaanse atleten contracteren om voor hen uit te komen. Zo kunnen zij hen bijvoorbeeld een paspoort aanbieden en het Qatarese staatsburgerschap verlenen alvorens hen naar de Olympische Spelen te sturen.

Het is ook gebeurd in Azië, waar zeer getalenteerde artiesten genaturaliseerd zijn. En een laatste kans wordt geboden aan hen die bereid zijn aanzienlijk in een natie te investeren (wat waarschijnlijk zal worden terugbetaald, vaak met winst).

Let wel: een man in een regenjas betalen om je “in het systeem te plaatsen” en een paspoort uit te spugen is niet hetzelfde. Het gaat hier om het volgen van een wettelijke en grondwettelijke procedure waarbij je het staatsburgerschap kunt krijgen op basis van bepaalde voorwaarden die door de regering zijn vastgesteld.

Naturalisatie als staatsburgerschap

U brengt tijd door op het terrein, verwerft een legaal verblijf in een ander land en vraagt dan, als “beloning”, het staatsburgerschap aan. U kunt zich laten naturaliseren tot burger van een ander land op dezelfde manier als immigranten ceremonies hebben bijgewoond om burger te worden van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, en andere landen.

Op voorwaarde dat u het geduld hebt om te wachten, wel te verstaan. Het is een procedure die twee tot 30 jaar kan duren. Dit varieert naargelang het land waar u uw tweede paspoort aanvraagt. Voor de fysieke aanwezigheid in het land hebben verschillende van deze tweede paspoort landen, zoals Canada, strenge criteria. In andere landen moet u misschien maar één of twee keer per jaar het land binnenkomen.

Leuk weetje: om in aanmerking te komen voor het staatsburgerschap van Zwitserland, moest Tina Turner er ten minste twaalf jaar verblijven. In andere gevallen zijn er ook tests voor culturele, taalkundige en historische bekwaamheid. Bovendien kunnen sommige landen die tweede paspoorten aanvaarden, u vragen afstand te doen van een eventueel eerder staatsburgerschap.

Snelste landen voor naturalisatie om een tweede paspoort te verkrijgen

Snel tweede paspoort krijgen

Sommige landen verlenen u geen staatsburgerschap, ongeacht hoe lang u er verblijft.

In verschillende landen moet je eerst toestemming krijgen om er tijdelijk te verblijven voordat je een aanvraag kunt indienen om er permanent te verblijven en er uiteindelijk staatsburger te worden.

Hier zijn enkele landen waar het verkrijgen van het staatsburgerschap via een tweede verblijf met “voeten op de grond” het gemakkelijkst is.

Uruguay

Uruguay, een van de meest geïndustrialiseerde landen van Zuid-Amerika, ligt dicht bij Argentinië en heeft een hoge levensstandaard.

In Uruguay is het verkrijgen van een tweede verblijfsvergunning eenvoudig, en als u getrouwd bent, kunt u na drie jaar het staatsburgerschap aanvragen (alleenstaanden kunnen na vijf jaar een aanvraag indienen).

Om uw engagement te tonen en te garanderen dat uw toekomstig staatsburgerschap haalbaar is, moet u wel in Uruguay blijven gedurende de eerste maanden na de indiening van uw aanvraag voor een verblijfsvergunning.

Paraguay

Een eenvoudige permanente verblijfsstatus is beschikbaar in deze Zuid-Amerikaanse natie in ontwikkeling, en na drie jaar kunt u het staatsburgerschap aanvragen als u zich daar op de een of andere manier financieel toe verbindt.

Dit kan worden bereikt door eenvoudigweg een bankrekening te openen en te financieren met een bedrag van slechts $5.000.

Je zou ook een klein bedrijfje kunnen openen en jezelf verhuren voor een belastbaar loon, of je zou een grote som geld kunnen investeren in Paraguayaanse aandelen.

Panama

With a $5,000 bank deposit and one other “economic tie,” such as ownership in a Panamanian firm, individuals of more than forty nations can get residency there quite easily thanks to Panama’s Friendly Nations visa scheme.

You can become a citizen of Panama in as little as five years after establishing lawful residency there.

Geen Grenzen Tweede Paspoort Portefeuille

Paspoort overal

Iemand met een portefeuille van paspoorten zal streven naar verschillende nationaliteiten, net zoals een investeerder een portefeuille van verschillende investeringen zal samenstellen om het risico te beperken en de beloning te maximaliseren. Als de landen waar ze vandaan komen dubbele nationaliteit of meer toestaan, hoeft u het niet te laten bij twee paspoorten.

U zou meer reismogelijkheden kunnen hebben met slechts één paspoort. Het andere zou u in staat stellen te investeren in een aantal zeer lucratieve ondernemingen. Het mooiste wat je ooit is overkomen is misschien wel het krijgen van een tweede paspoort portefeuille.

Al uw burgerschap zal op de juiste wijze worden verkregen en gebruikt als u zich houdt aan de wetten die bepalen wat legaal is en wat niet. Er zal niet eens een wenkbrauw worden opgetrokken. Zoals je misschien al weet, ben ik een groot voorstander van “overheidsarbitrage” – regeringen tegen elkaar uitspelen in een poging om jouw voordeel te winnen.

U kunt dit bereiken door de voordelen te selecteren die u wenst van elk van de naties waarvoor u paspoorten wenst met behulp van een paspoortactfolio. Dit gezegd zijnde, moet u er zich van bewust zijn dat er risico’s verbonden zijn aan tweede paspoorten en staatsburgerschap, net zoals er met alles zijn.

Kijk uit voor oplichterij

oppassen voor oplichterij

Er bestaan verschillende misvattingen over tweede paspoorten. De groeiende vraag naar tweede paspoorten heeft helaas geleid tot een kleine economie van oplichters en verkopers van desinformatie. Zwendel met tweede paspoorten is onder meer de volgende:

Een paspoort voor diplomaten. Nee, zelfs een bananenland zal u niet toelaten tot zijn diplomatenkorps. Overal ter wereld worden eisen gesteld aan diplomaten, en zelfs landen met een tweede paspoort die minder strenge eisen stellen, zouden zo’n grote eer niet aan hun natie willen toekennen. Bovendien, niet voor $7,000.

Programma’s voor economisch burgerschap geannuleerd. Sommige landen met een tweede paspoort bestaan niet meer, terwijl andere beginnen met het aanbieden van programma’s voor staatsburgerschap door investering. Ierland, bijvoorbeeld, verleende vroeger staatsburgerschap in ruil voor financiële investeringen. Ierland heeft thans geen programma voor onmiddellijke paspoorten, maar biedt wel verblijf en de mogelijkheid van toekomstige naturalisatie aan diegenen die investeren in Ierse ondernemingen of overheidsobligaties. Belize had ooit een programma, maar dat is niet langer van kracht.

“Nep paspoorten.” Een camouflagepaspoort werd aanvankelijk ter beschikking gesteld van Amerikanen die op gevaarlijke plaatsen werkten. Het zijn paspoorten van uitgestorven naties als Rhodesië en Brits Honduras. Sommige frauduleuze websites beweren daarentegen dat je het staatsburgerschap kunt verwerven van een natie die haar naam vele jaren geleden heeft veranderd en nooit tweede paspoorten heeft verstrekt.

Illegaal verkregen paspoorten. Hier wordt een man in het immigratiekantoor omgekocht om verschillende paspoorten te pakken en de namen van hun klanten erop te zetten. Bij een bepaald paspoortbureau of andere paspoortkantoren zullen de promotors het hebben over hun “speciale vriend.” Ja, het paspoort is “echt” op dezelfde manier als een ingelijste afbeelding van de Mona Lisa “echt” is. Paspoorten van de grijze markt kunnen al dan niet in het officiële systeem worden geregistreerd, en zij kunnen worden ingetrokken indien een toekomstige regering besluit represailles te nemen tegen “buitenlanders” of indien de overheidsambtenaar die steekpenningen aanneemt, wordt ontmaskerd.

Vervalste paspoorten. Zwarte marktpaspoorten zijn steevast verboden. Zij zijn in het geheel niet legitiem en zijn het werkterrein van oplichters. Zij kunnen worden gestolen of vervalst. Ze kunnen ook zo eenvoudig zijn als het verwijderen van andermans paspoortafbeeldingen en -informatie en deze vervangen door uw eigen.

Bankpaspoort De veronderstelling achter de “bankpaspoorten” van bepaalde handelaars, die u aanraden ze niet te gebruiken als u op reis gaat, is dat als de immigratiedienst hun fraude zou ontdekken, ze eerder de drager van het paspoort in de gevangenis zouden gooien dan de bank.

Het gebruik van een vals paspoort kan u in een hoop problemen brengen. Het zou dwaas zijn te denken dat u weg kunt komen met het gebruik van een paspoort dat illegaal is uitgegeven voor een langere periode. Deze frauduleuze paspoorten zijn niet alleen moeilijk of onmogelijk te vernieuwen.

Regeringen gebruiken netwerksystemen om te bepalen welke paspoorten geldig zijn, en een ongeldig paspoort kan op elk moment worden ingetrokken, waardoor u de volgende keer dat u een internationale grens passeert in gevaar komt. Mijn advies is om altijd een paspoortaanvraag in te dienen en paspoorten te verkrijgen op een correcte en geautoriseerde manier. U hebt niets te verliezen en alles te winnen.

Het is meestal waar als iets te mooi klinkt om waar te zijn. Als u twijfelt, houd er dan rekening mee dat u bij het verkrijgen van een tweede paspoort nooit kunt rekenen op alle drie de volgende zaken: goedkoop, eenvoudig, of snel.

Het klinkt te mooi om waar te zijn als iemand ze alle drie aanbiedt. Welke combinatie van goedkoop, eenvoudig en snel zal voor u het beste werken? Weinig mensen zouden erin slagen om een tweede staatsburgerschap te verkrijgen zonder enige hulp op het vlak van oplichting.

Bovendien zal het op de lange termijn meer kosten om het zelf te doen. Misschien was u niet op uw hoede voor de belastingfaciliteit die u kreeg. Dit kan, net als de ergste scenario’s, worden vermeden door van tevoren advies in te winnen.

Het wordt steeds moeilijker

Paspoort steeds moeilijker

In de afgelopen tien jaar was het leven vrij gemakkelijk voor degenen die diensten verlenen op het gebied van tweede paspoorten. De laatste jaren zijn de zaken echter veranderd.

Systemen van staatsburgerschap door investering verhogen hun kosten; verschillende jurisdicties verhogen de drempel voor de vereiste “gift” of investering. De kosten van het Turkse staatsburgerschap door investering stegen van 250.000 dollar tot een verbazingwekkende 400.000 dollar.

Landen verlengen de naturalisatieprocedure. Georgië heeft de naturalisatieprocedure verlengd van zes tot tien jaar. Dat zal veel toewijding vergen van de aanvrager van het Georgische staatsburgerschap. Het zal niet eenvoudig zijn om te slagen zonder ook te voldoen aan de normen op het gebied van taal, cultuur en geschiedenis.

Hoe zit het op locaties waar investeringen in onroerend goed worden aangemoedigd? Wereldwijd stijgen de waarden van onroerend goed, dus de lat om te investeren op weg naar een tweede paspoort ligt hoger dan ooit.

Het missen van een kans of zich terugtrekken uit iets dat op dat moment goed voelt, maar dat op de lange termijn niet zal zijn, zijn de laatste dingen die u wilt doen. Wees niet beschaamd om hulp te zoeken. Om uw due diligence uit te voeren, heeft u gedegen advies en kennis nodig.

Het paspoort dat u kiest, moet rekening houden met een hele reeks factoren, waaronder uw behoefte aan reizen voor uw werk, de diversificatie van uw beleggingsportefeuille, uw bestaande fiscale situatie, uw nationaliteit en, indien relevant, de nationaliteit van uw gezin.

Alvorens een allesomvattend plan specifiek voor u op te stellen, nemen wij elk van deze factoren grondig in overweging. Een allesomvattende strategie die haar beloften nakomt in plaats van loze beloften te doen.