Schiphol PCR test
27 July 2021

Sinds de komst van corona is niets meer als vroeger. U hoort over vaccins, totale lockdown, quarantaine, testen en nog veel meer. Het wordt reizigers verplicht om eerst te testen voordat ze mogen reizen. Gelukkig kun je op Schiphol een PCR test doen. Wat de mogelijkheden zijn zullen we hieronder aan u toelichten.

PCR test op Schiphol

Op Schiphol mag u een PCR test doen om er zeker van te zijn dat u negatief bent. Een PCR test is de test waarbij er met een wattenstaafje diep in je keel of neus wordt ingestopt voor het zoeken naar slijm. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd. Als u negatief getest bent mag u het reizen voortzetten, maar als u positief getest bent moet u in thuis quarantaine.

Sneltest

Ook een sneltest wordt gedaan om er zeker van te zijn dat u negatief bent. Het is net zoals bij een PCR test. Er wordt ook een wattenstaafje ingestopt in u keel of neus om het slijm te analyseren. Het verschil met de PCR test is dat u meteen de uitslag krijgt. Daarom ook de benaming ‘sneltest’.

Welke locatie?

De testlocatie van Schiphol bevindt zich op de Tupolevlaan 1. Het is vlak bij de vertrekhal van Schiphol. Bovendien zijn er bedrijven die u meteen zullen opvallen zoals Radisson Blu hotel en KLM-information services. Met de auto bent u er binnen 10 minuten bij.

Welke test?

De test die u moet doen is afhankelijk van uw reisbestemming. In Nederland is het verplicht om een PCR test te doen die niet ouder is dan 72 uur. Een sneltest mag niet ouder zijn dan 24 uur. Zo geld er in andere delen van de wereld ook andere regels. Het best is dat u altijd de laatste nieuwsberichten volgt en het reisadvies doorneemt van uw reisbestemming.