Roblox aandeel kopen
26 January 2021

Als je net als ons in het buitenland woont, is het belangrijk om goede investeringen te doen. Je bent namelijk verantwoordelijk voor je eigen pensioen. In dit artikel behandelen wij wel een heel interessant aandeel. We gaan het namelijk hebben over Roblox aandelen, deze worden verhandeld op (Beurs).

Voordat je Roblox aandelen kopen wilt, is het belangrijk om je er goed in te verdiepen. Daarom geven wij je op deze pagina meer informatie, ook hebben wij een aantal verwachtingen voor dit aandeel voor de lange en korte termijn uitgewerkt.

Aandeel Roblox kopen

Investeren in Roblox kan eenvoudig via verschillende brokers. Zelf hebben wij goede ervaring met DEGIRO, maar ook eToro is een erg makkelijke broker. De registratie duurt minder dan een minuut. Daarna kun je meteen het aandeel kopen. Bij eToro is het zelfs mogelijk om een klein stukje aandeel te kopen. Een complete lijst van brokers vindt je hieronder.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Over Roblox en de waarde

Ook is het erg belangrijk om het bedrijf te snappen. Warren Buffet zegt niet voor niets, dat hij alleen in bedrijven investeert die hij begrijpt. We geven je daarom een verdere uitleg over dit bedrijf.

Roblox Studio
Roblox stelt spelers in staat om hun eigen spellen te maken met behulp van zijn eigen engine, Roblox Studio, die vervolgens kunnen worden gespeeld door andere gebruikers. Spellen worden gecodeerd onder een object-georiënteerd programmeersysteem met behulp van de programmeertaal Lua om de omgeving van het spel te manipuleren. Gebruikers zijn in staat om koopbare inhoud te creëren door middel van eenmalige aankopen, bekend als “game passes”, evenals microtransacties die meer dan eens kunnen worden gekocht, bekend als “ontwikkelaar producten” of “producten”. Een percentage van de inkomsten uit aankopen wordt verdeeld tussen de ontwikkelaar en de Roblox Corporation. De meerderheid van de spellen die met Roblox Studio worden geproduceerd, worden door kinderen ontwikkeld, en in totaal worden er 20 miljoen spellen per jaar mee geproduceerd.

Voorwerpen en valuta
Roblox staat spelers toe om virtuele items te kopen, verkopen en creëren die gebruikt kunnen worden om hun virtuele karakter te versieren dat dient als hun avatar op het platform. Kleding kan door iedereen worden gekocht, maar alleen spelers met een premium lidmaatschap kunnen deze verkopen. Alleen Roblox beheerders kunnen accessoires, lichaamsdelen, uitrusting en pakketten verkopen onder de officiële Roblox gebruikersaccount; virtuele hoeden en accessoires kunnen ook worden uitgegeven door een select aantal gebruikers met eerdere ervaring in het werken met de Roblox Corporation. Er zijn verschillende individuen die items ontwerpen als een full-time baan, met de hoogst verdienende makers die meer dan $100.000 per jaar verdienen met de verkoop van items. Items met een beperkte oplage status kunnen alleen worden verhandeld tussen of verkocht door gebruikers met een premium lidmaatschap status.

Robux is de virtuele valuta in Roblox waarmee spelers verschillende items kunnen kopen. Spelers kunnen Robux verkrijgen door het te kopen met echte valuta, uit een terugkerend stipendium gegeven aan leden met premium lidmaatschap, en van andere spelers door het produceren en verkopen van virtuele inhoud in Roblox. Robux verkregen door de verkoop van door gebruikers gegenereerde inhoud kan worden ingewisseld in echte-wereld valuta via de website Developer Exchange-systeem. Er zijn een aanzienlijke hoeveelheid oplichting met betrekking tot Robux, grotendeels draaien rond geautomatiseerde berichten het bevorderen van scam websites, scam games ontworpen om te lijken uit te geven gratis Robux, en ongeldige Robux codes.

Evenementen

Roblox organiseert af en toe real-life en virtuele evenementen. Ze hebben in het verleden evenementen georganiseerd zoals BloxCon, wat een conventie was voor gewone spelers op het platform. Roblox organiseert jaarlijkse paaseieren zoektochten, en organiseert ook een jaarlijks evenement genaamd de “Bloxy Awards”, een prijsuitreiking die ook fungeert als een fondsenwerver. De 2020 editie van de Bloxy Awards, virtueel gehouden op het platform, trok 600.000 kijkers. De Roblox Corporation organiseert jaarlijks de Roblox Developers Conference, een driedaags invite-only evenement in San Francisco waar top content creators op de site leren over aankomende veranderingen aan het platform. Roblox Corp. heeft ook soortgelijke evenementen in Londen en Amsterdam gehost.

Roblox houdt zich af en toe bezig met evenementen om films te promoten, zoals evenementen die werden gehouden om Wonder Woman 1984 en Aquaman te promoten. In 2020 organiseerde Roblox zijn eerste virtuele concert, dat is vergeleken met dat van het virtuele concert van de Amerikaanse rapper Travis Scott in Fortnite, waarbij de Amerikaanse rapper Lil Nas X zijn nummer Holiday debuteerde voor een publiek van Roblox-spelers.

Roblox Koers Verwachting 2021- 2025

We hebben natuurlijk geen glazenbol, Roblox advies geven doen we daarom ook niet. Wel geven we je een aantal tips die jezelf kunt toepassen om een goede voorspelling of prognose te maken. Of je uiteindelijk Roblox kopen of niet wilt, is aan jou. Wij hebben het in ieder geval wel gedaan.

In principe kun je voor drie redenen investeren in een aandeel. Je kunt voor de lange termijn investeren. Je verwacht hierbij dat het bedrijf over de komende jaren een mooi rendement gaat opleveren.

Een andere optie is beleggen in Roblox voor de korte termijn. Stel er komt binnenkort een grote aankondiging aan van bijvoorbeeld de jaarcijfers, dan kun je ervan uitgaan dat dit invloed heeft op de koers. Bekijk de beurskoers Robloxen probeer in te schatten of het nog verder omhoog kan gaan.

Een andere optie is investeren voor het dividend. Sommige aandelen hebben een hoge dividenduitkering. Hierdoor ontvang jij maandelijks of jaarlijks een cashflow. Veel investeerders vinden dit erg interessant.

Wat de koers gaat doen weet niemand, wel weten we dat euro’s op de bank momenteel 0% rente opleveren. Het is daarom verstandig om te investeren in Roblox aandeel. Een gratis broker account kan hier eToro of hier Degiro aangemaakt worden.