Regelmatig in het buitenland? Zorg voor een zakelijke reisverzekering
15 April 2020

Ben je voor zaken vaak in het buitenland? Dan is het verstandig om een zakelijke reisverzekering af te sluiten. Met een zakelijke reisverzekering verzeker je al de onverwachte kosten verricht door schade of hulpverlening. Denk maar aan diefstal van je bagage of je laptop die gestolen wordt. Het kan zijn dat je pech krijgt onderweg en dan moet je een extra overnachting boeken. Dit zijn allemaal zaken die je niet in de hand hebt. Reisverzekering zakelijk is speciaal gericht op reizigers die naar een ander land moeten voor beurzen, congressen of seminars. Werkzaamheden in een ander land zijn dus ook verzekerd. Het financiële belang bij een zakenreis is namelijk veel groter dan bij een persoonlijke vakantie. Daarom is het slim om een zakelijke reisverzekering af te sluiten.

Zakelijke reisverzekering

Sommige verzekeraars bieden zelfs extra diensten bij zakelijke reisverzekeringen. Als je voor je werk op reis gaat, ben je hiervoor niet verzekerd met je persoonlijke reisverzekering. Een zakenreis valt namelijk niet onder deze dekking. Voor een zakenreis neem je namelijk vaak ook waardevolle spullen mee zoals documenten van kantoor, een laptop of tablet en je smartphone. De zakelijke reisverzekering is vaak uitgerust met een extra uitgebreide dekking voor dit soort waardevolle spullen. Een zakelijke reisverzekering kan aanvullend zijn op je doorlopende reisverzekering. Je kunt er ook voor kiezen om elke zakenreis apart te verzekeren. Bij enkele verzekeringen is het zelfs mogelijk extra personen bij te verzekeren zoals je collega’s of je partner.

Werkzaamheden in het buitenland

Tijdens je zakenreis kun je tijdens het reizen zelf ook werken. Als je onderweg bent wil je niet al het werk laten liggen voor het laatste moment. Je kunt dus zelf wat werkzaamheden verrichten. Maar ook dat brengt risico’s met zich mee. Wanneer je dus risicovolle werkzaamheden moet verrichten is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Want als er wat gebeurt wil je natuurlijk niet met een hoop onnodige kosten komen te zitten. Dankzij een zakelijke reisverzekering is je zakenreis dan ook verzekerd.  Als je voor je werk op reis gaat, ben je namelijk niet verzekerd met je persoonlijke reisverzekering. Soms is het zelf mogelijk dat je werkgever al een zakelijke reisverzekering voor je heeft geregeld.