Pfizer aandeel kopen
26 January 2021
pfizer

Als je net als ons in het buitenland woont, is het belangrijk om goede investeringen te doen. Je bent namelijk verantwoordelijk voor je eigen pensioen. In dit artikel behandelen wij wel een heel interessant aandeel. We gaan het namelijk hebben over Pfizer aandelen, deze worden verhandeld op (Beurs).

Voordat je Pfizer aandelen kopen wilt, is het belangrijk om je er goed in te verdiepen. Daarom geven wij je op deze pagina meer informatie, ook hebben wij een aantal verwachtingen voor dit aandeel voor de lange en korte termijn uitgewerkt.

Aandeel Pfizer kopen

Investeren in Pfizer kan eenvoudig via verschillende brokers. Zelf hebben wij goede ervaring met DEGIRO, maar ook eToro is een erg makkelijke broker. De registratie duurt minder dan een minuut. Daarna kun je meteen het aandeel kopen. Bij eToro is het zelfs mogelijk om een klein stukje aandeel te kopen. Een complete lijst van brokers vindt je hieronder.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Over Pfizer en de waarde

Ook is het erg belangrijk om het bedrijf te snappen. Warren Buffet zegt niet voor niets, dat hij alleen in bedrijven investeert die hij begrijpt. We geven je daarom een verdere uitleg over dit bedrijf.

Pfizer Inc. is een Amerikaanse multinationale farmaceutische onderneming. Pfizer is een van ‘s werelds grootste farmaceutische bedrijven, en stond met 51,75 miljard dollar op de 64e plaats van de Fortune 500-lijst van 2020 van de grootste Amerikaanse bedrijven naar totale omzet.

Pfizer, met hoofdkantoor in Manhattan, ontwikkelt en produceert medicijnen en vaccins voor een breed scala aan medische disciplines, waaronder immunologie, oncologie, cardiologie, endocrinologie, en neurologie. De producten van Pfizer zijn onder andere de kaskraker Lipitor (atorvastatine), dat wordt gebruikt om het LDL-cholesterolgehalte in het bloed te verlagen; Lyrica (pregabaline) voor neuropathische pijn en fibromyalgie; Diflucan (fluconazol), een oraal antischimmelmedicijn; Zithromax (azithromycine), een antibioticum; Viagra (sildenafil) voor erectiestoornissen; Celebrex (ook Celebra, celecoxib), een ontstekingsremmend geneesmiddel; en Prevnar 13, een pneumokokken-conjugaatvaccin.

In 2016 werd verwacht dat Pfizer Inc. zou fuseren met Allergan om het in Ierland gevestigde “Pfizer plc” te creëren in een deal die 160 miljard dollar waard zou zijn geweest. De fusie werd echter in april 2016 afgeblazen vanwege nieuwe regels van het Amerikaanse ministerie van Financiën tegen belastinginversies, een methode om belastingen te ontwijken door te fuseren met een buitenlands bedrijf. Het bedrijf heeft de op één na grootste farmaceutische schikking getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Op 19 december 2018 kondigde Pfizer een gezamenlijke fusie aan van hun divisie consumentengezondheidszorg met de Britse farma-gigant GlaxoSmithKline; het Britse bedrijf zal een controlerend 68% van de aandelen behouden.

Pfizer was een bestanddeel van de Dow Jones Industrial Average van 2004 tot 2020, toen werd aangekondigd dat het bedrijf in de Dow Jones zou worden vervangen door Amgen. De verandering werd van kracht bij de start van de handel op 31 augustus 2020.

Pfizer Koers Verwachting 2021- 2025

We hebben natuurlijk geen glazenbol, Pfizer advies geven doen we daarom ook niet. Wel geven we je een aantal tips die jezelf kunt toepassen om een goede voorspelling of prognose te maken. Of je uiteindelijk Pfizer kopen of niet wilt, is aan jou. Wij hebben het in ieder geval wel gedaan.

In principe kun je voor drie redenen investeren in een aandeel. Je kunt voor de lange termijn investeren. Je verwacht hierbij dat het bedrijf over de komende jaren een mooi rendement gaat opleveren.

Een andere optie is beleggen in Pfizer voor de korte termijn. Stel er komt binnenkort een grote aankondiging aan van bijvoorbeeld de jaarcijfers, dan kun je ervan uitgaan dat dit invloed heeft op de koers. Bekijk de beurskoers Pfizer en probeer in te schatten of het nog verder omhoog kan gaan.

Een andere optie is investeren voor het dividend. Sommige aandelen hebben een hoge dividenduitkering. Hierdoor ontvang jij maandelijks of jaarlijks een cashflow. Veel investeerders vinden dit erg interessant.

Wat de koers gaat doen weet niemand, wel weten we dat euro’s op de bank momenteel 0% rente opleveren. Het is daarom verstandig om te investeren in Pfizer aandeel. Een gratis broker account kan hier eToro of hier DEGIRO aangemaakt worden.