PCR test voor reizen Bij Spoedtest.nl
21 May 2021

Reizen is nu al mogelijk, maar eenieder kijkt uit naar hoe het was voor de COVID19 pandemie. Belangrijk blijft toch wel het tegengaan van de verdere verspreiding van het Coronavirus. Het is daarom verplicht een negatief PCR test te kunnen overleggen bij aankomst in een ander land. En daar helpt Spoedtest.nl graag bij want je kunt je via deze website aanmelden voor een coronasneltest of PCR test.

Het is een PCR test met internationaal erkend reiscertificaat waarmee je gerust naar het werk kunt. En waarmee je met je gezin gerust op vakantie kunt. Hoe gaat het allemaal aan toe?

De PCR test

Met een wattenstaafje wordt slijm gewonnen uit de neus en keel, een uitstrijk dus. Dit bevat het genetisch materiaal ‘RNA’, waarmee aangetoond kan worden als je besmet bent of niet. Het monster wordt na afname in een hermetisch afgesloten buis naar het laboratorium gebracht. Hier zit de enige machine in Nederland die binnen anderhalf uur de uitslag verwerkt.

Echter, je uitslag ontvang je niet binnen anderhalf uur.

Het internationaal reiscertificaat

Voor het verkrijgen van een internationaal reiscertificaat moet je de PCR-test hebben ondergaan. Het wordt het meest gebruikt en is het meest betrouwbare, waarbij je een Engelstalig internationaal reiscertificaat ontvangt. Wanneer ontvang je het resultaat van je test? Meestal ontvang je de uitslag dezelfde dag of uiterlijk de volgende dag. Het hangt af van het tijdstip en de locatie van testen.

Maar ook van de wens van de persoon die getest wordt. De PCR-test is overigens volgens richtlijnen van het RIVM. Het internationaal reiscertificaat is erkend en gecertificeerd door het RIVM. Zo kun je kiezen voor de sneltest of antistoffentest die elk € 49 kosten en geaccepteerd zijn door het RIVM. Het resultaat heb je binnen een half uur. Bij deze ontvang je echter geen internationaal reiscertificaat.

Terwijl dat wel het geval is bij de PCR – Spoed die € 129 kost en de PCR- Economy die € 89 kost. Bij de eerste heb je het resultaat dezelfde dag nog, terwijl bij de tweede, goedkopere je het resultaat de volgende dag hebt. Je ontvangt in beide gevallen het internationaal reiscertificaat.

Tenslotte is het voor het reizen belangrijk dat je een internationaal reiscertificaat hebt, erkend en geaccepteerd door het RIVM. Je kunt gerust met andere passagiers in het vliegtuig reizen. En je kunt het overhandigen in het land van bestemming. Want met je certificaat toon je aan vrij te zijn van het Coronavirus.