Selecteer een pagina

Wie zitten er eigenlijk achter deze website? We stellen ons even aan je voor. Wij zijn Seph en Jessie en ons doel is om jou te inspireren met Werken Vanuit Het Buitenland (.nl)

Als ik (Jessie) mensen het verhaal van Seph en mij vertel krijg ik de meest uiteenlopende reacties. Ze verklaren me voor gek, zijn wantrouwig of geloven me niet. Soms zijn ze gelijk enthousiast en verwijzen ze naar het fenomeen de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Eerlijk is eerlijk, ook ik dacht dat zoiets enkel in films gebeurde.

Maar zoals Dan Peña (the 50 billion dollar man) ooit zei:

“If your family and friends don’t think you are nuts, you are probably not doing the right thing in life”

En I couldn’t agree more.

Op dinsdag 9 augustus 2016 klikte ik op een Facebook advertentie over het boek de Lean Website geschreven door Seph. Aangezien ik bijna afgestuurd was, geen 9-5 kantoorbaan wilde en de drang had om te reizen kocht ik dit boek over online ondernemerschap.

Vlak daarna werd ik gebeld door een anoniem nummer. Hoewel ik die telefoontjes normaal gesproken niet opneem, deed ik dit nu wel. Eén van mijn beste beslissingen ooit.

Het was Seph. Hij wilde graag weten waarom ik besloten had om zijn boek te kopen. We raakten aan de praat, het klikte.

Hoewel ik nog ondersteboven was van het telefoontje (je wordt niet elke dag gebeld door de auteur van een boek) verliep de volgende 24 uur als volgt:

  • Seph stuurt Jessie het ebook op
  • Jessie is nieuwsgierig en begint direct met lezen
  • Jessie geeft Seph een compliment
  • Seph maakt een wandeling en komt tot een aantal inzichten
  • Seph biedt Jessie een baan aan
  • Jessie neemt de baan aan
Jessie werken vanuit het buitenland

Kijk, dit is Jessie (in Griekenland)

“Aarde aan Jessie. Kan iemand haar even knijpen?”

Ging het echt zo makkelijk? Ja, eigenlijk wel. Natuurlijk dacht ik waar ben ik in hemelsnaam mee bezig? Toch nam ik het risico (ik had Seph nog nooit ontmoet) en dat heeft me nu de beste baan ooit opgeleverd. Ik doe nu dagelijks wat ik leuk vind: content creëren, mensen inspireren en werken vanuit de tofste landen.

Was Seph ook zo flabbergasted als dat ik was? Voor hem was dit eigenlijk een hele logische stap. Wacht, hij neemt het woord over…

Seph werken vanuit het buitenland

Kijk, dit is Seph (op een stoel)

Voor mij (Seph) begon het allemaal toen ik een avondwandeling maakte in een buitenwijk in Portugal afgelopen zomer.

De straatkeien gloeiden nog na terwijl ik luisterde naar het boek Deep Work van Cal Newport op Audible (de inspiratie voor het Deep Work Retreat dat ik later organiseerde). Ik kreeg een inzicht dat ik al vaker gehad had: ik heb echt een PA nodig. Iemand die bepaalde taken van me over kan nemen. Email, editing, publishing en bepaalde marketing taken. Iemand die ik vertrouw.

Maar wie ken ik eigenlijk die jong, slim en leergierig is? EN die liever voor een radicale, overenthousiaste, gekke gast aan het werk gaat dan voor een groot concern. Bestaat zo iemand überhaupt?

Ik dacht na. Ik was er snel over uit dat 50% van de wereldbevolking afviel. Het moest een vrouw zijn wist ik uit ervaring. Vrouwen werken sneller en gestructureerder en hebben vaak wat meer oog voor detail. Ook zijn ze vaak wat bedachtzamer. Allemaal kwaliteiten die ik mis en die ik graag in mijn zakelijke wederhelft zou zien.

Hmmm… wie ken ik die…?

Wacht eens even…

Hoe zit het met die dame die ik vandaag aan de telefoon had? Jessie, was het? Die klonk wel capabel. Ze vertelde me dat ze voor zichzelf wilde gaan beginnen en niet aan de rat race mee wilde doen. Dan sta je al 1-0 voor in mijn boekje. Ze heeft al ervaring als editor. Mooi zo. 2-0. Fuck it. Ik bel haar zometeen.

En guess what?

Ze leek knettergek te zijn, want ze zei meteen ja!

B00M! Speed of implementation.

“Jessie is nog steeds wel eens een beetje een gekkie. Dan zeg ik dat ze een picture moet painten about how it’s going to be. Haar lach verdwijnt dan meestal als sneeuw voor de zon. En ik win”

Anyway, sindsdien werken we samen. Zoals aan deze site bijvoorbeeld. Ik woon en werk nu vanuit Puerto Vallarta, Mexico. Jessie vanuit het altijd zonnige Saint-Antoine.

wonen en werken vanuit het buitenland seph en jessie

Bij gebrek aan gezamenlijke foto’s…

Allemaal leuk en aardig, maar wie zijn Seph en Jessie nou eigenlijk?


werken vanuit het buitenland sephSeph Fontane Pennock is een online ondernemer, auteur en digital nomad met een specialisatie in SEO, content marketing en online startups. Na zijn BA besloot hij meteen aan het werk te gaan voor Tonny Loorbach van IMU.nl. Daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak en gaf hij webinars over SEO en online marketing.

Maar het ondernemerschap knaagde en Seph begon in de zomer van 2015 voor zichzelf. Het duurde niet lang voordat hij 2 winstgevende online businesses had staan. Hoe hij dit gedaan heeft lees je in zijn boek ‘de Lean Website‘.


Jessie wonen en werken vanuit PortugalJessie van den Heuvel heeft een master in Creative Industries met als specialisatie creatief ondernemerschap. In haar jonge jaren opende ze een bakkerij in de zandbak met haar broertjes, richtte ze haar eigen reisbureau op vanuit haar slaapkamer en had ze samen met haar beste vriendin een interieurstylisten bureau.

Als haar ouders haar vroegen wat ze vandaag ging doen was haar antwoord ‘belangrijkje spelen’. Omdat creëren en inspireren belangrijk is. Sinds augustus 2016 speelt ze belangrijkje samen met Seph.


André Gussekloo, oprichter van WVHB.nl

Samen hebben we het stokje van André Gussekloo overgenomen. Hij heeft met deze site in 6 jaar tijd heel veel mensen geholpen. (Muchos respectos amigo!)

Ons doel met deze site is om André zijn missie door te zetten:

“Jou leren hoe je online geld kunt verdienen, locatie- onafhankelijk kunt werken en je inspireren met

mooie plaatsen om vanuit te werken”

Hoe verdienen we er geld mee? Doen we niet. Ja, uiteraard raden we je aan om het online businessboekde Lean Website‘ in huis te halen en te bestuderen als een bijbel.

Verder niets. Geen ads of rotzooi, maar waardevolle content.

Allemaal op jouw online success,

Seph en Jessie

wonen en werken vanuit het buitenland seph en jessie

Oké nog eentje dan…