Ontdek Australië – Go Down Under!
3 June 2020

Australië, verder weg van Nederland kun je bijna niet zitten! Het is een “walhalla” onder backpackers, maar ook watersport- en natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Het land, de mensen, de cultuur, steden en natuur hebben veel te bieden en het is een luxe als je een van die gelukkigen bent, die dit allemaal gaat ontdekken. En het mooie? Je kan hier ruim de tijd voor nemen!

Must-Sees? – Te veel om op te noemen!
Waar moet je überhaupt beginnen? Bedenk, dat Australië maar liefst 185x zo groot als Nederland is. Er valt ontzettend veel te ervaren en te proeven, dat het bijna te overweldigend voor woorden is. Het internet staat vol met bezienswaardigheden. Toch kan het ontzettend moeilijk zijn, om een keuze te maken. Ga je koraal spotten of surfen bij de Great Barrier Reef? Sydney, Brisbane of Melbourne ontdekken? De Great Ocean Road bezoeken? Of duik je de binnenlanden in, ook wel “outback” genoemd, voor de ongerepte natuur? Er is zoveel te beleven en zo weinig tijd? Niet per se!

Aan de slag als Au Pair, werken op een Vineyard of Backpacken? – Het kan allemaal!

Er zijn verschillende manieren, om Australië te ontdekken en je verblijf zo lang mogelijk te rekken. Je hoeft niet per se als toerist naar Australië te reizen en te gaan backpacken. Zo kun je ook een toffe bijbaan in Australië vinden, door op een boerderij, wijngaard (wijnen!) of als een au pair bij een familie aan de slag gaan. Zolang je goed Engels spreekt, is het binnen Australië redelijk makkelijk om een baan te vinden. (Houd er hierbij wel rekening mee, dat je maar 6 maanden voor hetzelfde bedrijf zou mogen werken)

Het juiste visum aanvragen

Denk er dan ook goed over na, hoe jij je tijd in Australië zou willen besteden. In het geval je wilt gaan werken, zul je een ander visum nodig hebben dan wanneer je enkel de toerist wilt uithangen. Bedenk wat je plannen zijn en vraag dan doelgericht een visum aan.

Een toeristenvisum Australië  an online worden aangevraagd en is zo geregeld! Hiermee kun je gedurende 1 jaar meerdere keren naar Australië reizen en per bezoek mag je maximaal 90 dagen blijven. En de meest briljante “loophole” ever? Als je voor een uitstapje het land gedurende één dag verlaat, kun je bij terugkomst meteen weer 90 dagen in Australië verblijven. Op deze manier is het mogelijk, om ruim een half jaar lang door Australië te trekken. Houd er hierbij wel rekening mee, dat je in dit geval niet zou mogen werken! Als je tijdens je verblijf zou willen werken dan dien je een “Working Holiday Visum Australië” (WHVA) aan te vragen. Met dit visum mag je een jaar in Australië blijven en deze kan ook gewoon online worden aangevraagd.