NIO aandeel kopen
26 January 2021

Als je net als ons in het buitenland woont, is het belangrijk om goede investeringen te doen. Je bent namelijk verantwoordelijk voor je eigen pensioen. In dit artikel behandelen wij wel een heel interessant aandeel. We gaan het namelijk hebben over NIO aandelen, deze worden verhandeld op (Beurs).

Voordat je NIO aandelen kopen wilt, is het belangrijk om je er goed in te verdiepen. Daarom geven wij je op deze pagina meer informatie, ook hebben wij een aantal verwachtingen voor dit aandeel voor de lange en korte termijn uitgewerkt.

Aandeel NIO kopen

Investeren in NIO kan eenvoudig via verschillende brokers. Zelf hebben wij goede ervaring met DEGIRO, maar ook eToro is een erg makkelijke broker. De registratie duurt minder dan een minuut. Daarna kun je meteen het aandeel kopen. Bij eToro is het zelfs mogelijk om een klein stukje aandeel te kopen. Een complete lijst van brokers vindt je hieronder.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Over NIO en de waarde

Ook is het erg belangrijk om het bedrijf te snappen. Warren Buffet zegt niet voor niets, dat hij alleen in bedrijven investeert die hij begrijpt. We geven je daarom een verdere uitleg over dit bedrijf.

NIO is een Chinese autofabrikant met hoofdkantoor in Shanghai, die gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van elektrische voertuigen. Het bedrijf is ook betrokken bij het FIA Formule E-kampioenschap, de eerste volledig elektrische raceserie met één zitplaats.

NIO werd in november 2014 opgericht door William Li, de voorzitter van Bitauto en NextEV. Na de lancering hebben verschillende bedrijven in NIO geïnvesteerd, waaronder Tencent, Temasek, Baidu, Sequoia, Lenovo en TPG. Het eerste model, de NIO EP9 sportwagen, debuteerde op dezelfde dag dat het merk werd opgericht.

In oktober 2016 kondigde NIO aan dat het een “Autonomous Vehicle Testing Permit” had gekregen van de California DMV en het zou beginnen met testen op de openbare weg onder de richtlijnen van het “Autonomous Vehicle Tester Program” als onderdeel van zijn autonome voertuigprogramma. Volgens het bedrijf was het van plan om voertuigen met niveau-drie en niveau-vier autonomie te lanceren.

In mei 2018 opende NIO zijn eerste batterijwisselstation in het Nanshan-district van Shenzhen, Guangdong, China, dat de naam “Power Swap Station” kreeg. Bij dit station zouden alleen batterijen voor ES8-auto’s verkrijgbaar zijn.

In september 2018 diende het bedrijf een aanvraag in voor een beursgang van 1,8 miljard dollar op de New York Stock Exchange.

Eind april 2020 kondigde Nio ~$1B aan nieuwe financiering aan van een groep Chinese investeerders,[7] die nodig was vanwege de worstelingen van het bedrijf om zijn voertuigen te verkopen.[8] Als onderdeel van de deal zou Nio activa overdragen aan een nieuwe dochteronderneming genaamd Nio China, die zijn hoofdkantoor in Hefei zal hebben.

In augustus 2020 lanceerde Nio Battery as a Service (BaaS) samen met Contemporary Amperex Technology Co., Limited (“CATL”), Hubei Science Technology Investment Group Co., Ltd. en een dochteronderneming van Guotai Junan International Holdings Limited. Elk van hen brengt 200 miljoen RMB in de onderneming in voor 25% van het aandelenkapitaal. BaaS helpt de aankoopprijs van elektrische voertuigen van Nio met ongeveer 25% te verlagen.

NIO Koers Verwachting 2021- 2025

We hebben natuurlijk geen glazenbol, NIO advies geven doen we daarom ook niet. Wel geven we je een aantal tips die jezelf kunt toepassen om een goede voorspelling of prognose te maken. Of je uiteindelijk NIO kopen of niet wilt, is aan jou. Wij hebben het in ieder geval wel gedaan.

In principe kun je voor drie redenen investeren in een aandeel. Je kunt voor de lange termijn investeren. Je verwacht hierbij dat het bedrijf over de komende jaren een mooi rendement gaat opleveren.

Een andere optie is beleggen in NIO voor de korte termijn. Stel er komt binnenkort een grote aankondiging aan van bijvoorbeeld de jaarcijfers, dan kun je ervan uitgaan dat dit invloed heeft op de koers. Bekijk de beurskoers NIO en probeer in te schatten of het nog verder omhoog kan gaan.

Een andere optie is investeren voor het dividend. Sommige aandelen hebben een hoge dividenduitkering. Hierdoor ontvang jij maandelijks of jaarlijks een cashflow. Veel investeerders vinden dit erg interessant.

Wat de koers gaat doen weet niemand, wel weten we dat euro’s op de bank momenteel 0% rente opleveren. Het is daarom verstandig om te investeren in NIO aandeel. Een gratis broker account kan hier eToro of hier Degiro aangemaakt worden.