Moderna aandeel kopen
26 January 2021
Moderna

Als je net als ons in het buitenland woont, is het belangrijk om goede investeringen te doen. Je bent namelijk verantwoordelijk voor je eigen pensioen. In dit artikel behandelen wij wel een heel interessant aandeel. We gaan het namelijk hebben over Moderna aandelen, deze worden verhandeld op (Beurs).

Voordat je Moderna aandelen kopen wilt, is het belangrijk om je er goed in te verdiepen. Daarom geven wij je op deze pagina meer informatie, ook hebben wij een aantal verwachtingen voor dit aandeel voor de lange en korte termijn uitgewerkt.

Aandeel Moderna kopen

Investeren in Moderna kan eenvoudig via verschillende brokers. Zelf hebben wij goede ervaring met DEGIRO, maar ook eToro is een erg makkelijke broker. De registratie duurt minder dan een minuut. Daarna kun je meteen het aandeel kopen. Bij eToro is het zelfs mogelijk om een klein stukje aandeel te kopen. Een complete lijst van brokers vindt je hieronder.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Over Moderna en de waarde

Ook is het erg belangrijk om het bedrijf te snappen. Warren Buffet zegt niet voor niets, dat hij alleen in bedrijven investeert die hij begrijpt. We geven je daarom een verdere uitleg over dit bedrijf.

Moderna is een Amerikaans farmaceutisch en biotechnologisch bedrijf, gevestigd in Cambridge, Massachusetts. Het ric犀利士
ht zich op geneesmiddelenontdekking, geneesmiddelenontwikkeling en vaccintechnologieën die uitsluitend gebaseerd zijn op boodschapper-RNA (mRNA).

Moderna’s technologieplatform brengt synthetisch nucleoside-gemodificeerd mRNA (modRNA) in menselijke cellen in. Dit mRNA herprogrammeert vervolgens de cellen om immuunreacties op te wekken. Het is een nieuwe techniek, die eerder werd opgegeven vanwege de bijwerkingen van het inbrengen van mRNA in cellen. In november 2020 had de Moderna COVID-19 vaccin kandidaat, mRNA-1273, voorlopig bewijs laten zien van 94% werkzaamheid in het voorkomen van COVID-19 ziekte in een fase III studie, met slechts geringe griepachtige bijwerkingen.

Dit leidde tot de indiening ervan voor een vergunning voor noodgebruik (EUA) in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Op 18 december 2020 kreeg mRNA-1273 een EUA in de Verenigde Staten.[16] Het kreeg toestemming voor gebruik in Canada op 23 december 2020, evenals in de Europese Unie op 6 januari 2021.Vervolgens kreeg het mRNA-1273 toestemming in het Verenigd Koninkrijk op 8 januari 2021.

Moderna ontwikkelt mRNA’s die worden afgeleverd in lipide nanodeeltjes, waarbij gebruik wordt gemaakt van mRNA met pseudouridine nucleosiden. De kandidaten zijn ontworpen om via insertionele mutagenese een verbeterde vouw- en translatie-efficiëntie te hebben.

De Moderna COVID-19 vaccin kandidaat, mRNA-1273, bleek in een Fase I studie immunogeen te zijn in een klein aantal vrijwilligers in de leeftijd van 18-55 jaar. Per december 2020 had nog geen mRNA vaccin Fase III klinische studies voltooid of was een vergunning verleend voor profylactisch gebruik tegen COVID-19, hoewel de Moderna en Pfizer COVID-19 vaccins waren goedgekeurd voor marketing onder noodgebruik vergunningen van de FDA en regelgevende instanties in andere landen.

Leiderschap

Sinds 2011 wordt Moderna geleid door CEO Stéphane Bancel, een Franse zakenman met een farmaceutische verkoop en operations achtergrond. Bancel is beschreven als een geheimzinnige benadering van Moderna, en als een harde operator. Hoewel hij nooit eerder met RNA heeft gewerkt, merkte Stat op dat Bancel “is vermeld als mede-uitvinder op meer dan 100 van Moderna’s vroege octrooiaanvragen, ongebruikelijk voor een CEO die geen gepromoveerd wetenschapper is”. Na Noubar Afeyan en Robert Langer, is Bancel de grootste individuele aandeelhouder in het bedrijf.

Stephen Hoge, M.D., is president en een voormalig McKinsey & Company management consultant die in 2012 is toegetreden; hij is de op drie na grootste individuele aandeelhouder in het bedrijf.

Bestuur

Noubar Afeyan, CEO van Flagship Pioneering, is sinds 2011 de voorzitter van de raad van bestuur van Moderna. Afeyan die een Ph.D. in biochemische engineering heeft[41] houdt zijn belang in Moderna via verschillende Flagship Pioneering-vehikels. Bij de beursgang van 2018 vermeldden ingediende documenten dat Afeyan 19,5% van het bedrijf bezat, terwijl Flagship 18% bezat, waardoor Afeyan zeggenschap had over 37,5% van het bedrijf.

In mei 2020 nam bestuurslid Dr. Moncef Slaoui ontslag bij het bedrijf om Chief Scientist te worden voor de Trump administratie’s “Operation Warp Speed”, een groep ontworpen om de ontwikkeling van een vaccin voor het coronavirus te versnellen. Slaoui bleef in zijn nieuwe rol meer dan $10 miljoen aan aandelenopties in het bedrijf houden, terwijl de federale overheid $483 miljoen in het bedrijf investeerde om te helpen bij proeven met het coronavirusvaccin. Senator Elizabeth Warren noemde het aanhouden een belangenconflict en stelde dat Slaoui zijn opties had moeten afstoten.

Moderna Koers Verwachting 2021- 2025

We hebben natuurlijk geen glazenbol, Moderna advies geven doen we daarom ook niet. Wel geven we je een aantal tips die jezelf kunt toepassen om een goede voorspelling of prognose te maken. Of je uiteindelijk Moderna kopen of niet wilt, is aan jou. Wij hebben het in ieder geval wel gedaan.

In principe kun je voor drie redenen investeren in een aandeel. Je kunt voor de lange termijn investeren. Je verwacht hierbij dat het bedrijf over de komende jaren een mooi rendement gaat opleveren.

Een andere optie is beleggen in Moderna voor de korte termijn. Stel er komt binnenkort een grote aankondiging aan van bijvoorbeeld de jaarcijfers, dan kun je ervan uitgaan dat dit invloed heeft op de koers. Bekijk de beurskoers Moderna en probeer in te schatten of het nog verder omhoog kan gaan.

Een andere optie is investeren voor het dividend. Sommige aandelen hebben een hoge dividenduitkering. Hierdoor ontvang jij maandelijks of jaarlijks een cashflow. Veel investeerders vinden dit erg interessant.

Wat de koers gaat doen weet niemand, wel weten we dat euro’s op de bank momenteel 0% rente opleveren. Het is daarom verstandig om te investeren in Moderna aandeel. Een gratis broker account kan hier eToro of hier DEGIRO aangemaakt worden.