Krijg je maar geen werk gedaan? Grijp naar je pen!

Je pen is een belangrijk wapen in de strijd tegen de klok. Ontdek in dit artikel hoe je, dankzij je pen, twee keer zoveel werk gedaan krijgt.

Of je nu tijdelijk of permanent vanuit het buitenland gaat werken, je dient je bedrijf eerst in Nederland op de rails te krijgen. Hiervoor bezit iedereen –en jij dus ook– over een belangrijk gereedschap: de pen.

Nee, je hoeft geen tekstschrijver te zijn om vanuit het buitenland te kunnen werken. Evenmin hoef je een copywriter te zijn om vaak naar je pen te grijpen. In dit artikel laat ik je zien waarom elke beroepsgroep aan ‘creatief schrijven’, want dat is het, moet beginnen.

Dat had ik op moeten schrijven!
Mensen hebben gemiddeld 60.000 gedachten per dag. Veel hiervan hebben weinig betekenis, maar er zitten altijd wel nieuwe inzichten en geniale ideeën tussen. Dingen die de moeite van het noteren waard zijn.

Hoe vaak is het me niet overkomen dat ik een ingeving had en dacht: onthouden! Even later was ik dat verlichte idee alweer vergeten en kon ik mezelf voor m’n kop slaan omdat ik het niet had genoteerd. In mijn telefoon, achterop een bierviltje of op mijn hand.

Twee keer zo snel werken
Je pen is onmisbaar als je je ideeën wilt onthouden. Maar ook om structuur in je werkdag aan te brengen, is het een essentieel gereedschap. In mijn coachingsessies kweekte ik de gewoonte om elke werkdag éérst een lijstje te maken van de klussen die ik wil klaren. Vervolgens zet ik ze op de gewenste volgorde met een ambitieus tijdschema.

Door aan je taken een tijdstip te koppelen zet je een stok achter de deur. Het wordt een beetje een spelletje; een race tegen de klok. Je dwingt jezelf ertoe om geconcentreerd te werken. Ook laat je je niet gekmaken door afleidingen. Het gevolg? Je hebt met al gauw twee keer zo snel je werk gedaan.

Losse flodders
Je brein in constant in beweging. Ook als je erg geconcentreerd met een klus bezig bent, kan er zomaar een wild idee oversteken en moet je hard remmen. Om daar niet teveel door afgeleid te raken, zet je deze losse flodder in een andere lijst: je actielijst. Later bepaal je wat je daarmee doet. Misschien gaat het om een no-brainer die je op een later tijdstip in minder dan vijf minuten kunt doen. Of juist om een grote klus waar je morgen aan moet werken. Schrijf alles op, zodat je weer aandachtig verder kunt met je project.

Foto: Marco Raaphorst, Twitter

1 reactie op “Krijg je maar geen werk gedaan? Grijp naar je pen!

  1. Pingback: Case Study: Geef Online Advies Voor Een Extra Inkomen | Werkenvanuithetbuitenland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *