Litecoin koers verwachting voor 2022
23 June 2021

Wat is Litecoin en wie zit erachter?

Litecoin (LTC) is een peer-to-peer internet valuta die het mogelijk maakt om direct, bijna-nul kostendekkende betalingen te doen aan iedereen in de wereld. Litecoin is een open source, wereldwijd betalingsnetwerk dat volledig gedecentraliseerd is, zonder centrale autoriteiten. De wiskunde beveiligt het netwerk en stelt individuen in staat om hun eigen financiën te controleren. Litecoin heeft snellere transactiebevestigingstijden en een verbeterde opslagefficiëntie dan de toonaangevende valuta op basis van wiskunde. Met aanzienlijke ondersteuning in de industrie, handelsvolume en liquiditeit is Litecoin een bewezen handelsmiddel dat complementair is aan Bitcoin.

Litecoin koers verwachting 2021-2022

In het algemeen zijn de crypto verwachtingen voor eind 2021 en 2022 zeer positief. Recent (mid 2021) is er een flinke dip geweest waarbij veel koersen (BTC en andere cryptocurrencies) flink omlaag zijn gegaan. Echter zijn er positieve verwachtingen voor het einde van dit jaar en het volgende jaar. Vele specialisten zeggen dat 2022 het jaar van de cryptocurrency zal worden. Recent zijn er verschillende Centraal-Amerikaanse landen (El Salvador en nog meer) die officieel hebben aangegeven BTC als betalingsmiddel goed te keuren. Dit werd bekend gemaakt op de Crypto Conferentie in Miami. Het lijkt erop dat meerdere landen gaan volgen en dit heeft goede gevolgen voor de prijs van Litecoin.

De Litecoin (LTC) koers van vandaag


In bovenstaande grafiek kun je actuele prijs aflezen.

Gaat de Litecoin koers stijgen in 2022?

Wordt Litecoin meer waard in 2022? Dit is natuurlijk de vraag die iedereen beantwoord wil hebben. Ons team geen financieel advies geven en helaas de toekomst ook niet voorspellen. Wel kunnen we naar verschillende experts kijken en hun meningen analyseren. Als we kijken naar verschillende crypto experts en wat ze zeggen over Litecoin zien we in het algemeen een positieve lijn van verwachtingen. Veel experts verwachten dat de Litecoin koers eind 2022 misschien wel met 100-200% gestegen zal zijn. Natuurlijk is dit nog even afwachten en kunnen we op het moment alleen maar speculeren.

Litecoin kopen in 2021-2022?

Wil je graag geld investeren in crypto en vandaag de crypto Litecoin nog kopen? Registreer je dan bij een crypto exchange en je kunt direct beginnen. Meld je aan bij Bitvavo (Nederlands platform) of Binance (internationaal platform) en je kunt direct beginnen met een inleg vanaf 10 euro.