Beste landen om met pensioen te gaan
19 August 2022

Pensioen

De wereld is enorm groot, en het kan intimiderend zijn om een van de beste pensioen bestemmingen te kiezen.

U hebt tientallen opties voor uw volgende huis, maar waar moet u beginnen? Wat onderscheidt het ene land van het andere? Is het omdat het warmer is, minder duur, of biedt het meer boeiende activiteiten?

Hoewel dit belangrijke factoren zijn om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuw huis, moet er met veel meer factoren rekening worden gehouden bij het nemen van zo’n belangrijke beslissing.

Beste plaatsen om met pensioen te gaan

Hoewel er veel populaire pensioenbestemmingen zijn, zullen we drie exotische opties bekijken die u kunt overwegen.

Beste plek

Factoren van internationaal leven

1. De waarde van vastgoedbeleggingen en het gemak van het kopen en bezitten van vastgoed

De geschiktheid van de onroerend-goedmarkt in een bepaalde plaats is een van de meest cruciale factoren om rekening mee te houden bij het maken van pensioenplannen in het buitenland.

Maar de prijs, de wettelijke vereisten en de administratieve processen in verband met vastgoedbezit zijn een andere, vaak over het hoofd geziene factor. Er zijn vele mogelijkheden.

Investeren in onroerend goed is populairder dan ooit vanwege de huidige vastgoedhausse. Als gevolg daarvan heeft u een grote verscheidenheid aan opties. Er zijn verschillende landen met een aangenaam tropisch klimaat die senioren hartelijk verwelkomen.

2. Kortingen en stimulansen voor diensten zoals amusement en gezondheidszorg

Het lijkt misschien duur om met pensioen te gaan door naar het buitenland te reizen, maar in de beste expatlanden vind je betaalbare huisvesting en tonnen kortingen op voedsel, kleding en entertainment.

Bovendien bieden veel landen kortingen en voordelen voor zaken als toegang tot de gezondheidszorg en lagere leeftijdsbeperkingen voor zaken als openbare vervoerspassen.

3. Huurtarieven

Huurkosten, medische voorzieningen en ambulancediensten zijn slechts enkele van de vele factoren die op u van invloed kunnen zijn. Maar deze verschillende elementen kunnen al dan niet een aanzienlijke pensioenuitkering opleveren aan het einde van het jaar.

U kunt in een Excel-bestand een lijst maken van het land van uw voorkeur en vervolgens de huur, de mogelijkheden voor gezondheidszorg en andere factoren tegen elkaar afzetten. Voordat u een oordeel velt op basis van deze notities, moet u al deze informatie voor u hebben.

4. Visum- en verblijfsvereisten

Hoewel veel mensen het concept van met pensioen gaan in een prachtig vreemd land aantrekkelijk vinden, vergt het uitvoeren van een dergelijke onderneming zorgvuldige planning en onderzoek. Amerikanen die met pensioen willen gaan in het buitenland moeten zich ervan bewust zijn dat dit volledig gratis is.

Ze moeten ook kijken naar de kosten van levensonderhoud, het lokale weer, en de toegankelijkheid van het gebied. voldoen aan de verblijfs-en visumplicht van elk land.

Regel vervolgens uw financiën zodat de verhuizing succesvol kan verlopen. Voordat u het land verlaat, moet u uw socialezekerheidsuitkeringen aanvragen. Kies bovendien een bron van pensioeninkomen die niet wordt beïnvloed door buitenlandse belastingen of wisselkoersen.

5. Klimaat

Wonen in het buitenland is een geweldige en gedurfde kans om de wereld rond te reizen en kennis te maken met verschillende culturen. Echter, het kiezen van het juiste land is een cruciale stap als u van plan bent om daarheen te verhuizen voor uw pensioen.

Uw plannen zullen van invloed zijn op het soort omgeving waar u van houdt wanneer u beslist waar u met pensioen gaat; houd in gedachten dat plaatsen met een warm klimaat het hele jaar door duurder kunnen zijn om in te wonen.

6. Levensonderhoud

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden als u overweegt met pensioen te gaan in een ander land dan uw eigen land. De kosten van levensonderhoud zijn belangrijk omdat het hebben van voldoende geld essentieel is.

Voor een ideale pensioenomgeving is het ook van cruciaal belang dat het mooi weer is, dat u toegang heeft tot goede gezondheidszorg en dat u mobiel bent.

7. Hoe eenvoudig het is om te integreren en vrienden te maken

De beste plaats om te bezoeken als u overzee reist, is er een waar u een hoge levenskwaliteit kunt hebben en toch kunt opgaan in de bevolking. Het is beter om voor goedkope naties te gaan als gemoedelijkheid uw hoogste prioriteit is.

8. Het politieke klimaat in het land is stabiel

Goede gezondheidszorg, een robuuste economie met lage werkloosheidscijfers, een stabiele politieke omgeving en een laag misdaadcijfer dragen allemaal bij tot een uitnodigende sfeer voor expats die met pensioen gaan.

Een betrouwbare beoordeling van de veiligheid van het leven in verschillende regio’s van de wereld kan worden gevonden in de jaarlijkse Numbeo-enquêtes over de kwaliteit van het leven in landen.

9. Gemakken en amusement

De sfeer en de vrije tijd, de twee meest cruciale aspecten van het leven, zijn de belangrijkste factoren waarom mensen deze plaats kiezen om met pensioen te gaan. De meeste mensen willen in kleine steden of voorsteden wonen, maar andere mensen geven de voorkeur aan een metropool met een grote bevolking, zoals Chennai.

10. Het aannemen van een gezonde manier van leven

In elk land is het behoud van een gezonde levensstijl van cruciaal belang om met pensioen te gaan. Daar is rekening mee gehouden, en de meeste van de beste landen voor expat-pensionering op deze lijst liggen in die lijn.

11. Ontwikkeling en infrastructuur

De infrastructuur die een land te bieden heeft, is een van de eerste dingen waar een potentiële expat over nadenkt als hij overweegt zich in het buitenland te vestigen.

De landen op deze lijst hebben allemaal solide politieke en economische structuren, liggen geografisch dicht bij elkaar, en hebben een vergelijkbaar tempo van economische vooruitgang. Ook al onderscheidt elk land zich van de andere, toch delen deze drie in het bijzonder enkele kenmerken.

Latijns Amerika

Groeten uit Latijns-Amerika

De expatlanden die het beste bij uw behoeften en voorkeuren passen, zijn de landen waar u met pensioen zou moeten gaan. Er zijn steeds meer plaatsen in Midden- en Zuid-Amerika waar u mooi weer, eersteklas gezondheidszorg, heerlijk eten en een plezierige manier van leven kunt vinden.

Er zijn veel voordelen verbonden aan pensionering in het buitenland, en het is vooral haalbaar in Midden- en Zuid-Amerika. Een deel hiervan kan worden toegeschreven aan de invloed van hun koloniale tegenhangers, die zwaar leenden van de Europese cultuur met behoud van een duidelijk Latijnse flair en taal.

Deze landen hebben ook zo’n levendige, plezierige bevolking. Deze kwaliteiten, samen met de veiligheid, toegankelijkheid, vriendelijkheid en het comfort dat de mensen bieden, zorgen voor een heerlijk pensioen.

Zuid amerika

Waarom pensioen in Midden- en Zuid-Amerika ideaal is voor Amerikanen

Unieke keuzes in levensstijl

Iedereen vindt wel iets om van te genieten in Latijns-Amerika, van de temperatuur tot de cultuur. Het is een van de gelukkigste plekken op aarde, en het is logisch waarom.

Het gebied is een smeltkroes van verschillende etnische en culturele groeperingen. Latijns-Amerikanen staan bekend om hun liefde voor het leven en hun aanstekelijke plezier, en diversiteit bevordert creativiteit.

Ongelooflijke cultuur

De Latijns-Amerikaanse landen zijn net zo divers als hun culturen. Er zijn nog steeds aanzienlijke culturele verschillen tussen de verschillende Zuid-Amerikaanse naties, ook al is het beeld van Latijns-Amerikanen die in hutjes wonen te midden van verouderende mangobomen misschien niet helemaal juist.

Op basis van onze eigen reizen en de gegevens die we tijdens ons onderzoek hebben verzameld, hebben we enkele toplocaties voor expats uitgekozen.

Costa Rica

De drie expatbestemmingen voor de beste pensionering

1. Costa Rica

Costa Rica kan het beste land voor u zijn als u van plan bent om in het buitenland met pensioen te gaan en een locatie zoekt die zowel economisch als onderhoudend is.

Immers, als het gaat om prachtige stranden (met uitzicht op zowel de Stille en Caribische oceaan), verrukkelijk fruit en koffie, en het hele jaar door zacht weer, Costa Rica is moeilijk te verslaan.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft de democratische natie een van de beste gezondheidszorgsystemen van Latijns-Amerika, beter dan verschillende naties in West-Europa.

– Betaalbare manier van leven

Vanwege de betaalbare kosten van levensonderhoud, de tropische omgeving en het adembenemende uitzicht op de oceaan, is Costa Rica een van de meest gewilde locaties voor pensionering.

Overweeg Costa Rica of Panama als u op zoek bent naar een plek om als expat met pensioen te gaan.

– Een fantastische locatie voor een vakantie

Costa Rica heeft fantastische reismogelijkheden. De aantrekkingskracht van het land komt van zijn natuurlijke schoonheid, de warmte van zijn mensen, en de geest- en lichaam bevredigende avontuurlijke opties. Costa Rica biedt echter meer dan alleen een tropische vakantiebestemming.

Wegens zijn redelijke kosten van het leven, gezonde manier van leven, en eerste-rangs medische faciliteiten, is het een populaire bestemming voor gepensioneerden van over de hele wereld geworden.

Het is begrijpelijk waarom zo vele expats hun gouden jaren in Costa Rica wensen door te brengen gezien de goedkope kosten van het leven van het land, eerst-rangs gezondheidszorgsysteem, en overvloed van zonlicht en verse lucht.

– Gezondheid en natuurlijke schoonheid

Voor veel mensen is Costa Rica een vakantiebestemming waar ze naar uitkijken. Dit relaxte land staat bekend om zijn adembenemende landschappen en gastvrije sfeer.

Het goede nieuws is dat er meer is dan alleen dat.

Ondanks de vele attracties die Costa Rica te bieden heeft, is het universele gezondheidszorgsysteem van het land, dat tot de beste ter wereld behoort, een van de meest aantrekkelijke redenen om hier met pensioen te gaan.

– De beste plaats om met pensioen te gaan

Heeft u genoeg van de buitenwijken? Zoekt u een plek om u te vestigen waar Engels de voertaal is en alles wat langzamer gaat?

Misschien is het tijd om na te denken over Costa Rica als uw perfecte pensionering bestemming. Met voordelen als probleemloze verblijfsprocedures met weinig bureaucratie, een stabiele democratie, relatief lage kosten van levensonderhoud en universele gezondheidszorg, is het Midden-Amerikaanse land vandaag de dag een van de meest welkome plaatsen in de wereld voor internationale gepensioneerden.

Quito Ecuador

Ecuador

U wilt met pensioen gaan op de best mogelijke plaats om een lang en bevredigend pensioen te verzekeren. Ecuador kan in dat opzicht de ideale bestemming zijn.

Met twee afzonderlijke equatoriale zones, is dit 16 miljoen inwoners tellende land gezegend met veel zon het hele jaar door. Het was het eerste Zuid-Amerikaanse land dat lid werd van de OPEC.

Aangezien bijna niemand ernaar uitkijkt om ouder te worden en de geneugten van het genieten van de zon te verliezen, maakt dat feit alleen al het land aantrekkelijk. De stormen in het Amazonegebied kunnen ook nogal onaangenaam zijn.

– Voldoende bestedingen

Pensioneren in Ecuador is een uitstekende optie voor mensen met een krap budget. Quito, de hoofdstad van het land, is aangewezen als de Don Juan Shopping City en de Andes Culturele Hoofdstad.

Geniet van excursies naar belangrijke must-see bestemmingen zoals Centro Histórico de la Vieja Old Town, La Compaa de Jess Cathedral, en de prachtige Quito Artisan Market.

Je zult een stap dichter bij het leven als een local zijn door nu naar Ecuador te reizen.

– Mooi en goedkoop

Ecuador is een prachtige en ongelooflijk betaalbare plek om met pensioen te gaan in het buitenland.

Dit zestien miljoen inwoners tellende land ligt aan de westkust van het noorden van Zuid-Amerika, vlak naast Colombia.

Ecuador is een prachtige en zeer biodiverse regio, met inbegrip van de Galapagos Eilanden, een deel van het Andesgebergte, tropische regenwouden, en stranden. De hoofdstad van Ecuador, Quito, is waar veel gepensioneerden kiezen voor een verblijf.

– Reizen naar vreemde plaatsen

Deze hedendaagse metropool heeft prachtige parken, kathedralen, en verschillende architectonische ontwerpen. Quito zou voor nieuwe expats eenvoudig moeten zijn om zich aan te passen.

Activiteiten in deze multiculturele natie gaan van golfen tot paardrijden.

– Gezondheidsvoorzieningen en ambachtelijke cultuur

Avonturiers en zonaanbidders vinden hun geluk op Ecuador’s beroemde Galapagos Eilanden.

Maar het land heeft nog veel meer te bieden, waaronder een groot aantal kansen om te verdwalen in de regionale ambachtelijke cultuur.

De hoofdstad van het land, Quito, biedt bezoekers toegang tot verschillende fascinerende historische bezienswaardigheden en regelmatige straatfestivals. Een geavanceerd gezondheidszorgsysteem, deels ondersteund door verzekeringspremies en medische reizen, is ook aanwezig in het land.

Panama

Panama

Het kleine land Panama staat bekend als een uitstekende plaats om met pensioen te gaan. Omdat het weer er warm is, kunt u er het hele jaar door buitenactiviteiten ontplooien.

Andere attracties zijn de unieke wilde dieren, waaronder papegaaien en brulapen, en de tropische flora, die varieert van bloeiende gronden tot palmbomen.

– Klimaat

Panama kan de beste locatie voor u zijn als u van warm, zonnig weer houdt. Er is veel te zien en te doen, waaronder het bezoeken van spectaculaire jungles en prachtige stranden.

Panama is een geweldige plek voor senioren en iedereen die op zoek is naar een langzamer levenstempo vanwege de lage kosten van de gezondheidszorg, redelijke accommodatie, en verschillende betaalbare reismogelijkheden.

– De mogelijkheid om onafhankelijk te leven

Alleen wonen in een prachtig tropisch gebied zonder kille winters is mogelijk in Panama.

Het comfortabele klimaat het hele jaar door stelt u in staat om te profiteren van alles wat dit land te bieden heeft, omdat de oceaanbries voorkomt dat het te warm wordt.

In Panama is er een overvloedige en veilige toevoer van drinkbaar water. Het is veilig, heeft aardige buren, en heeft snel toegang tot medische zorg.

– Ideaal voor buitenlanders

Een van de beste plaatsen voor expats om met pensioen te gaan is Panama. Er zijn voldoende amusementsmogelijkheden voor mensen zonder kabel, betaalbaar onderdak en vervoer, en er is een goede, westers opgeleide gezondheidszorg beschikbaar.

Bovendien zijn er tal van voordelen voor gepensioneerden beschikbaar in Panama-Stad en in het hele land, die uw nieuwe leven absoluut stressvrij zullen maken.

– De beste pensioneringsplaats

Expats verhuizen naar Panama in een recordaantal, en voor een goede reden. Pensioenvoordelen omvatten aanzienlijke besparingen op entertainment, reizen, grondvervoer en hotelverblijven.

Synergy International University is gevestigd in Panama en biedt een aantal van de meest bekende online cursussen in de wereld als onderdeel van een uitgebreid curriculum dat u in staat stelt om een MBA te behalen terwijl u profiteert van het wonen in Panama.

– Land van Vrede

Panama is een vredig land met uitstekend weer, ondanks het feit dat het niet tot de top expat keuzes behoort.

De meerderheid van de gepensioneerden vindt het prettig om part-time te kunnen werken terwijl ze van hun pensioen of sociale zekerheid leven.

– Lage belastingen en veiligheid

Belastingen op onroerend goed zijn ongelooflijk goedkoop in vergelijking met die in andere landen.

Dankzij de lage criminaliteit en het gebrek aan belangrijke natuurrampen, is Panama ook een van de veiligste landen in Latijns-Amerika.

Tweede paspoort verkrijgen

Staatsburgerschap is mogelijk met een verblijfsvergunning

Misschien ligt uw pensioenfantasie wel op u te wachten in het buitenland. Duizenden expats die elke maand naar het buitenland verhuizen, ervaren het. In sommige landen kunt u in een paar weken of maanden het staatsburgerschap verwerven. Wat zijn de beste plaatsen voor buitenlanders om met pensioen te gaan?

Veel nomaden zoeken landen als Costa Rica, Ecuador en Panama op vanwege het gunstige klimaat en de lage kosten van levensonderhoud. Anderen ontdekken dat een land in West-Europa hun droom mogelijk maakt. In de landen waar veel UNESCO Werelderfgoederen zijn, zoals Malta, Spanje, Portugal en Griekenland, kunnen verblijfsvergunningen al snel burgerschap worden.

Voordat u een dergelijke keuze maakt, is het over het algemeen van essentieel belang om rekening te houden met al uw huidige financiële verantwoordelijkheden. Hoewel veel van deze landen hoge kosten voor levensonderhoud hebben, als je al de beslissing hebt genomen om in het buitenland met pensioen te gaan, is dit het ideale moment om te beginnen met de voorbereidingen voor de lange termijn.

Het is ideaal om een expat strategie op te stellen die u in staat zal stellen om in vele landen te leven nadat uw inkomen later in het leven afneemt, zelfs als u van plan bent om in één land met pensioen te gaan.