Kosten van levensonderhoud Costa Rica
8 September 2022
Costa Rica begaanbaarheid

Costa Rica is een land in Midden-Amerika dat zowel aan Nicaragua als aan Panama grenst. Het heeft toegang tot de Caribische Zee in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. Hoewel het slechts 5,1 miljoen inwoners telt, geniet het land een enorme populariteit.

6% van de ecologische biodiversiteit van de wereld is te vinden in Costa Rica, wat de grootste aantrekkingskracht uitoefent op zowel toeristen als expats. De tropische natie bevat steden in de Centrale Vallei en langs de Goudkust, en 26% van het land bestaat uit nationale parken, natuurreservaten en beschermde gebieden.

Je hebt een topbestemming als je dat combineert met de prachtige stranden, de cultureel diverse steden, het ontspannen levenstempo en het warme weer. Hoe manifesteert zich de pura vida manier van een zuiver bestaan, en wat is het? Wij onderzoeken wat verhuizen naar Costa Rica voor u kan inhouden.

Wat is de beste tijd van het jaar om in Costa Rica te wonen?

Costa rica 2Als stabiliteit uw ding is, heeft Costa Rica een van de beste klimaten ter wereld. Je kunt altijd aangenaam weer vinden in Costa Rica, het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is. Het is ideaal voor mensen die niet erg geïnteresseerd zijn in de wisseling van de seizoenen, met gemiddelde minima van 72 °F en gemiddelde maxima van 82 °F het hele jaar door.

De “winter” maanden, mei tot november zoals ze bekend staan in Costa Rica, kunnen, inderdaad, bewolkt en regenachtig zijn. En het is veilig om te zeggen dat de nachten koel zijn. Toch is er elke dag van het jaar 12 uur daglicht. Als je niet van de sombere winternachten houdt, kan Costa Rica de ideale bestemming zijn.

Plan een reis naar het buitenland tijdens de piekperiode, die loopt van half december tot eind maart, als je de drukte wilt vermijden.

Hoe zijn de leefomstandigheden in Costa Rica?

Costa Rica 3Om u te helpen bij uw verhuiskeuze, hebben wij Quality of Life Index opgesteld.

Daarin behandelen we elk van de volgende elementen afzonderlijk:

 • Kosten van levensonderhoud in het buitenland: 20% van de rangschikking
 • Werkplaatsfactoren 10% van de rangschikking
 • Toegankelijkheid is een beoordelingsfactor van 10%.
 • Rangschikking: 10% voor veiligheid
 • 10% van de ranking is voor entertainment.
 • 10% van de rangschikking is gebaseerd op openheid en vriendelijkheid.
 • Perceptie van Nomaden: 30% van de beoordeling

In deze landengids en de individuele gidsen voor steden en regio’s gaan we dieper in op elk van deze aspecten.

Wat zijn de kosten voor levensonderhoud in Costa Rica?

Supermarkt costa ricaVolgens Numbeo zijn de kosten van levensonderhoud in Costa Rica vergelijkbaar met die in Spanje. De kosten van levensonderhoud zijn vaak zeer vergelijkbaar, waarbij bepaalde artikelen meer en andere minder kosten.

Mensen in Costa Rica klagen echter dat het leven er duurder is in vergelijking met de Latijns-Amerikaanse buren.

San José, de hoofdstad van Costa Rica, is nog steeds een zeer betaalbare plaats om te wonen:

 • De prijs van een liter melk is $5,7.
 • Een taxirit kost $1,41 voor een mijl.
 • Een maandabonnement op een sportschool kost $35,74.
 • Een pint binnenlands bier kost $1,5 en een cappuccino kost $2,3 als je iets wilt gaan drinken.

Hoe begaanbaar is Costa Rica?

Costa Rica begaanbaarheidAangezien Costa Rica een van de meest populaire toeristische locaties in de wereld is, is het zeer goed bereikbaar tijdens de normale uren.

Op elk moment van het jaar zijn er rechtstreekse vluchten vanuit een groot aantal luchthavens in Noord-Amerika (waaronder Phoenix, Miami, Atlanta, Los Angeles, Washington en Montreal, om er maar een paar te noemen) en Zuid-Amerika, maar ook vanuit Londen, Parijs, Frankfurt en vele andere locaties.

De regio Guanacaste en de kust van de Stille Oceaan liggen het dichtst bij de luchthaven van Liberia. Er zijn rechtstreekse vluchten naar onder meer Amsterdam, Vancouver, Chicago, Los Angeles, Denver, Boston en New York. Het is relatief eenvoudig om er te komen, maar hoe eenvoudig is het om er te navigeren?

Voordat de regering aanzienlijke investeringen deed in de renovatie van het wegennet, waren de wegen in Costa Rica erbarmelijk slecht. Voordat de regering aanzienlijke investeringen had gedaan in de renovatie van haar wegennet, stonden de wegen van Costa Rica erom bekend verschrikkelijk te zijn.

Als gevolg hiervan is er geen behoefte aan een 44 auto als je van plan bent om op de belangrijkste verharde wegen te blijven, want er zijn tal van verkeersborden en Ticos rijden normaal gesproken veilig. Een 4×4 auto wordt sterk aangeraden, zo niet vereist, als uw villa ergens in een tropisch woud ligt, vooral op een aantal steile hellingen.

Hoe veilig is Costa Rica?

Costa Rica veiligheidCosta Rica, dat op de wereldvredesindex op plaats 39 staat, is het veiligste land van heel Midden- en Zuid-Amerika. Het onderscheidt zich van veel van zijn buren in het gebied door zijn tevreden inwoners en stabiele politieke omgeving.

Ja, er is kleine criminaliteit, en ja, overvallen komen af en toe voor, maar meestal gaat het om onoplettende bezoekers op drukke plaatsen, of wanneer spullen achteloos worden achtergelaten op stranden of open en bloot in auto’s worden achtergelaten.

In het licht hiervan is het zeker beter om uw dure sieraden thuis te laten en extreem flamboyante kleding te vermijden. U moet weten dat Costa Rica naast criminaliteit ook veel natuurlijke gevaren kent. Het is een land dat af en toe te maken heeft met aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, evenals gevaarlijke riptiden langs de kustlijn.

En omdat Costa Rica 6% van de biodiversiteit in de wereld herbergt, zijn er veel giftige en gevaarlijke dieren, waaronder slangen, krokodillen, en een verscheidenheid aan insecten. In sommige delen van het land komen door muggen overgebrachte ziekten zoals malaria en knokkelkoorts veel voor.

Is de cultuur vriendelijk voor buitenstanders?

Buitenlanders zijn zeer vertrouwd bij de Costa Ricanen, die al lang geleden een vriendelijke sfeer hebben gecreëerd. En gezien hoe afhankelijk hun economie is van buitenlandse financiën, mag dat geen verrassing heten. Een van de gelukkigste landen is ook Costa Rica genoemd.

Dit geeft aan dat de meerderheid van de Costa Ricanen gelukkiger is dan Britten of Amerikanen en ook een langere levensverwachting heeft dan Amerikanen. De kers op de taart is dat u in een van ‘s werelds meest milieuvriendelijke landen verblijft. De koolstofvoetafdruk van Costa Rica is slechts een derde van die van de VS.

Gezien het feit dat dit alles is bereikt door een natie met een BBP van $61.52 BN in 2022, is het begrijpelijk waarom individuen van over de hele wereld Costa Rica hun thuis willen noemen. De natie is ook ver gevorderd in termen van LGBTQ-rechten. In mei 2020 zal het de eerste natie in Latijns-Amerika zijn die het homohuwelijk toestaat.

Het vermogen om goed Engels te spreken is één ding dat Costa Rica, een natie in Latijns-Amerika, ontbeert. Ook al staat Costa Rica op de tweede plaats in Latijns-Amerika wat betreft de kennis van het Engels, toch zal het leren van een beetje Spaans je ervaring daar verbeteren.