Kindle-inkomsten: $ 256 in mei 2013

Een primeur: nog nooit haalde ik zó weinig royalty’s binnen met mijn e-books voor de Amazon Kindle. In mei 2013 bleef ik op $ 256 steken.

Waar ik begin dit jaar makkelijk de huur hier in Thailand kon betalen van mijn Kindle-royalty’s -en daarna nog een zakcentje overhield- is het halverwege 2013 huilen met de pet op. Het lijkt of de verkopen van mijn nieuwe boeken die van oudere boeken ‘overnemen’. Als ik geen nieuwe boeken uit zou geven, zakten de verkoopcijfers nog dieper.

Te laat om in te stappen?

Normaalgesproken verwijs ik in deze maandelijkse overzichten naar een handleiding waar ik mijn wisselende Kindle-successen aan te danken heb. Dat laat ik deze keer na. Als je, zoals in mijn geval, met 15 boeken maar € 200 per maand kunt binnenhalen, is het de investering niet waard om nu nog aan Kindle-boeken te beginnen. Ik zie boeken met een ranking van ver voorbij de miljoen, dus de concurrentie is inmiddels enorm. Misschien zijn er nog wat slinkse trucs die ik kan toepassen om het tij te keren…

4 reacties op “Kindle-inkomsten: $ 256 in mei 2013

 1. Een aantal van je boeken hebben nog een Best sellers rank van rond de 15k en dat zijn geen boekjes van 0,99 cent. Dus dat moet redelijk hard gaan lijkt mij.

  • Hoi Niels, ten tijde van je comment stond er inderdaad één op die plek. Helaas was dat maar voor even dus rijk ben ik er niet van geworden.

   Wel leuk was dat ik eerder vandaag een boek op plek 96 had…van de gratis boeken. Nu eens kijken of dat ook échte verkopen oplevert nu er weer een prijskaartje aan hangt…

 2. Hi Andre,

  Hoe loopt het momenteel met je kindle projec? Ben erg benieuwd!

  Gr. Sander

  • Hoi Sander, je bent niet de enige die hierom vraagt. Ik besteed hier deze maand nog een artikel aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *